Туристи с жалба след жалба… Вълна от недоволство по морето

25 юни 2017 12:31,
75

Недоволни туристи заливат с искове за обезщетение хотелите по морето. В мотивите си за жалбите те посочват ниското качество на предлагания туристически продукт.

Според хотелиерите обаче оплакването се е превърнало в индустрия, която се развива с все по-бързи темпове. Собствениците смятат, че чрез жалбите недоволните туристи искат просто да си възстановят част от дадените за почивката пари. Те са категорични, че предлаганите от тях услуги съответстват на цените, които предлагат, съобщи Bulgaria ON AIR.

Собствениците на хотелите разказват, че те често са обвинявани за инциденти, към които нямат отношение.

Още по темата

"Хотелът няма вина, че някой не носи джапанки около басейна и се подхлъзва и пада. Естествено, че около басейна е мокро", обясни един от хотелиерите.

Туристите в Слънчев бряг например се оплакват от мръсния плаж до шума в курорта.

"Мисля, че плажът е мръсен, защото мушички полепват по кожата", обясни чуждестранна туристка. Според друг гост на курорта пък шезлонгите, които струват над 10 лева, са много скъпи.

Има и доволни. Туристка от Швеция признава, че за пети път е в Слънчев бряг, а съпругът й – за 22-ри. "Тук има прекрасни хора, много добра храна, хотелът също е прекрасен", обясни тя.

Старите книги за оплаквания в хотелите по курортите вече са сменени от модерни таблети. С тях всеки може да подаде сигнал и да остави електронната си поща за обратна връзка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: жалбихотелитуристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Соня Ангелова преди 6 години
Обслужването по морето тази година е трагедия. Резервирахме апартамент в уж луксозен комплекс Обзор бийч ризорт. Почистваха две момичета от ромски произход, в това няма нищо лошо по принцип, но те не бяха обучени, не почистваха, а замазваха. Накрая си забравихме вещи и когато се обадихме да ни ги върнат, казаха,че нищо не е намерено. В България туризъм е синоним на ниско качество и затова хората предпочитат Гърция и разбира се други дестинации. Наистина не знам какви хора избират нашето море.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В интернет се говори,че в България е много гадно.Кавала ,Солун,Аспровалта, Бриндизи,Бари, Сен Тропе, Плажните курорти на Италия миналата седмица бяга празни, а Китен ,Созопол и Слънчев бряг са пълни с туристи.Плащаш или не плащаш за чадър,това ти е таксата за поддръжка на плажа,има си и медицинско лице ,безжичен интернет,отлично телефонно покритие,красиви сервитьорки.Гадно а?
60
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мутро-хотелиерите направиха всичко възможно да изгонят нормалните българи от морето, хак им е сега.За българи цените са двойни, от Англия със самолет излиза по-евтино да почиваш в България отколкото ако си резервираш от България.И после социално слабите, дебели и татуирани англичани искат десеторна компенсация на заплатената сума щото изкарали зле.И нашите бизнесмени им плащат, щото е много скъпо да водиш дела в Англия.А доста гръцки хотели вече не сключват договори с английски туроператори, именно заради такива тарикати.
59
1
 
5
 
! Отговори
Radkov преди 6 години
Mmm Ellada, Ellada....Krasiva estestvena priroda, horata jiveiat v harmonia s prirodata...Moretata im sa s chisti vodi....horata sa dobri i sardechni, usmihnati, gostopriemni, lubezni...navred ima mesta za parkirane s esrestveni senki....navred ima dushove sladka voda i chisti, moderni klozeti, garderobni kabini...
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до до 41през септември, а резервирам от февруари.В Керамоти.
57
0
 
3
 
! Отговори
BB преди 6 години
А бе хвалещите курортите ни що не пишете нещо за летния грип съществуващ само в България или ви е срам да си признаете колко пъти сте се *** на бг черноморието
56
1
 
8
 
! Отговори
Ганев преди 6 години
Туризма в БГ /СЛЪНЧЕВ БРЯГ/ е една тоалетна, от която всеки бяга . Не се заблуждавайте това е реалността. VЦялата схема е тотално сбърка като се започне от министъра. Бягайте от това черноморие и не се заблуждавайте, че ще получите нещо хубаво - лъжат ви разни туристически измамници, измислени хотелиери и т.н.Поогледайте се и ще разберете а колкото до този слънчев бряг - ВСИЧКО ТРЯБВА ДЕ СЕ ИЗРИНЕ на 200 м. от морето към сушата. Това е един бардак и нищо повече. Лошото е че много партийни изма
55
2
 
13
 
! Отговори
Иво преди 6 години
За съжаление е пълен свинарник. От години само в Гърция.
54
3
 
4
 
! Отговори
555 преди 6 години
Стой си в Руси
53
4
 
13
 
! Отговори
Русенец преди 6 години
През едно от кратките ми летни пребивавания в България, реших да пробвам Черноморието ! Тръгнах с кола и стигнах(жив) до Шумен.Невиждан ужас породен от безумни самоубийци, решили да убият себе си, семейства си и всички останали на пътя! Обърнахме обратно и в Русе Много ми се пътува в България, но за сега това се оказва опасно и с неясен край начинание!
52
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък си харесвам нашето море. Имам си имот в малко градче на морето и като си отида там се чувствам на върха на блаженството. Слънчев бряг е нарицателен. Може би трябва да се обособи и да стане нещо като Лас Вегас. Място където човек да се отдаде на долните си страсти. С надпис "Забранено за лица под 33 годишна възраст". А може би 43
51
10
 
7
 
! Отговори
А преди 6 години
Ако разстоянието не е проблем Турция е идеална за море
50
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълна мизерия е в Бг идете и вижте каква красота и природа е в Гърция
49
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България на море не ходя вече. Нямам намерение да пълня гушите на тукашните мутри и да се мешам с отпадъка на Русия и Европа. Който иска да ходи, прав му път. И въобще, българската хотелиерска и ресторантьорска култура е на много ниско ниво. И в София почти няма ресторант където да не те подразнят селските съдържалтели и персонал.
48
2
 
3
 
! Отговори
Aaaa преди 6 години
Lajete...Pokajete kolko leva ima sabrani ot taksite za jalbite v sadebnata palatka pri parkurorite .....Kolko zavedeni sadebni dela po jalbi ima po obstinski i kmetski hoteli...Kolko sabrani leva dds ot globi ima?!I ako e tolkova palno s turisti, kolko adresni registracii ima do momenta v mvr, kolko leva dds ot nostuvki ima pri gorianov? Kolko leva dds ima v trezora ot restorantite i magazinite, ami ot barovete?! Kolko leva dds ima sabrani ot voda, tok, benzini, rent a car, ohraniteli?
47
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хайде де чакам ! говорете с факти -покажете реални оферти ,или е по-лесно виртуални лъжи и плюене по Бг курортите .7 пъти ходихме в гърция и никъде не ни харесва - мизерно,пущиняк ,селИняк ,жега ,оси ,ама ходете си щом ви допада - Ние Не !
46
2
 
8
 
! Отговори
до до 41 преди 6 години
на хубав пясъчен плаж апартамент за 80 евро? от 25 юли ? я ми го покажи !
45
15
 
12
 
! Отговори
стига с тая гърция преди 6 години
отворете известния сайт и вижте какво дават гърците за 200 евро на вечер в ситония -Нищо ! стари легла ,мизерия пълна, ,а я прочетете и отзивите да видите истински"доволни"българи.
44
1
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Всички чужденци които идват на нашето море са супер избушеняци!В една къща за гости цената беше 10лв на легло съвсем прилични условия за един ден чух три компании едните Руснаци другите Германци третите Поляци да пазарят собственика да им направи отстъпки човека се ядоса и каза че вече чужденци няма да приема
43
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 41За 80 евро наемам хубав апартамент за 3-4 човека. Ти си се прекарал.