Обещание: Нов асфалт за "вълните" по "Тракия". Но наесен

Ремонтът ще е след лятото, за да не пречи на трафика към морето
15 юни 2017 19:12,
60
Обещание: Нов асфалт за "вълните" по "Тракия". Но наесен
Снимка: архив "Булфото"

Магистрала "Тракия" между Пловдив и Стара Загора ще бъде преесфалтирана наесен. Това обяви строителният министър Николай Нанков.

Подновяването ще започне след края на лятото, за да се избегнат задръстванията по пътя към морето.

"За ремонта на отсечката са предвидени 6 милиона лева", каза Нанков.

Още по темата

Участъкът е един от най-критикуваните от шофьори и опозиция заради настилката, която на места се е повдигнала и е образувала своеобразни вълни на платното.

Днес министърът се оплака, че заради обжалване на тръжни процедури се бавят голяма част от проектите на АПИ за ремонт на пътната инфраструктура.

"От общо 15 планирани за ремонт пътни отсечки, можем да започнем работа само по четири от тях - участъкът от Разград до Търговище, пътят Добрич - Варна, отсечката Старо Оряхово – Гроздово и още една в Хасковско", обясни Нанков, цитиран от "Дарик".

Реконструкцията на тези отсечки ще започне в събота.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
3
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
И коларската пътека Русе-София отново е в 10 глуха. КОГА ЩЕ ГО ОПРАВИТЕ ТОЗИ ПЪТ. Най много катастрофи стават там ЗАЩОТО Е В ПЛАЧЕВНО СЪСТОЯНИЕ, ТЕСЕН Е, С ИНТЕНЗИВЕН ТРАФИК (много повече от София- морето магистралата) И РЕАЛНО ПОГЛЕДНАТО ТИРОВЕТЕ И КОЛИТЕ КОЙТО МИНАВАТ ПО НЕГО ПЛАЩАТ МНОГО ПОВЕЧЕ ДАНЪЦИ И ВНАСЯТ МНОГО ПОВЕЧЕ В ХАЗНАТА! ТА КООООГГГГААА ЩЕ ГО ОПРАВИТЕ ТОЗИ ТРАНШЕЙ????? КОООГГГААААА?????
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко участъка са ремонтирани в срока на гаранцията ? Николко.така ще е щото ги строят тяхни хора и си делкат парите.После,като изтече гаранцията почват ударни ремонти и точене на още парички.Това е професионално подготвено от ГЕРБ.
48
0
 
5
 
! Отговори
митаки преди 6 години
Супер, точно на есен ще ни трябва! (съркастик)
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чирпан -Стара Загора беше построена по времето на НДСВ.Може би беше завършена по времето на тройната коалиция,но същинското строителство и договорите бяха подписани по времето на царя.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Пловдив до Оризово е стара магистралата! От Оризово до Стара Загора също е на почти 10 години. Със 6 млн обаче, какво смятат да правят? Те 2 милиона "потъват", 2 милиона за труд..
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До П.ПетровХйде понеже си много голям разбирач виж при кой се построи отсечката Чирпан-Стара Загора и май ще останеш изненадан! Не е ГЕРБ а е строена по времето на тройната коалиция, при Сергей, ама е важно да лаете, червени тикви такива!
44
0
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Хайде гласували за ГЕРБ, сетете се защо новопостроените магистрали имат нужда от ремонт и кой е прибрал разликата в качеството!
43
1
 
12
 
! Отговори
Врачанин преди 6 години
До румен 49 Коментара ти е абсолютно точен.Вижте по Дискавъри как се правят магистрали в САЩ.Валиран камък, 10 см. плоча от железобетон и 4 слоя асфалт всеки с определени свойства .Издържат от 50 до 90г. в зависимост от натоварването.Я да каже Свинетка как се правят нашите магистрали?Във враца има асфалтирана една улица покрой ЖП линията с 4 см. асфалт. за няма 2 месеца вече има дупки.Някой да носи отговорност ? Няма такъв.За това безобразията продължават.
42
0
 
7
 
! Отговори
румен преди 6 години
Некачественото изпълнение е заложено в Законо за обществените поръчки.Избира се фирмата с най-ефтина оферта.А ефтино става като ползваш нискокачествени материали,не спазваш всички технологични изисквания,използваш нискоквалифициран труд и стара механизация.А да полагаш нов асфалт върху "вълните"без да оправиш подложката е само нова бастисване на пари.
41
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Анонимен46Глупости дрънкаш овньо!
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 42Това е пряко следствие от нарушена технология, пестене на материали и нашенски "майсторлък" (нЕма значение ко пише в книгите, я моем по-добре).
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мили мои овчици, да ви кажа само в България всичко е в 3-4 пъти по скъпо! от бензин , минеш през храна и стигнеш до кола! а заплатките са ви в пъти по ниски от нашите в Америка.
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А от тези 6 милиона, ще отделите ли за колата ми, щото точно там си разбих предницата? А си плащам данъци и винетка!
37
1
 
22
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Чакайте, господа офицери! /ГОГО/ Какво ми е безплатно ! Винетка, пътен данък /който трябваше да бъде премахнат още с въвеждането на винетките/, застраховка и технически преглед. Къде отива тази пара ? Ами по регистрации и номера ? И най-важното - НИКОЙ НЕ ТИ ОСЧЕТОВОДЯВА ИЗГУБЕНОТО ВРЕМЕ !! Нали то също е пари ? Пътищата в окаяно състояние! Къде е кантонерът с кирката и лопатата!Канавки, водостоци, банкети - къде са! След дъжд - локви стотици метри!А тунелите, мостовете ?Всичко ми е без пари !?
36
0
 
10
 
! Отговори
До анонимен преди 6 години
Умник, ти си от времето на соца. Кога ще предадем обекта, да почнем ремонта. На запад как става от пурвия път?
35
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който от вас е работил в тази сфера е наясно, че след първоначалното полагане на пътна настилка и създаване на шосе в следващите месеци винаги има известни хлътвания и появяващи се неравности. Винаги е така. Проблема не е, че се появили неравности, а че не са били предвидени от строителите. Което ги прави некадърни.
34
0
 
5
 
! Отговори
До 35 преди 6 години
Да, никой никога не казва колко е гаранцията за каквото и да е. На подобни проекти трябва да е 5+ минимум. Учудващо за метрото, когато протече някъде под Дружба се оказа, че е 1 (ЕДНА) година и срокът бил минал27247... проект за милиони! И си остана в миналото без изобщо да се разшуми. Далаверата не е да асфалтираш нещо, а да се добереш до ежемесечната му поддръжка после. И така завинаги.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скромен въпрос - а някой да има засилен към затвора, заради злоупотреба със средства, погазване на нормативите и некачествено строителство?Или пак минават метър, понеже са наши хора и са се отчели със 70% от отпуснатото, а и ако вземат та се разприказват ще стане страшно?
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за новия асфалт на година край Пловдив на АМ Тракия , който вече в средна лента е на вълни и скоро ще има супер кратери , кога ще има нов асфалт ???
31
0
 
6
 
! Отговори
zevzek преди 6 години
До хм..... то тунела под Шипка го чакам като манна небесна веки 25 години , та ти разчиташ на една "куца магистарала "