От БХК за Асеновградската война: Ромите не бият деца!

Красимир Кънев смята, че и българи и турци проявяват агресия
1 юли 2017 21:35,
371
 От БХК за Асеновградската война: Ромите не бият деца!
Снимка: архив БТА

Ромите не бият деца, бият ги отделни хора, някои българи и турци също.

Това обяви председателят на Българския хелзинкски комитет Красимир Кънев. Той беше категоричен, че боят в Асеновград, при който бяха бити деца, е битово престъпление. 

"Не можем да говорим за престъпление от омраза в Асеновград, това е битово престъпление.", каза Кънев пред Канал 3.

Той призна, че при боя са нарушени правата на битите деца. Кънев беше категоричен, че тези, които са извършили побоя, трябва да си изтърпят наказанието.

Още по темата

Председателят на Българския хелзинкски комитет обаче смята, че това не са ромите.

"Ромите не бият деца, бият ги отделни хора, някои българи и турци също проявяват агресия", обясни Кънев.

Според него правосъдието трябва да си свърши работата по случая.

"Медиите играят роля на тласкатели на конфликта. В момента имаме раздикализирани групи в някои места на България. Не можем да кажем, че всички мюсюлмани в България са радикализирани, това са единици", каза още Красимир Кънев.

Напрежението в Асеновград избухна в средата на седмицата. На язовир "40-те извора" деца от отбора по кану-каяк тренирали, когато между тях и други деца от ромски произход възникнал скандал и започва замеряне с камъни.

Двама от учениците и двама треньори са пострадали.

Конфликтът се пренесе пред спешното отделение в Асеновград, където родители на децата също бяха нападнати.

Нападателите бяха арестувани и оставени в ареста с обвинение за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм и заплахи за убийство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
1
 
12
 
! Отговори
Ники преди 6 години
БХК не е антибългарска, а античовешка *** организация! Нейните купени членове защитават само антисоциални, престъпни и извратени елементи!!!
205
1
 
42
 
! Отговори
Емо Г. преди 6 години
БХК е антибългарска организация, финансирана изцяло от американския милиардер, унгарски евреин, Джордж Сорос (Дьордь Шорош). Неговата цел е пълното съсипване на Източна Европа. Именно затова, унгарският премиер Виктор Орбан, в своя реч обърна внимание, че Унгарският хелзинкски комитет трябва да бъде закрит, както и други НПО, защото водят систематична антиунгарска дейност и злепоставят непрекъснато Унгария в чужбина. Същото се отнася и за БХК. Така, че горното изказване не е учудващо...
204
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и гребците хвърляли камъни по рмте?носят камъни в канутата?за баласт?може пък,що не.
203
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали ревахте, че БКП били терористи... избивали хора...Ако беше сега на власт БКП, 150 нови члена в Белене... плюс целия БХК - да им оказва морална подкрепа от първа линия...
202
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Това обяви председателят на Българския хелзинкски комитет Красимир Кънев."Тоя не му ли напукаха кофата наскоро? Съвзел ли се е вече?
201
0
 
16
 
! Отговори
Така е преди 6 години
... ромите НЕ са били децата!? Сигурно са ги били Каракончоолу, Таранкоолу, Филанкишията и разни зли духове, според тоя к.тил от БХК!? Между другото що някой не сезира правителството на Финландия по какъв начин тоя индивид петни името на страната им!? Във Финландия подозират ли за съществуването му и глупостите, които прави?
200
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гладен човек лошо гледа и лошо мисли.Нещата ще се задълбочават.Нищо хубаво не очаквайте.Всичко е абдикирало.Всеки търси защита от държавата,но на практика няма държава.
199
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако продължаваме да храним безделниците, те ще стават все по-нагли!Мисля, че трябва да бъдат махнати от завладяните от тях места, принадлежащи на хора, плащащи данъци, да бъдат заселени във временни жилища докато почнат да работят (не да крадат) и да им бъде осигурена работа (по кариерите), за да си изплатят поразиите, които са направили! Няма малцинства! Има закони!
198
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БХК участва ли в гей-парада? Мисля, че трябва да го водят!
197
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де - защо само романяците ПРАВЯТ ТИЯ НЕЩА?!Като гледам и тоя от БХК-то прилича на тях.Всъщност, в Хезинки знаят ли за нашия БХК? Или тоя просто си е измислил име?И защо му слушаме умнотиите изобщо? Кой ни ЗАДЪЛЖАВА!!!
196
1
 
5
 
! Отговори
Тенекиджия преди 6 години
В нашия град като стане подобно мазало утихва бързо.Има хора които с в контакт с тарторите в махалата и обратно.На мене ми скочиха 7 от махлата но имах една тръба и стана беля с единия .Но след това се включиха хора и хора и се оправихме.Все едно не е било.Трябва на политическо,местно и мутренско ниво да се държът изкъсо и в постоянен контакт.
195
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
By
194
2
 
9
 
! Отговори
Аре дъ въ видя! преди 6 години
От един масов селски бой медиите го докарахте на военно положение....Полицията линее,интеграцията я няма,образованието на самотек.Спешно трябват 10 000 полицая още и стартово 1000 лв за всички държавни служители на пълен работен ден.Пенсия -500 лв минимално и гарантиран доход от 450 лв (срещу 15 дневен принудителен общественополезен труд в БКС,Горското,БДЖ,БЧК и др.)на всеки Бг гражданин.
193
1
 
25
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Заглавието ми прилича на една сентенция от бай Тошово време: "Днешната полиция не бие - само вчерашната". И защо сте публикували тая г'лупост на БХК. За да си изкарат заплатите? Ромите не биели деца, само някои. Ако бяха само някои, нямаше 150 от тях, въоръжени с кой каквото намери да предизвикат сбиване пред болницата в Асеновград. Сто и петдесет човека - това вече не са изключения, а точно това, което характеризира този етност - агресивност и незачитане на никакъв ред и закон
192
1
 
23
 
! Отговори
Аспарух преди 6 години
Антибългарският Хелзински комитет,трябва да бъде забранен ,а хората в него да бъдат разследвани,колко престъпления срещу Българите са направили,като защитават това малцинство.
191
1
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
---Ами като го видите-- нали знаете какво да правите--- гледайте му на кафе -(лицето му да стане като на кандидат млад пчелар)
190
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждал съм го по обяд да се разхожда в мол Сердика
189
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този Красимир Кънев, къде може да се намери? За еди преател-ром, питам?
188
3
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До Indifferent citiГледам ти си много смел,защото сив Норвегия?
187
2
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До BkkГей парадът свърши,ти си идозтанал от колектива,защо така?