Заедно с полицаите на протест и пожарникарите, спасителите

Всички браншове в МВР искат по-високи заплати
25 юни 2017 16:02, Елка Василева
47
Заедно с полицаите на протест и пожарникарите, спасителите
Снимка: архив, Булфото

На протест не излизат само полицаите, излизат и пожарникарите, спасителите, лицата, работещи на трудови правоотношения, които никак не са малко в МВР. Излизат и държавните служители - институтите и Академията на МВР. Това каза зам.- председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Илия Кузманов на пресконференция във връзка с кризата в системата и бъдещите действия на синдиката, цитиран от „Фокус“.

Още по темата

Всички браншове в МВР искаме увеличение на заплатите, заяви той.

„Задавали са ни въпроса напук ли го правите - не, не е напук. Защо казвам, че не е напук - между нас върви синдрома „жертва се оплаква на жертва“, коментира Илия Кузманов.

Според него служителите на МВР в този момент са жертви са системата. „Когато една жертва на системата дойде при нас, тя търси помощ от жертвата“, обясни той.

Кузманов посочи, че с последните две изменения в Закона за МВР, които съставляват 250 страници промени, МВР блокира.

„Нещо да се промени за гражданите - не. Нещо да се промени за служителите - не. Е, на това се казва МВР приключи“, каза още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: протестМВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
5
 
! Отговори
Чистачка преди 6 години
В полицията съм първа категория. Да живее комунизма... Има и две фризьорски и те са като мен...Тва е щото съм с връзки...
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз искам 15% върху заплатата всяка година, и дрехи искам, и да рекетирам, искам да слагам чадър над престъпниците защото ще ми плащат, да обикалям кафенетата в работно време, да се заяждам с обикновените хора, защото с чорбаджиите не мога. Много ли искам?
31
1
 
12
 
! Отговори
Х преди 6 години
За какво протестирате?В всяка банда крадци по двама ушевци да ги пазят!Ако ги уволнят стават пазачи!Друго не могат да работят!Знаете защо!Тумбаците им пречат!
30
0
 
12
 
! Отговори
фжон преди 6 години
Да вдигнат на тези които имат заслуги и могат да си покривт физическите нормативи, на останалите 70% тлъсти и крадливи прасета съм против. Само се чудят къде да се скрият на сянка да дремнат и да се наплюскат.....
29
0
 
11
 
! Отговори
Спешна помощ преди 6 години
Какво да кажем ние от Спешна помощ ?И ние отговаряме на телефон 112 , като полиция и пожарна !Но , парадокс в нашата държава ! Те са първа категория , а ние трета категория на труд !Случвало се е ние първи да отидем на катастрофа , а полицаите да ги няма !!??Питам Защо ?!Нима ние не искаме по-високи заплати ?!Затова колегите (лекари и сестри ) напускат и заминават в чужбина !!!Като не искат да работят , като полицаи ( първа категория , социални придобивки ) ,да напускат и при частника !!
28
0
 
6
 
! Отговори
.... преди 6 години
Знаем как ще свърши този цирк- бойко ще ви подхвърли коричка хляб и торба с обещания... Хем той е героя-спасител, хем вие ще църкате доволно в краката му, а народа пак плаща масрафа. Стара банкянска рецепта.
27
0
 
8
 
! Отговори
един от вас преди 6 години
Хвърляйте шапките 1 и се насочвайте в други браншове. Оставете властта на народа а политиците да си сърбат попарата. Имайте смелост и ще видите
26
1
 
0
 
! Отговори
Делибалтов преди 6 години
До boshlaf до делибалтоБлагодаря ти, господин умнико,че няма да ми отговаряш!
25
2
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Благодаря на мтел за хубавия неограничен нет на село благодаря
24
0
 
6
 
! Отговори
boshlaf до делибалто преди 6 години
Няма да ти отговарям, защото да спориш с телевизор и полицай е безумие. Само прочети останалите коментари...и продължавай да четеш следващите ;), , старшина Делибалтов...
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте какво Ви посочва 7.
22
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Кои превилегии искаш да отнемеш? Такива няма."А? Ко речи? На мен на работа дават ли ми работно облекло? Не. Почивам ли евтино по море и планини в почивни бази на работодателя? Не. Пътувам ли безплатно в обществения транспорт? Не. Пенсионирам ли се на 45? Не. Освободен ли съм да не плащам за здравни осигуровки и пенсионни осигуровки? Не. Полага ли ми се повече платен годишен отпуск, щото ми е стресова работата? Не. Да продължавам ли? Списъка е километричен само на официалните привилегии.
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако всички недоволни от заплатите си излязат на протест, то ще ударим рекордните 90-95% от населението...
20
2
 
16
 
! Отговори
Срам и позор преди 6 години
Полицайте се подиграват с хората,това е обида все да искаш а нищо да не даваш и работиш,това е вече прекалено на фона на живота на обикновените граждани.
19
5
 
22
 
! Отговори
Факт преди 6 години
На който не му харесва работата и заплатата в МВР да напуска,да ама не само приказва те и искате,ако напуснете кой ще ви вземе бе търтей.
18
7
 
13
 
! Отговори
Таки преди 6 години
Трябва тотална смяна на почти всички полицай.Разкриваемост 10 процента,е какви пари да им дадеш за такъв резултат.
17
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бат ЕнчоНе можеж да видиш, защото няма. Няма и кандидат будали, които да работят за 450 лв. шест месеца. А след шест месеца да получават около 800 лева и постояннода са на работа. Е за това няма и да видиш скоро. а ако видиш няма да могат и акт да ти напишат, защото са неграмотни.
16
9
 
18
 
! Отговори
Бат Енчо преди 6 години
Щом господа полицаите имат време за протести ,а по улиците не можещ иначе да видищ кьорав полицай ,значи е крайно време да има голяяямо съкращение! Само това ще оправи нещата в тази мързелива група хора.
15
0
 
2
 
! Отговори
Да преди 6 години
Номер 7 оцели точно решението на проблема.
14
3
 
12
 
! Отговори
Защо се крие преди 6 години
Страни са твърденията на синдикатите в МВР,те през цялото време бяха в комисията и знаеха какво се приема и какво не а сега се правят на луди а и правят другите на луди......