Протест в Асеновград след бой между българчета и ромчета

В неделя се очаква още по-мащабен протест
Обновена: 28 юни 2017 22:55 | 28 юни 2017 22:55,
298

Снимка: Dnes.bg

Над 3 хиляди души протестираха тази вечер в Асеновград. Протестът започна в 20 часа, съобщи репортер на Dnes.bg. Причината за недоволството на хората е боят, при който роми пребиха с колове и камъни гребци от града и техните родители. Събралото се множество скандира "Българи юнаци!".

В събитието, организирано в социалните мрежи, се включиха и рокери. Ревът на поне 100 мотора огласи улиците. Рокерите са от местния мотоклуб, но има такива и от Пловдив.

Полицията бе блокирала града, а кордон от жандармеристи – ромската махала.

"Не е нормално да бият децата ни, а държавата да не може да ги защити", твърди един от родителите на децата в клуба по гребане Георги Назаров.

Организаторите подчертаха, че протестните действия ще бъдат мирни, а исканията ще са справедливо наказание на самозабравилата се тумба. Още днес пък стартира подписка в града, който бе разтресен от самозабравилите се жители на гетото.

Напрежението по-късно ескалира. Хиляди хора тръгнаха на шествие от кръговото близо до Община Асеновград към самата сграда на Общината. Там престояха 10 минути, след което организаторът на протеста обяви неговият край. В този момент положението излезе извън контрол. Стотици хора тръгнаха да тичат в посока циганската махала на града. Рокери вече бяха заобиколили протеста, за да се насочат натам, но бяха спрени от полицията, разположена по-надолу по трасето.

В неделя се очаква още по-мащабен протест от днешния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
2
 
21
 
! Отговори
Лопатата преди 6 години
Очакваме познатия сценарии: след седмица, като се охладят страстите, медиите на Пеевски +БТВ ще подемат кампания за създаване на добър имидж на *** - кутурни програми с етно музика, сърцераздирателни истории за бедни ромлета, които, видиш ли, много искат да учат в университет, тук-там някоя история за скинари, нападащи мирно просещите ***... Медиите са най-големия съюзник на ***, те са и основна пречка в усмиряването и контрола върху последните.
122
1
 
23
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Полицията да се събуди от летаргията си, а Бойко да си задейства депутатите да разширят правомощията на полицията за въведдане на ред, включително и супотреба на сила, при такива инциденти. Един здрав бой на бабаитите от полицията в такива случаи ще им се отрази добре. Пък нека след това да ги пуснат след 24 часа. Но полицаите няма да го направят ако законът не ги защитава. Бойко доста говореше по темата, докато беше главен секретар на МВР, но сега, когато нещата от него зависят, си трае.
121
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не са виновни Ромите виновни се онези плазмодии в НС, те трябва да се натръшкат защото от там тръгва всичко
120
1
 
18
 
! Отговори
антибхк преди 6 години
До АнонименВреме е да подадем колективен иск поне 5000 българи за етническа дискриминация на българи от страна на БХК, АМАЛИПЕ /тези точат пари чрез министерство на образованието/ и други подобни ***! И истински юристи си имаме и преводачи и правото е на наша страна! Да се противопоставим първо така - со кротце, а скоро и со голям кютек!
119
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 10-20г в България ще има етническа война ,щом достигнат към 40 % ромите ще започнат кървави нападения над всички не роми и най вече над омразните им българи,това се подготвя още от сега като главния подбудител е нео либерализма и западните демокрации,целта е да няма никога по вече национална държава на българите,останалите тогава малко българи ще ги пазят сините каски на ООН,всяко посегателство днес над ромите се обяснява с геноцид и фашизъм ,ние българите сме обречени ,остава чудо да стане
118
1
 
37
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Когато полицията защити българите данткоплатци тогава заплати! До1930 г ромите които не са ни братя а проклятие, не са имали право да гласуват. Това трябва да се приеме отново и мнооооого други крути мерки химическа кастрация, изселване и т.н.
117
1
 
29
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Българите трябва да бъдевм единни!Когато има такива случаи, а то ще има събираме се Много българи и ...! З асъжаление друг избор нямаме!
116
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога е "протеста" на полицаите за увеличение на заплатите им? Мисля да отида да ги подкрепя!
115
1
 
31
 
! Отговори
32 преди 6 години
Единственото спасение е образователна кампания с която да им се предостави информация за помощите, които са получават в западните страни. Колкото повече римляни емигрират в страните наследници на Римската империя, толкова по-добре за останалите тук.
114
0
 
43
 
! Отговори
минувач преди 6 години
А какво чакат българите там - държавата да ги защити ли ???Това е илюзия!
113
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При народната милиция щеше да видят същите тези гн0ми кон боб яде ли, не и при ш0р0шоидно-либерастката полЮция! А сега граждани и рокерчета ще дюдюкат известно време срещу агресияна на 0рките, ще покрещят "българи юнаци" и след 3-4 дни всичко ще отмине и продължи по старому...
112
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да се уморя да пиша, че основния виновник за своеволията на *** е БХК и останалите НПО. ЗАЩО нищо не правим за премахването на неправителствената антиБългарска организация БХК и отворено общество.БХК и другите НПО са ТУМОРИ които трябва да се отстранят.Дори и да са заловени всички изверги, БХК ще им наеме адвокати и ще ги освободят, а може да изкарат че Българите са виновни.Трябва всички до един да протестираме за премахването на БХК и другите НПО.
111
1
 
35
 
! Отговори
слава преди 6 години
на протестиращите от асеновград, слава българи, обичаме ви.
110
1
 
43
 
! Отговори
антисоросоид преди 6 години
Това е резултат от така горещо рекламираните евроатлантически ценности. Виновни са " отворено общество", " америка за България", " БХК" . Тези трябва да бъдат забранени и изгонени от България. Само тогава държавата ни ще тръгне напред.
109
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роднински свади.
108
3
 
89
 
! Отговори
извод : преди 6 години
милиционеритре пазятг римляните!!! от тях да искат запалти! Вдругиден да отидат да протестират пред "ромската" магхала на Асеновград да искат 15% увеличение!
107
0
 
56
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Къде е БХК, да се свети името им?!?
106
1
 
4
 
! Отговори
гост преди 6 години
171, така е, добрите възпитателни методи не трябва да се забравят. Трябва обаче да се отчете, че възможностите за приложението им доста са се променили, особено с процъфтяването на организации, които да играят правозащитна роля на престъпни лица. Колкото до соца, прочети ако ти остане време, следната статия в интеренет - "Най-нетолерантните побеждават. Диктатът на малцинството" и ще видиш защо комунистите също са проявили известна недалновидност.
105
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
178 Комунист, комунист, комунист!
104
1
 
40
 
! Отговори
Разумен коментар преди 6 години
Мисля,че е време за момчетата от футболните агитки.Поради европейското отношение на властта и МВР.