Адът на пътя: От вчера ги няма 6-има! 300 си отидоха за половин година!

Само от началото на юни по пътищата са загинали 56 души
Обновена: 25 юни 2017 14:56 | 25 юни 2017 12:47,
160
Адът на пътя: От вчера ги няма 6-има! 300 си отидоха за половин година!
Снимка: архив "Булфото"

279 души са загинали във войната на пътя само от началото на годината. Шестима от тях попълниха черната статистика само вчера.

Това сочат данните на МВР за последните месеци.

56 са жертвите на пътя само от началото на юни, сочат данните на полицията. Ранените са 603, а тежките инциденти – 481.

Още по темата

От началото на годината загиналите в катастрофи са 279, а ранените 3488. Тежките катастрофи в първите шест месеца на годината са 2824.

Тревожните цифри идват ден след черната събота, при която само за ден смъртта си на пътя намериха шестима.

Както Dnes.bg писа трагедиите се разиграха в две жестоки катастрофи в Бургаско. Пет бяха жертвите само в единия от сблъсъците - на входа на магистрала "Тракия" в кв."Ветрен" в  Бургас.

Лек автомобил, идващ от квартала, се е удари челно в друга кола преди обяд. На място загинаха четирима, а петият пътник почина в болницата.

Заради кървавите катастрофи, които пълнят полицейските хроники, преди месец премиерът Бойко Борисов поиска спешни промени в закона за движение по пътищата, с които да се завишат наказанията за недобросъвестните шофьори.

Депутатите в парламента вече приеха нов регламент за отчитане на пробите за алкохол и наркотици, в ход са и други изменения, но засега те не дават резултат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Германия има едни табла с усмихнато и тъжно човече, според това дали спазваш скоростта. Не винаги с безумни глоби, нещата се решават. Виждаш човечета и намалявяш. Камери също има много. Но с милиционерски мерки нещата няма да се решат. В Германия ако малко си повишил скоростта, глоба 10 Е, с телефон ако си 60 Е. Замислете се при минимална нетна заплата от около 1000 Е, това не е много и колко нетната е МРЗ в България и глобите.
126
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бате Боце чрез А.Цветков продаде над 200 000 книжки. Започнаха от Борисов 1. Когато гръмна скандала, А.Цветков беше преместен на друга сладка длъжност. За книжка се плащаха до 4 000 лева. Колко събра ГЕРБ, само Бате Боце знае. Днес тези Месершмити летят по пътищата, незнаещи правилата, не могат да четат и пишат. Дайте сега да ги спрем? Кога навремето се е влизало в насрещното, кога се излиза на път с предимство без да спреш, кога? Да не ми защитават Сикаджията защото той има пряка вина!
125
1
 
22
 
! Отговори
Баладжията преди 6 години
Че като си купуваме масово БМВ-та и Мерцедеси, много ясно, че няма да ги караме бавно! Българите искат мощни коли! Трябва да си задоволяваме комплексите, че сме никои и никой не ни взема за нищо, като демонстрираме със състояние, което нямаме. За това абитуриентските балове са разврат. Купуваме скъпи марки (втора употреба). Гледаме като сме на пищна маса да се похвалим във фейсбука. После се оплакваме, че нямаме, едвам връзваме двата края, друг ни е виновен!!!МАНТАЛИТЕТА НИ Е ПРОБЛЕМА!
124
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В коментарите на всяка една статия има няколко редовни трола, които за всичко намират вина в Бате Бойко. Някои ви вярваха. В статия, в която пише за избора на нов президент на някоя южно-американска държава, някой се оплаква в коментарите, че Бойко Борисов му откраднал, едва ли не, кюфтетата от хладилника. Имаше и много хора, които ви обвиняваха, че сте *** на БСП. Но сте толкова нелепи и смешни, че вече си мисля, че сте *** на ГЕРБ, действащи с оръжието на сарказма. Просто будите смях.
123
1
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Проблемът е че се продават книжки, ДАИ трябва да бъде закрита институция,и Краус който я създаде трябва да е в затвора,аз през 1981 год Взех шофьрска книжка като С за 6 месеца , учехме устройство на автомобила закона за движение по пътищата и правилника за прилагане го знаеш на изуст.И часовете бяха много нямаше корупция падаха глави е това е
122
0
 
5
 
! Отговори
alf преди 6 години
КАТ дебне за фарове а не за скорост това им е грешката. шефа му казва донеси 30 акта за 8 часа и оня за да си покрие норматива носи 30 акта ама за фарове а не за сериозни нарушения
121
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 6 години
До 126ЗЕМЕДЕЛИЕ нямаме! А това, че се намират малко български продукти.....е с тренд да изчезнат и те. Така че не се изказвай неподготвен, и не внушавай, че сме имали нещо като змеделие! Който погледне статистиката за сектора, и сравни за годините назад - ще разбере, че е така - в България е унищижено модерното земеделие!
120
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 6 години
И друг път съм го писал (въпреки, че съм никой - просто гражданин)...ВСИЧКИ от КАТ-Пътна полиция, вкл. и всичката администрация - НАВСЯКЪДЕ из страната ни, трябва да бъдат уволнени ДИСЦИПЛИНАРНО!Да, сигурно ще "изгорят" и малко свестни хора, които има м/у тях, за съжаление...но ТРЯБВА да се почне "на чисто", с нови хора - с "нова" съвест и професионализъм! Иначе... ще има смърт нерекъснато, и тя ще се увеличава, независимо от подправената настояща статистика на КАТ!
119
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЪлгария е на трето място по износ на слънчоглед, лидер в износа на билки и лавандула и на водещи позиции в износа на поне още няколко култури.На пазарите в Западна Европа българските зеленчуци се продават на яки цени, заради доброто си качество.Аз лично ям само български зеленчуци, чудесни са.Толкова за умирающото ни земеделие.
118
3
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Геноцидната машина на Бате Боко е реновирана и от ръчна месомелачка е станала елекрическа месомелачка, част от "европското развитие". В нея се "мелят кому.нетата";))) Тролчетата ей, тука, сега ще потвърдят тая директива;)))
117
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-големият грях на демокрацията в очите на родните рубладжии е, че ни отцепи от руското влияние. Сега, ако ще да падахме от глад, да се топяхме като снега и да бяхме като Северна Корея, стига да бяхме в руската орбита, щяха да леят песни колко добре се живее.Свърши тая, таварищи, единственият ви твърд съюзник е Сирия. Свиквайте.
116
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
108, докато си пускате хибридките, ЕС стана 500 милиона, а Русия - 200.
115
2
 
6
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Приятелка на жена ми (служител в автомобилна администрация) има т.н. "златен талон", защото от както е взела книжка не е карала...
114
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кратун, цифрата преди се движеше не около 900, а около хиляда. През 1990 г. убитите са били над 1500, преди 1989 г. трайно са били над 1000. И то при много по-малко коли, а да не говорим за камиони, международен трафик и т.н.
113
0
 
2
 
! Отговори
до О.о преди 6 години
...ако имаше книжка, щеше да му седи сега на шкафчето до болничното легло и да го боли по-малко сигурно. Т.ъпан!
112
0
 
2
 
! Отговори
до 116 преди 6 години
..ама с книжка, нали?! Значи няма проблем - виновна е превишената скорост! Ако нямаше книжка щеше да е заради това, а и заради възрастта. По презумпция, всяка катастрофа няма нищо общо със състоянието на пътя и маркировката.
111
2
 
3
 
! Отговори
О.о преди 6 години
До ... (115)Последния за който се сещам, че не му караше книжката мотоциклета, още мисля че бере душа в Русенската болница или май пукна най-после....
110
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кво сига ? да ревнъ ли ?
109
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
катастрофата в Бургас беше предизвикана от 68 годишна жена ...
108
6
 
8
 
! Отговори
... преди 6 години
Още на 12г. баща ми ме научи да карам. До 18 бях вече опитен шофьор (или поне с критериите за начинаещ). От тогава не слизам от колата и познавам поне 2ма-3ма, които поради различни причини (основно финансови) нямат книжка, но карат и то 100 пъти по-добре от тези с книжка. И това защото се пазят да не ги спрат. Когато баща ми ме учеше ми беше казал - книжка кола не кара и отговорност не носи. Всичко е демагогия и простотия на управляващите.