Скокът на заплатите на полицаите – с въпросителна

Синдикати искат 15% отгоре, шефът на МВР се дърпа
30
Скокът на заплатите на полицаите – с въпросителна
Снимка: архив, Булфото

Въпросителната за скок на заплатите на полицаите остава. Синдикатите настояват за увеличение с 15% от началото на юли и заплашват с протести, ако това не стане.

МВР шефът Валентин Радев обаче отсече, че въобще не е доволен от срещата им вчера с зам.- министъра Стефан Балабанов, след която стана ясно, че ще има повишение на възнагражденията, но не беше уточнено с колко и от кога.

Още по темата

"Аз не съм доволен от това, което са се разбрали, защото не са говорили за това, което исках, а моята молба към синдикатите беше: Дайте ми аргументи за скок на заплатите, те не са се разбрали да дадат аргументи, а да дойде някой друг да им реши задачата, финансовият министър, шефът на финансовата комисия в НС", коментира Радев.

Според него желаещите да станат полицаи на терен били малко, всички искали да са инспектори, и вероятно една от причините затова са точно заплатите, но все пак трябвало да има и реални аргументи за кои длъжности да се дадат повече пари.

Освен това бил чул, че полицаите се оплаквали от липсата на униформи, а в момента складовете на МВР били пълни и те знаели много добре, че могат да си вземат. Иначе и Радев призна, че последните седем години щатната численост в системата на МВР е намаляла в пъти.

Причините затова обаче били различни, като една от тях е отпадането на някои дейности. Той се зарече, че ще има промени в Закона за МВР, но изцяло нов няма да е пише.

Нормативната уредба обаче ще претърпи поправки след анализ, който ще е база за създаването на нов структуро - функционален модел.

Според Радев само тогава ще се даде ясна представа за функциите и числеността на служителите.

"Прави се редукция на състава, на места се намаляват, другаде се увеличават", обясни Радев.

Иначе МВР си продължавало работата по основните задачи: спиране на нелегалните мигранти, охрана на границата, ефективно противодействие на тероризма, организираната престъпност, битовата.

По време на петъчния парламентарен контрол МВР шефът увери, че към момента ГДБОП не е установила интернет сайтове, свързани с Ислямска държава.

По думите му в ГДБОП преимуществено работи специализиран орган за обезпечаване на киберсигурността, а тя е залегнала и като една от основните цели в дейността на МВР за 2017 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
до един от всички преди 6 години
Я кажи колко хиляди лева на месец вземате по СУЦ?Само не ми казвай,че са по малко от 3000 лева,защото и в МВР предатели се намират,особено от редовно черпещите се!Ей ако не искате да работите напускайте!Какво толкоз ни плашите-като няма кой да клечи в храстите голям праз!
26
0
 
1
 
! Отговори
един от всички преди 6 години
По КАТ не работя,така,че ти ми кажи от подкуп колко?Не всички вземат подкупи,въпрос на принципи.Вие пишете само за заяждане,без да имате каквито и да е основания за вашите твърдения.
25
3
 
1
 
! Отговори
КГБ преди 6 години
А от подкупи колко докарани на месец бе момченце.Освен ако не си джандармерис.Те нищо не могат да докопат .Не че не искат де.
24
2
 
4
 
! Отговори
един от всички преди 6 години
До 17:Прати ми ,ако обичаш пощата си и ще ти патя фиша си да видиш как с 18 години стаж щата ми е 673лв.Един учител взима около 800.Ако искаш вярвай!
23
3
 
3
 
! Отговори
валери иванов преди 6 години
Чантаджии в мвр с два, три пъти по-голяма заплата от учители. За тях не трябва да има увеличение. Прав е господин министъра да иска аргументи на кого да се увеличи заплатата.
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A ZA RABOTNIKA DETO VI IZKARVA BUIDJETA KOGA 15% A TUNEQDCI.
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KAKVA DYRJAVA NE MOJE POLICQT DA E NA VYRXA NA PIRAMIDATA PO PRIDOBIVKI TOI NE PRAVI NISCHTO BUIDJET NUNU NULA.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
PREDI EDIN TYP MILICIONER VZEMASCHE 120 LV ZAPLATA.AMA BRANESCHE IMUSCHTESTVOTO I VISESCHE NA POST KATO PAQK BEZ DA GYKNE I PRESTYPNOSTA BE MINIMALNA S A SEGA TIQ TUNEQDCI NE STIGA CHE NISCHTO NE PRAVQT A SA I JIVI MUTRI KRADAT I REKETIRAT NARODA KAKVI ZAPLATI VE MARSCH MYRSCHI.
19
4
 
9
 
! Отговори
да видим преди 6 години
За пенсионерите не се намериха 300 милиона за увеличение на пенсиите им.Ако се намерят за полицаите значи пари има но само за полицаите.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ij
17
0
 
7
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Радев, дай аргументи, защо да не живеш с 600лв ? От ГЕРБ да престанат да противапостават хората!
16
4
 
9
 
! Отговори
до 17 преди 6 години
Интересно значи средностатистическият полицай взема заплата 4 пъти по голяма от средностатистическият учител!
15
3
 
6
 
! Отговори
факт преди 6 години
Шефът на синдиката на полицаите в интервю по една от телевизиите заяви,че за увеличението на заплатите на полицаите с 15% са необходими 300 милиона лева.Следователно ако 300 милиона лева са 15% от сумата за заплатите им значи сумата но сегашните им заплати е 2 милиарда лева.Ако ги увеличат сумата ще стане 2,3милиарда лева.И тъй като в МВР работят 70000 служители понастоящем средната им брутна годишна заплата е 28571 лв-към 2400 месечно.След увеличението ще стане около 2750.Така говорят числата!
14
2
 
8
 
! Отговори
Сина ти ГЕЙ преди 6 години
До военен Народа е в мизерия - не се лекува, не учи, не яде, само пие ментета и пуши качак. Военните са на доизживяване, а пъдарите-полиция гладните и болните ли да удрят с бухалките ? Дерете кожата на народа, за пазвантите на властта.
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като не си плащат и по зле ще стане
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Иначе МВР си продължавало работата по основните задачи: спиране на нелегалните мигранти, охрана на границата, ефективно противодействие на тероризма, организираната престъпност, битовата."Така. Мигранти - под дърво и камък. Нелегални. Границата - решето. Тероризъм - лесно му се противодейства, като го няма(колко спрени атентата имат МВР? 0?). Организиранта престъпност - да се смея ли, да плача ли... то тя ни управлява. Битовата престъност - да кажат колко е разкриваемостта - под 5%.
11
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
полицая работи един ден плащат му за три
10
2
 
17
 
! Отговори
военен преди 6 години
хахах, какви сте мишоци, ГЕРБ много добре ви подреди - да се карате един с друг и да мизерствате. ЗАПЛАТИТЕ В БГ ТРЯБВА ДА СЕ ПОВИШАТ !!! и колко са им високи заплатите бре , подиграват се със цели сектори - СИГУРНОСТ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ОБРАЗОВАНИЕ - то без тях .... всъщност ще ви има ли и вас да плюете по всички ???
9
6
 
17
 
! Отговори
приоритети преди 6 години
и за полицай и за военни трябва да има повишение на заплатите, немислите ли ???
8
14
 
15
 
! Отговори
Дебелогъз ушев преди 6 години
Защо пъдарите-полицаи се сравняват със заплата на продавачка или сервитьорка ? Те никога не могат да работят дори това, да направят сметката, да поднесат, отнесат, опаковат, претеглят, маркират, да подредят стоката, да издадат и приемат оборота и т.н. Махнете ги тунеядците и назначете гладни момчета от провинцията, които да не пушат и пият. В полицейски блок съм и снощи цяла вечер пиха и през ноща пяха, зарадвани, че им вдигате заплатите на гърба на дрипавия народ.