Челен удар, висока скорост... 223 жертви за миналото лято

МВР старитира акция "Лято" и затяга контрола на пътното движение
20 юни 2017 17:15,
10
Челен удар, висока скорост... 223 жертви за миналото лято
Снимка: pixabay.com

Полицията ще предприеме серия от превантивни мерки и засилен контрол на пътното движение през летните месеци.

С акция "Лято" от 19 юни до 15 септември 2017 г. ще се повиши сигурността на летовниците и ще се улесни трафика по основните пътни артерии към курортите и граничните пунктове.

В населените места контролът ще е съсредоточен в районите с интензивен пешеходен трафик - с изградени или липсващи пешеходни пътеки и участъците на неправилно и рисково пресичане, съобщават от МВР.

Ще се актуализира непрекъснато и информацията за възникнали затруднения по участъци със засилен трафик и на входно-изходните артерии на населените места по натоварените маршрути.

Данните от миналото лято показват, че за три месеца на територията на страната са станали 2283 тежки пътни инцидента, при които са загинали 223 и са били ранени 2975 души.

Най-голям - 403, е броят на инцидентите, при които е блъснат пешеходец - загиналите са 21, а ранените - 408.

Най-много са загиналите - 44 души, при челни удари между автомобили.

Най-много са ранените - 435, при странично сблъскване между МПС.

Най-голям брой тежки пътни инциденти - 2218, са допуснати поради нарушения на водачите.

Поради несъобразена и превишена скорост от водачите са предизвикани 798 тежки ПТП, при които са загинали 105 и са ранени 1104 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама как си я мислят ушевите че ще могат да спрът селянжърите да се трепят ли? Още не сее родил този дето ще се справи с тях. Неможе да се справят защото селянжъра е *** но упорит. Вчера слезнал от магарето днес се качил на 100 коня и си мисли чее хванал господ за шлифера. Избиват комплекси с високи скорости и селски тарикатски номера от седенките. Лошото е че убиват невинни семейства и деца спазващи правилата за движение и не превишаващи указаната скорост. Това е най лошото!
9
1
 
2
 
! Отговори
Няма да стане нищо преди 6 години
Никой не може да спре глупавия шофьор.Белгарина е самонадеян и глуупав.Ще продължат да нарушават правилата и да се избиват.
8
1
 
2
 
! Отговори
223 преди 6 години
223 не са стигнали за където са тръгнали. Сега ако можеше да ги питате дали нямаше да карат с 20 к/ч по-бавно?Извода-бързай бавно
7
0
 
0
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
Мноо си елементарен брато
6
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 4: Къде е логиката да има знаци за камерите?
5
1
 
7
 
! Отговори
аз там преди 6 години
Големия проблем са не ограниченията на скоростта, а малоумното им поставяне. Като сложат 50-40-30 на чисто прав път, само за да има "хранилка" или там живее някой богопомазан /разбирай от общината или КАТ/ в един момент ти писва. Те пък обясняват, че знаците били разчетени за спирания път на Москвич и Запорожец. Караме поне в най-близката ни съседка Гърция - ми много рядко се налага да гледам километраж. И пътят - път и ограниченията адекватни.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много логично е да има знаци за камери поне по две причини, но на хората, в чиито глави се въртят само глоби, това не може да им се обясни, а е просто.
3
0
 
8
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Закони се спазват само ако държавата със силата си наложи спазването им. Няма държава по света, където да не е така. В България спазването на закона за движение по пътищата е работа на КАТ, но КАТ не работи и е вреден за безопасността на движението. Реално шофьорите правят нарушенията, защото КАТ не работи и никой не ги контролира. Учудващо много хора са с промити от КАТ мозъци и според тях виновни са всички други, само не и КАТ. Най-често промитите пишат за манталитет, Бай *** и т.н.
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 1: Нелогично е, че въобще имаше подобни знаци... Значи преди знака карам с 90, но като го забележа изведнъж намалям на 60... като се размина с камерата пак 80-90. Пълен ***. Като има закони - ще се спазват. Който иска беззаконие да ходи в Африка някъде. Аман.
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А като се сетя какъв вой има срещу фотоапаратите и липсата на обозначаването им, направо си ни харесва да се избиваме.