Протест в Асеновград след бой между българчета и ромчета

В неделя се очаква още по-мащабен протест
Обновена: 28 юни 2017 22:55 | 28 юни 2017 22:55,
298

Снимка: Dnes.bg

Над 3 хиляди души протестираха тази вечер в Асеновград. Протестът започна в 20 часа, съобщи репортер на Dnes.bg. Причината за недоволството на хората е боят, при който роми пребиха с колове и камъни гребци от града и техните родители. Събралото се множество скандира "Българи юнаци!".

В събитието, организирано в социалните мрежи, се включиха и рокери. Ревът на поне 100 мотора огласи улиците. Рокерите са от местния мотоклуб, но има такива и от Пловдив.

Полицията бе блокирала града, а кордон от жандармеристи – ромската махала.

"Не е нормално да бият децата ни, а държавата да не може да ги защити", твърди един от родителите на децата в клуба по гребане Георги Назаров.

Организаторите подчертаха, че протестните действия ще бъдат мирни, а исканията ще са справедливо наказание на самозабравилата се тумба. Още днес пък стартира подписка в града, който бе разтресен от самозабравилите се жители на гетото.

Напрежението по-късно ескалира. Хиляди хора тръгнаха на шествие от кръговото близо до Община Асеновград към самата сграда на Общината. Там престояха 10 минути, след което организаторът на протеста обяви неговият край. В този момент положението излезе извън контрол. Стотици хора тръгнаха да тичат в посока циганската махала на града. Рокери вече бяха заобиколили протеста, за да се насочат натам, но бяха спрени от полицията, разположена по-надолу по трасето.

В неделя се очаква още по-мащабен протест от днешния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде са далавери, джамбазчето и долен?Къде са да се изправят срещу ромските бабички? Аааааа, не били бабички, ясно защо ги няма.
62
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАЩО СПИМ ? ЗАЩО НЕ ЗАПОЧНЕМ ОТ ГЛАВНИЯ ВИНОВНИК ЗА СВОЕВОЛИЯТА И АГРЕСИЯТА НА РОМИТЕ.А ИМЕННО НПО КАТО БХК, ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО СА ВИНОВНИ ЗАТОВА.СЪБУДЕТЕ СЕ НЕПРАВИТЕЛСТВИНИТЕ ОГАНИЗАЦИИ , УБИВАТ БЪЛГАРИЯ, А НИЕ СПИМ.ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ БЕ ОФЦИ? ДА НИ БИЯТ ПОДИГРАВАТ, УНИЖАВАТ, ОГРАБВАТ, ИЗНАСЛВАТ .БХК ГИ ЗАЩИТАВА И СА СИЛНИ, НИЕ НЯМАМЕ ДЪРЖАВА , ЗА ТОВА ПЪРВО ПЪЛНО УНИЩОЖЕНИЕ НА НПО, И НАЙ ВЕЧЕ БХК.
61
0
 
22
 
! Отговори
))))) преди 6 години
В държавата, която живея след подобни инциденти ако въобще има такива действат спецчастите и то безпощадно.
60
3
 
31
 
! Отговори
ODESSA преди 6 години
Аз съм във Германия от 20 години. Ти нямаш право да се правиш на ментор пред сънародниците си. Имахме държава като картинка. Сега като се прибера във България все едно, че виждам Мордор. Със разрухата и ***.
59
1
 
13
 
! Отговори
До 84 преди 6 години
На място съм където също има убйства, кражби и изнасилвания, но полицията и закона си върши работа. Знаем , че няма идеално място.
58
1
 
5
 
! Отговори
до 82 преди 6 години
Дано наистина си на добро място в чужбина, защото за съжаление не е така само в България, а и в "хубави" страни като Франиця, Швеция (европейска столица на изнасилванията) и т.н.
57
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаете ли кое е тъжното, че държавата не защитава хората си. Не защитава тези които плащат данъци, работят, не крадът. Точно обратното не смее да направи нищо срещу една търтеи които само се плодят и са в тежест на обществото. ЕТО ЗА ТОВА И РЕД ДРУГИ ПРИЧИНИ, НИЕ ЕМИГРАНТИТЕ НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕМ В БЪЛГАРИЯ!!!
56
0
 
32
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Не чакайте държавата да помогне тук. Ромите се научиха, че могат да бият безнаказано българи и го правят все по- агресивно и безстрашно. Това си е част от нашата демокрация. Нещо трябва да ги поуплаши за да престанат.....
55
1
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
razpravqli sa mi za CHochoolu kak postapil v podoben slu4ai i gospodata integrirani ne smeqt da se pokajat ot maxalata s godini
54
3
 
18
 
! Отговори
до 74 преди 6 години
Добре де, айде кажи една държава съюзник на САЩ, чието коренно население нараства и не е подложена на културно унищожение? Само слепец може да не види връзката от пълната доминация на САЩ и растежа на ислямизацията, културния упадък и гейските ценности.
53
3
 
25
 
! Отговори
Православен преди 6 години
Гласоподавателите на Герб са неприкосновени, безплатно образование, безплатен градски транспорт, плаща ме им детски и майчински едновременно, народе????
52
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хамериканците сътвориха това, докато имаше СССР и баланс на силите не е имало такива неща в България, не е имало ислямизация и населението е нараствало. Кажете ми фенове на американците една държава, "съюзник" на САЩ, дето не е в процес на етническо и културно унищожение! Англия, Германия, Франция, Швеция... от разпада на СССР и почти пълната доминация на САЩ в света, ето го резултата. Ако някой мисли, че всички тези гадости се случват, без позволението на САЩ е ненормален...
51
0
 
32
 
! Отговори
Молот ОФ преди 6 години
Ако някъв ми набие детето бих го застрелял без да мисла !Не ми пука ром ли е или българо/
50
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е само началото и малко показно на това какво ни очаква в бъдеще, когато ромите станат повече от българите.
49
0
 
25
 
! Отговори
Чълмъ бей преди 6 години
До До Чалмъ БейОктомври ще ходя на гости при приятели в Монтевидео (Уругвай) и ще ви разкажа впечатления въпреки че те се преселиха от Чикаго там преди 3 години ,точно поради същият проблем - **ната престъпност .
48
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се надявай брате, в днешно време ром да бъде наказан, е като шестица от тотото. Сам знаеш каква е вероятността...
47
1
 
19
 
! Отговори
Взмутен Гражданин преди 6 години
След като се установи кои са извършителите и бъдат заловени, дали ще "паднат" по стълбите в районното... няколко пъти?
46
0
 
29
 
! Отговори
Я преди 6 години
Избрахте едни медузи на власт, наречени Патриотичен фронт - КЪДЕ СА ??? Банкянските медузи - без коментар !
45
2
 
36
 
! Отговори
До МОЛОТО ОФ преди 6 години
Аа, родната полиця, за която белите плащаме ги пази, еврог*йците ведната ще ни скочат, че им нарушаваме правата, виж те като убиват и ограбват българи по селата, това нямат против, ама ако е ром, това вече е друго нещо... Истината е, че не българи управляват българите, тия дето ги гледаме по телевизията, са само кукли на конци, затова за които и да гласуваме, промяна няма, защото заповедите идват от другаде...
44
0
 
20
 
! Отговори
До Чалмъ Бей преди 6 години
Имаш право, макар че в Еквадор не са точно бели, но съм съгласен, че са "бели" що се отнася до отношението между хората. Има варианти, ама... като цяло работата не изглежда добре. Иначе да, Австралия и Нова Зеландия засега се държат, но това е, че не знаеш до кога... ако се преместиш някъде, което коства много усилия и дойде на власт няква като Меркел и като каже, решихме да внесем авганистанци да ви обогатят с културата си и готово...