Ужас край Петрич: Двама мотористи загинаха на пътя

Жертвите били на един мотор, забили се с в кола
22 юни 2017 16:15,
50
Ужас край Петрич: Двама мотористи загинаха на пътя
Снимка: архив "Булфото"

Тежка катастрофа между джип и мотор отне живота на двама души.

Трагедията се е разиграла тази сутрин по пътя за границата с Македония, по пътя между Петрич и Златарево.

До сблъсъка се е стигнало след като джипът, който пътувал към Златарево, завил вляво, за да влезе в крайпътен имот. Зад него с висока скорост идвал моторът с двама пътника. Мотористът не успял да намали скоростта си и се ударил силно в лекия автомобил.

37-годишен мъж, който управлявал мотора и пътуващият зад него 16-годишен младеж, са загинали на място, съобщи bTV.

Според очевидци моторът е изпреварвал колоната зад джипа и се е движел с висока скорост.

И двамата загинали са от Петрич. Загиналият водач на мотора Марин Димитров бил запален по високите скорости. Шофьорът на джипа е отведен за кръвна проба за алкохол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Жалко за загиналите. Но мотоциклетистите в момента в който се качат на мотора стават други. Изменя им се мисленето и смятат, че всички трябва да ги пазим , а те да карат като луди. Никои не може от тях да обясни защо на стотния метър трябва да карат със 100 и нагоре километри. Като легне на масата да го кърпим, първата му дума след излизане от упойка е - Докторе ще мога ли да карам.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
правилата за движение по пътищата са еднакви за всички , така че едва ли мотористът е карал с 50 . което автоматично значи , че е виновен . не съжалявам за загубата му.
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Движението на мотоциклетистите и велосипедистите е безумно.Не се съобразяват с никой и с нищо Трябва ние да ги пазим,а те са далеч от правилата за движение.Господ да ги пази ,но мисля че тези няма да са последните.
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мотористите карат безобразно!!!Това е. Няма друго.
41
1
 
22
 
! Отговори
Аз преди 6 години
И той сега ,ще страда.Един куп провалени живота и за какво?За това ,че трябва някакъв мотор да се покаже на всички коли в движението.Колко е хубав,мощен и бърз .
40
0
 
11
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Спътника на моториста днес трябваше да си вземе дипломата за осми клас.Язък за детето.Майка му се лекува от рак.А,каращия мотора направи вдовица млада майка на едногодишно дете.А,шофьора на джипа...
39
0
 
13
 
! Отговори
Лошо преди 6 години
За мене трябва да се спазват правилата за движение.Ако хората са карали по правилата за движение на дали ще се стигне до този фатален край
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Донорите никога не стигат .Нищо против мотористите , но някои от тях преди да си сложат каската си махат главата и се мислят за безсмъртни .Аре да бъдем чесни .не е ли така ???
37
0
 
6
 
! Отговори
до Димитров преди 6 години
Е как не те инетресуват километрите ве?!?!?! Все едно ли е дали някой е карал 6 години постоянно кола и е направил 3 произшествия и някой новобранец, дето за 1 месец е направил 2. По твоите сметки излиза че новобранеца е по-добър, щото има едва 2 произшествия.
36
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Koi e karal djipa na koi e djipa to v petri4e ima mn mutri igrajat v kasinoto piani saljani karat i ot garzia palno s kasina saschto v garzia kadinata sabraneni v bg na vseki agal kadino na vs graniza kasina
35
11
 
2
 
! Отговори
Димитров преди 6 години
Първо километрите не ни интересуват, Второ: За последните 10 години загиналите на пътя са 9 000 хил души а за миналата година 775 душиТрето: Велосипедистите на година който загиват са по малко от загиналите мотоциклетисти което е под 15-20 душиЧетвърто: Загиналите ВОДАЧИ и ПЪТНИЦИ са под една графа за автомобилите, както са и пътниците на мотоцицклетистите, не отделно.Пето: 98% от ЗАГИНАЛИТЕ пешеходци загиват при инцидент с ЛЕКА КОЛА
34
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През нощ на голям столичен булевард към четири през нощта мотористи си правят гонки, и десетина петнаисе блока се събуждаме, докато премине гонката 10- 15 минути! Как да не се радваш на такива новини!!!!?
33
2
 
10
 
! Отговори
вергил преди 6 години
До Димитров Първо жертвите са 700 годишно, а не 800.Второ мотоциклети почти не се карат половината година заради атмосферните условия.Така че общо изминатите километри от мотоциклети са сигурно над 100 пъти по-малко от автомобилите.И трето-процента на загиналите пътници, пешеходци и велосипедисти е доста висок.Или всички смъртни случаи освен на мотоциклетисти ги броиш, че са шофьори на автомобили.
32
10
 
2
 
! Отговори
Димитров преди 6 години
До До 15 ДимитровТи четеш ли изобщо, 800 смъртни случая на година при автомобили 30 при мотоциклетисти или казана 26 пъти повече смъртни случай при автомобилите . За да е процентно по висока смъртността на мотористите означава че на 26 автомобила се падат по малко от 1 мотор. Автомобилите в България са 3 769 117 на брой а мотоциклетите са 153 658 или се пада по 1 мотор на 24 автомобила което означава че процентно е по ниска смъртността при моторите. Приятен ден
31
2
 
8
 
! Отговори
До 28 Димитров преди 6 години
Знаеш ли стария виц, как Китай тръгнал да воюва срещу могъщия си северен съсед и гланокомандващия наредил: 10 милиона войници на левия фланг, 10 милиона на десния и 15 милиона в средата. А танковете?, попитал някой си там. Танковете в средата, наредил главнокомандващия. И двата ли? Попитали го пак.Та и твоето така - примерно 1% от мотористите са пострадали и 0.001% от шофьорите на леки коли, но като бройка пострадалите мотористи са по-малко и ти се опитваш да ни лъжеш с това.
30
1
 
13
 
! Отговори
вергил преди 6 години
До ДимитровНа година в България загиват 700 човека . Ако 5 процента са мотористи това е огромен процент, защото мотористите са по-малко от 1 процент от всички шофьори.А и не загиват само шофьори на автомобили, но и пътници, велосипедисти и пешеходци.Така че шанса да загине мотоциклетист е над 10 пъти по-висок от шофьор на автомобил.
29
2
 
22
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Ще бъде голяма изненада, ако моториста е карал с разрешена скорост, която е 80 км/час за извънградско и 50 км/час в населено място. Някъде прочетох, че там, където е станала катастрофата, има ограничение до 50 км/час. Е, какво е виновен шофьорът на джипа, че моториста е летял с примерно 180 км/час? Ако ще с 500 км/час да лети, но защо да страдат невинните заради такива?
28
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много често шофьорите на автомобили не могат да видят мотористи, които се мушат между колите.Тръгваш да изпреварваш някой бавен тир и в огледалото за задно виждане виждаш автомобил, който кара зад теб, без да изпреварва. Но ако някой моторист е зад него и рязко ускори да изпреварва двете коли и тира, няма как да го видиш и реагираш, защото вече си започнал изпреварване.И става белята.И после шофьорът на колата бил виновен.А той изобщо не е видял, че има моторист зад него.
27
1
 
6
 
! Отговори
До 15 Димитров преди 6 години
Яко си се объркал. Какъв процент за мотористите сред МПС-тата на пътя? Може би половин процент или по-малко, а имат според теб цели 5% сред загиналите, т.е. поне 10 пъти повече от средното.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другият път маторджията да внимава повече. Има физиономия на висш интелектуалец, част от топ експертите на БАН, притежаващ орден за особено високи постижения в сферата на хуманитарните науки. В никакъв случай не прилича на селтаk, незачитащ законите, биещ работниците си, извършващ далавери и източващ общински средства, изживяващ се като местния Господар и цар на пътя.