Лиляна Павлова: Три проверки текат на ръководството на НДК

Те били отделно от инспекциите на ДАНС и прокуратурата
14 юни 2017 20:10, Петя Славова
9
 Лиляна Павлова: Три проверки текат на ръководството на НДК
Снимка: архив, Булфото


Проверки на дейността на ръководството на НДК, сключените от него договори и избраните изпълнители извършва Държавната финансова инспекция и Централният инспекторат към МС.

Това съобщи във Варна министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Лиляна Павлова.

В крайморския град тя и министърът на спорта Красен Кралев ще се срещнат с еврокомисаря по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич, който утре ще се включи в прояви, посветени на инициативата "Варна-Европейска младежка столица 2017".

Още по темата

Освен тези две проверки, в НДК се извършва и пълен външен одит на дружеството, допълни Павлова. Тя уточни, че проверките, които е предизвикала, са отделно от инспекциите на ДАНС и на прокуратурата.

Освен довършването на ремонта на НДК, в ускорени срокове трябва да бъдат обявени много обществени поръчки, свързани с логистиката по обезпечаването на председателството ни, допълни Павлова.

Тя посочи, че официалното откриване на Българското председателство ще бъде на 10 и 11 януари в София. По думите й тогава ще бъде поставено началото и на инициативата, с която 2018 г. бе обявена за Година на европейското културно наследство, пише БТА.

Българското председателство ще бъде базирано основно в Брюксел, посочи Павлова. София ще бъде домакин на около 200 срещи, от които 30 на най-високо ниво. Във Варна ще се състоят четири срещи през юни 2018 г., допълни Павлова.

Заради културната програма по време на председателството предстои министерството да отвори специална грантова схема за общините, по която ще се финансират проекти за популяризиране на наследството на страната ни, допълни Павлова. По думите й финансовият ресурс ще бъде 300 000 лева.

Вече са определени петте приоритета за ротационното председателство на Естония, България и Австрия, припомни Павлова. Тя ще ги представи на предстоящия Съвет по общи въпроси в Люксембург на 20 юни. Три дни по-късно ще бъде официалното им подписване в Брюксел от премиерите на трите държави.

Един от основните приоритети в сферата на спорта по време на българското председателство ще бъде борбата с допинга в европейски мащаб, допълни министър Красен Кралев.

По думите му другите два акцента ще бъдат насърчаването на европейските ценности чрез спорт и развитието на масовия спорт.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
Едно време като строиха НДК се крадеше яко но материали не се икономисваха а надписваха.Що къщи и вили се постоиха от него.Сега се краде като се икономисва и влага некачествен материал.Обикновенно ремонта издържа до първия дъжд най много до първия сняг.Плочките пред НДК още ги редеха в края а в началото вече бяха за ремонт. Но явно вече стандартите са такива.Всички общински ремонти изкарват най много 2 г.Не вярвам на Павлова след ремонт да и се напукат плочките в банята или да и протече покрив
7
0
 
4
 
! Отговори
Защо преди 6 години
свинке крадлива не проверите Фандъка, с поръчката и за площада отпред, откъдето с Бай Х откраднаха една 10-ка? Нямате спирка, партизански, комунистически ***! Бог, който ненавиждате, ще ви въздаде заслуженото!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЩЕ ПРАВИ ПРОВЕРКИ, ЗАЩОТО НЕ Е ПОЛУЧИЛА ПОЛАГАЩИЯ И СЕ ДЯЛ.СЕДЕРАСТЪТ БОРШОШ ДА СЕ КОРИГИРА ВЕДНАГА.
5
1
 
1
 
! Отговори
Jfx преди 6 години
Партизани в действие!
4
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ндк е строен с качествени материали защо трябва вьрху мраморните плочки да се слага менте или да се свалят италиански тавани кабините за преводачи смятатели че ще може да се ползват хората по пеиките в градината коментират ремонта
3
0
 
9
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
Лиляно, когато настъпи твоя звезден миг, а той неминуемо ще настъпи, провеките касаещи теб ще бъдат не 3 а 3000 ... ще има да се обясняваш за апартамента си в Барселона и разни други дребни имотни покупки по земното кълбо
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е важно колко са проверките, а кой проверява! Тази година се очаква рекорд по крадене за да се избият загубите за времето докато не бяха на власт гербавите.
1
0
 
8
 
! Отговори
АTAKICT преди 6 години
КРАЛЛЕВ----САМОТО ИМЕ ПОКАЗВА КАКЪВ Е ТОИ----КРАЛ ЛЕВ КОРУП;ИЯТА ЗАПОЧВА ОТГОРЕ ПАВЛОВА СИ ТЪРСИ ПРОЦЕНТА И ЩЕ БЪДЕ УДОВОЛЕТВОРЕНА