Камерите на КАТ ще снимат до пътя – не било нужно да са в патрулките

Вътрешният министър настоя: Контролът не е занижен!
23 юни 2017 18:00,
37
Камерите на КАТ ще снимат до пътя – не било нужно да са в патрулките
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

МВР ще закупи още преносими камери, с които да засича нарушенията на пътя. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Валентин Радев в отговор на въпрос на БСП по време на парламентарния контрол за новите автомобили на МВР, на които се оказа, че не може да се монтират камери.

Още по темата

Стъклата на новите "Кiа" са с различен наклон и друг кварцов състав от тези на досегашните "Опел"-и и не е възможно да се сложат мобилните снимащи радари.

Заради това ще бъдат купени още 84 преносими камери, като за 28 от тях е обявена обществена поръчка, а за останалите 56 това предстои.

Те ще снимат извън автомобилите до пътното платно, за да могат пътните полицаи, които използват новите автомобили, също да упражняват контрол.

Валентин Радев обясни, че камерите не е необходимо да бъдат обвързани с автомобилите.

"В закона пише: "автомобили, оборудвани с камери, а не "автомобили, превозващи камери", контрира соцдепутатът Георги Свиленски  и обвини, че няма последователност в работата на МВР.

"300 коли не отговарят за изискванията на пътен контрол. Питам за общата ви политика за пътен контрол. Седнете и помислете какво е необходимо -  коли, камери, така че да се ограничат нарушенията на пътя, да не мислят шофьорите че има манипулации", каза депутатът от БСП.

Радев настоя, че не е занижен контролът и няма пречки в дейността на пътните полицаи. МВР разполага с 148 оборудвани автомобила, които засичат скоростта на водачите, обясни вътрешният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
6
 
! Отговори
Дядо Либен преди 6 години
А защо са купили такива автомобили, на които не може радар да се сложи? Не могат и да харчат пари....такова чудо няма
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва знак " Усмихни се, скрита камера!". Така ще е предупреден водача и едновременно няма да знае къде е камерата. Затова е усмивката. Полицаите като видят усмихнато лице ще знаят че това е готин пич и няма да глобяват. За женски род не посмях да напиша да не ме изтрият
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАК В БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ ИМА НА ПО 3 МЕСТА ЗНАЦИ ПРЕДИ КАМЕРИТЕ, А ТУК ЕДВАЛИ НЕ ТЕ СНИМАТ ОТ НЕБЕТО, ТОВА НЕ Е ЧЕСТНО, ДА СЕ КРИЕШ И ДА ГЪРБИШ ХОРАТА В ГРЪБ, ДА НИ СЛАГАТ ПО ЕДИН ДРИН НА ПРОЗОРЦИТЕ В КЪЩИ И ДА НИ НАБЛЮДАВАТ ПО 24 ЧАСА, АМА НАРОДА СИ МЪЛЧИ, ИНАК КРЪЧМИТЕ ПЪЛНИ,АМА ВСЕКИ СИ МИСЛИ ЗА ДУШИЧКАТА, ДА АПНЕ ДА ПИИНЕ И НЯКОЯ К....ВА И ДОТАМ, А ОНИЯ ДА СИ РЕШАВАТ ЗАКОНИ ДА СИ ПРАВЯТ ***...
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
един въпрос ме мъчи.. защо просто не сменят стъклата на тъпите патрулки, ще излезе в пъти по евтино
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тамън ще са удобни за отстрел ;)
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тиквата неслучайно иска реорганизация на работата на кат! трябва да се оптимизира работата на кат и да стане с пъти по-производителна! Сега като махнаха табелите за камери се очаква наплива в кат за плащане за глоби да се увеличи значително! С досегашната организация няма начин да смогват на наплива който се очертава! Не трябва да има спънки колкото може повече и повече шофьори да внесат държавния рекет наложен от тиквата!!
30
0
 
1
 
! Отговори
Увредиха децата преди 6 години
Съветваме МВР да арестува нарушителите на Основния закон веднага вкл тези нагли престъпници внасящи нагло престъпни НЕЗАКОННИ Прокето решения в ПАрламент а.Направиха на терористи всички служители на МВР>АКо МВР не знае кои са нагло корумпирани в оказнао престъпни министерства и ведомства д а пита службите на НАТО и САЩ Те знаят .От тези милиони деца много са на МВР служители..Няма неповредено дете от видео терора.Педофили зад граница ползват камерите за мръсни експерименти..
29
0
 
2
 
! Отговори
АМАН от терористи преди 6 години
Ясно е че МВР не може да се справи с НАГЛИ Престъпници на ВЛАСТ.Въпреки ги следят 100% във времето и пространството записвам им всички разговори контакти вкл с обемни видео скенери.>Тези нагли престъпници въпреки изричната забрана на ОСновния закон увредиха тежко милиони деца и учители с десетки хиляди педофилски и терористични камери и скенери.Цели училища са увредени обемно проникващо от педофили..
28
0
 
0
 
! Отговори
АМАн от терористи преди 6 години
При монтажа им в колите на МВР бяха засечени извънземни терористи видими ..Снимани са многократно от служителите волно и неволно.. КАмерите с апретъпкани с анти човешка и анти българска тежко терористична техника.ПОзволяват специфициране в рамките на обем на жертвите с цел дистанционни убииства вкл с катастрофи минути ,часов и дни след снимането.Следят до 90 милиона цели едновременно през лични документи банкови карти талони на автомобили микро и нано чипове.
27
1
 
2
 
! Отговори
АМАН от ТЕРОРИСТИ преди 6 години
От създаването на МВР на 10.09.1944 година досега само Цветанов и Борисов са ограбвали МВР бюджета с над 100 000 000 живи лева преведениза нагло корупционна тежко терористична видео техника ЗАБРАНЕНА ОТ ОСНОВНИЯ ЗАКОН.Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаг
26
0
 
0
 
! Отговори
АМАН от ТЕРОРИСТИ преди 6 години
Tezi kameri na снимката са НАГЛО ПРЕСТЪПНИ ТЕЖКО ТЕРОРСИТИЧНИ.ЗАТОвА МВР СА УВЕДОМЕНИ Още от 2015 година след убииството на афганистанеца на границата.ПОдържат масови убииства и увреждат тежко както служителите на МВР и КАТ така и милиони жертви попаднали в обсега им.НЕ е ясно Терористите на Власт какви десетки милиони рушвети прибират за покупка на нагло престъпна видео терор техника но камерите са забранени за полЗване от Основния ЗАКОН.НАд 1 000 000 000 ограбени от народа за видео терор
25
2
 
1
 
! Отговори
Gorski rai преди 6 години
Bg lovdjiite ste svarshat po-dobra rabota ot katadjiite s sobstveni sredstva . Samo da gi motorizirame s e-matori. ;) te mnogo obichat da goniat divi obekti...
24
2
 
1
 
! Отговори
Cam box преди 6 години
Marzeluvite bezumni bg furajki ste si dipliat shkembetata pak...rabotlivite eu policai slagat metalni kutii s kameri da snimat, vzemat sled 48 chasa razpechatkite, prastat globite s pisma po post. Mestiat kamerite na razlichni mesta v sela, mahli, kvartali i ...Kasirat globi po bankov pat s 30 dneven srok za plastane. Nabludavat trafika diskretno bez pompozen shum si varshat rabotata po osiguriavane sigurnost pri dvijenie na migrantite ot a do b, c, d,......pomagat s kef za regulirane, sanirane
23
4
 
3
 
! Отговори
we преди 6 години
В Испания камерите се монтират в предната броня на автомобили без означения.Какъв е проблема и тук да е така?!
22
3
 
14
 
! Отговори
Дидо преди 6 години
Узаконете видеорегистраторите в колите на шофьорите.Направете сайт на КАТ в който да се качват направените клипчета на камикадзетата шофьори.Анонимно да се качват клипчетата.Да се глобяват нарушителите в данъчното .Скоростта не е от такава важност, колкото криволичещите автомобили, гонките, лудите, гъзарите .
21
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я оставете това вижте какъв бандит като динко сее обърнал хихи това ще ни варди по границата от извънземните хихи
20
1
 
7
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Като вали дъжд няма да са отвън предполагам.......значи при дъжд няма контрол.....
19
0
 
4
 
! Отговори
Шлосер преди 6 години
Това се налага и от факта, че след като променят закона така, че полицаите да могат да те глобяват на място в автомобила им няма да има място за ПОС терминал и банкнотоброячна машина.
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на следващите избори пак гласувайте за шайката
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милите ни депутатчета пак имитират дейност,те ако искаха да се сравят с войната по пътищата,отдавна да бяха отстранили корупцията в ДАИ и КАТ!!Сега просто искат да пощят яко стадото със всевъзможни глоби,щото няма кинти вече от никъде!!