Пускат "Витиня" в средата на август, ще спират камионите

Регионалният министър увери - камионите ще бъдат спирани това лято
30 юни 2017 12:17,
7
Пускат "Витиня" в средата на август, ще спират камионите
Снимка: архив Булфото

Ще се опитаме в средата на август да отворим тунел "Витиня" на АМ "Хемус", увери министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков по време на проверка на тунел "Ечемишка", преди пускането на движението по ремонтираната тръба за Варна.

"Безсмислено е да пуснем тунел "Витиня", при положение, че мостовото съоръжение на 33-ти километър няма да е готово. Вместо да стартират на 1 март, започнаха на 27 април. Има поне месец и 10 дни работа по съоръжението, при пришпорване на всички възможни срокове", съобщи той.

Още по темата

"Ще се опитаме в средата на август да го отворим. Нашето верую е, че ремонтните дейности не могат да бъдат за сметка на качеството на работата, с оглед на безопасността и сигурността на тези съоръжения. От тези два месеца забавяне, ще спестим около месец", допълни министърът. Според него всички ремонти на автомагистрала "Хемус" би трябвало да приключат преди началото на зимния сезон.

"12 милиона струва ремонтът на "Ечемишка", малко над 20 милиона е ремонтът на "Витиня", съобщи Нанков пред "Труд".

По "Хемус" в пиковите часове, уикендите, петъци и недели, по настоящем е изключен тежкотоварният трафик. Днес имаме среща с превозвачите, предстои това нещо да бъде организирано и за останалите магистрали, ще уточним в кои часови диапазони, за да можем да облекчим и трафика на леките автомобили в почивните дни и в отпускарския летен сезон.

"Смятам, че логиката за формиране на приходите в пътната система е обърната. За съжаление 2/3 от приходите са от леки автомобили, това трябва да се обърне с ТОЛ таксата. Но пък щом в момента леките автомобили "издържат" пътния сектор, те ще бъдат с огромен приоритет и ще бъдат водещи при формирането на политики", посочи Нанков. По думите му тежкотоварните автомобили ще бъдат ограничени в летния сезон до 15 септември, като ограничението ще влезе в сила или от утре, или от понеделник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
ovar преди 6 години
Ministar na razbitieto, kakva vazmojnost imat tejkotovarnite vozila za drug vid dvijenie v rbg?! Ili te ste sprirat i da dishat po vasha bezumna i bezsardechna komanda?!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако не крадяхте всичко щяхме да имаме пътища и да печелим от тях
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
направете повече магистрали и не спирайте камионите, а им вземайте такси за преминаване, тъ.панари
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хаха ей това е разумна приказка, "ще спрем камионите или от утре или от понеделник" ама точно казано, ако някой от Турция е тръгнал транзит само това ще се чуди, нашите кога ще му дигнат палката и да го питат "и ся ко прайм"а нали е това идеята на магистралите, да ги има и да сме желан транзитен коридор и само да стоим и да прибираме пари от такси??
3
0
 
3
 
! Отговори
hk преди 6 години
До АнонименНяма сми. И да отворят и тунела и моста сега, все тази, 10 км преди това или след това пак ще има 200 метра ремонт и 2 км задръстване. И така ще е и за напред.
2
6
 
4
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Да спрем бизнеса /камионите/ да ходим спокойно на море.Това е дискриминация.Корделка какво козва по въпроса?
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А докато в тунелът се работеше какво пречеше да се работи и по моста?