Вълна от недоволство в Приморско. Ще се строи ли?

Хората, готови за протест, ако се одобри устройствения план
27 юни 2017 09:30, Петя Славова
17

Вълна от недоволство след публикуването на новия общ устройствен план на Приморско.

От екоминистерството са категорични, че в защитените зони няма да се позволи строителство. Еко активисти обаче не вярват, че природата ще бъде съхранена.

Еколозите се заканиха пред Bulgaria ON AIR да вземат мерки, ако ресорният министър одобри екооценката на устройствения план на южното черноморско градче.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Стига бе, всичко застроихте, не остана нищо от красивата ни природа!
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мафията ще си изпере парите чрез стротелството на хотели и комплекси.Ще загубят сегашните собственици ,които и сега не могат да напълнят хотелите и къщите за гости.
13
1
 
1
 
! Отговори
Todor R преди 6 години
Поредните инсинуации на еколозите, които със сигурност отново имат нещо на ум, за да вдигат патардия. Най-вероятно атакуват министерството, защото то се захвана да им проверява злоупотребите.
12
1
 
3
 
! Отговори
реалността преди 6 години
NASA публикува снимка на Черно море, на която се вижда интензивен цъфтеж на водорасли. Най-зле беше положението в района на Бургаския залив. Черно море не може да поеме тези пълчища летовници и има хора, които предричат то да стане мъртва зона- без живот в него. Ама пуста алчност. Само недоразвитите държави превръщат туризма в основен икономически фактор. Масовият туризъм води до унищожение. Едрата мафия в бранша ще си изнесе парите в офшорки, за нас ще остане помията и мъртвата вода.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
как може в Приморско да не е застроено, ще се строи до минус първа линия, по два три хотела на понтони. За всеки гост на града, ще има и по един освежаващ шамар зад врата.Рагин, кво мислиш за случката в Несебър, ще уплаши ли туристите или не? Да не засегнем нечии чувства, а?
10
1
 
14
 
! Отговори
малко история преди 6 години
Преди 40-50 г това беше къмпинг Перла -най-хубавия къмпинг на народеца, хубав плаж и гора , после тато го взе за резиденция .А,след "демокрацията" Кой си го приватизира? Чудех се и аз как така това хубаво място още не са го застроили ?Кой е истинския приватизатор ?
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приморско БЕШЕ много хубаво място за лятна почивка, но това презастрояване, което видях преди повече от 12 години, ме отказа да ходя там, а преди това почти всяка година ходех в Приморско. В момента мисля, че в Приморско има най-много туристи през лятото измежду всичките курорти в България, но това вече не е за хвалба, а за съжаление.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...От екоминистерството са категорични, че в защитените зони няма да се позволи строителство...---Повече от сигурни сме, че точно на нас няма да се позволи, но не сме убедени, че това ще важи за едни други наши момчета.Като уйдурмата с катализаторите. Нали само преди година, по времето на по-предишния кабинет, разните му министерства и общини си накупиха по 1 елекромобил. Къде са и колко се ползват?И с какво пушилката от ТЕЦ-а произвеждащ ток е по-малко вредна и замърсяваща от автомобила?
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мечта ми е да отида в стария Несебър - да се разходя по китните улици, а някой аграр-кореняк, продаващ гачи и китайски ***, да ме блъсне с мерцедеса си на дългосрочен кредит и после и да ме набие, след това евентуално джебчии да ме преджобят, а накрая да седна в някой от симпатичните ресторанти на брега, с хубава гледка, да ме посрещне сервитьор-пандизчия , да ми предоставят меню с космически цени, срещу които да получа миди с пясък, сос-храчки може би и подобна застояла храна!! НИКОГА НА МО
6
0
 
20
 
! Отговори
Турист преди 6 години
Стройте, стройте, ваща мама! Приморско що годе се търпи, не е клоака като слънчака - селската мечта на всеки аграр! Стройте, а Гърция ще процъфтява, там няма такива неща, чиста кристална вода, много по - малко хора, спокойствие, истинска почивка, храната е храна, хотелите са на ниво, няма шест-пет!
5
1
 
5
 
! Отговори
до haho преди 6 години
Конструкций е велик древноримски архитект :)
4
4
 
2
 
! Отговори
haho преди 6 години
До гейчоГейчо, знаеш ли кога се употребява И и кога Й?! Като не знаеш поне се пробвай да изкажеш това, което си написал - КОНСТРУКЦИЙ - смях.
3
6
 
3
 
! Отговори
Еколог преди 6 години
До гейчоАми аз лично като са презастроявали слънчев бряг тамън съм почвал да си играя на пясъчника и съм се научил да не акам в гащите...
2
3
 
12
 
! Отговори
гейчо преди 6 години
Какви еколози в България.Всички са платени лакей.Къде бяха когато се презастрои Слънчев бряг.Като се унищожи прелеста на Св. Власт.Да няма зимен туризъм в България им се плаща.Сега някой се притеснява от развитието на Приморско и веднага започнаха еколозите.Същите какво направиха с най хубавия български плаж Корал.Съсипан мръсен ползва се от хора които преватизираха частно къмпинг ЮГ нагли имат каравани от 30 г. и всички са вече с дървени конструкций и не желаят да бъдат притеснявани
1
0
 
12
 
! Отговори
Честен преди 6 години
Хайдеееее! Хайде да се напоркаме яко, КЛОАКАТА откри сезона. Хем е евтино, а можеш:-да се напоркаш като свинка, да се наповръщаш, да се оси*раш, да се въргаляш в изповръщаното и ако не ти харесва как някой те гледа можеш да го . Мортале! И на края: Изтрезняваш, изтупваш се и се прибираш като скромен и почтен гражданин в цивилизованата си страна. И всичко това само в България