Кметът зове: Без провокации на протеста в Асеновград!

Искаме обща сигурност и спокойствие, отбелязва Емил Караиванов
2 юли 2017 18:56,
57
Кметът зове: Без провокации на протеста в Асеновград!
Снимка: БТА

Кметът на Асеновград Емил Караиванов, с изявление в профила си във Facebook, призова съгражданите си да не допускат провокации по време на гражданския протест, който се планира за тази вечер в града.

"Очаква се градът ни да бъде фокус на внимание и емоции заради това, ще има нажежени страсти, волни или неволни провокации, справедливи искания или желание за демонстрирана сила", добавя кметът.

Още по темата

Той не изключва да има и сили, "които умишлено се готвят за създаване на безредици", но смята, че правото на гражданите да имат реакции и претенции как по-добре да живеят и срещу какво да недоволстват "не трябва да става повод за ненужно напрежение, привнесено отвън или умишлено провокирано в града".

"Вярвам, че органите на реда ще направят най-добрата обезпеченост за една мирна изява, без ескалации и физически разправи", казва Караиванов.

Нека не допускаме провокациите да бъдат сред нас, добавя той с мотива, че "онези, които ще ги донесат, ще си тръгнат, а ние ще продължим да живеем тук и да искаме обща сигурност, спокойствие и гаранция за ред и закон".

Всяка вечер от сряда в Асеновград се провеждат граждански протести по повод побоя на група роми над млади спортисти от местния клуб по кану-каяк, станал на 26 юни. Асеновградчани издигнаха искания за справедливо наказание на участниците в нападението, за изселване на ромите, които нямат местна регистрация, за събаряне на незаконните постройки в ромската махала и създаване на общинска полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставка на кметът на Асеновград Емил Караиванов издигнат от коалиция БСП-АБВ-"Екогластност".Караиванов е обвинен за щети и безстопанственост в особено големи размети -80 000лв.отпуснати за ФИКТИВНО почистване щахтите на града.Докога нагли крадци няма да бъдат отстранявани от длъжността-кмет.Такива крадци не може нищо да призовават чрез социални мрежи.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА СЕ РАЗРАБОТЯТ 2 ТИПА ДРОНЧЕТА ЗА РЕГУЛАЦИЯ НА НАЙ-ДОЛНИТЕ И НАЙ-ГОРНИТЕ...............
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Купуваш си оръжие и пукаш по шопарите в униформи.
20
4
 
19
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 6 години
Точно заради такива приказки на застарели дядковци "Да не стане някой сакатлък стойте мирни" сме паднали под Османско. Така стана и във филма " Време разделно". И после ги изклаха всичките. Не слушайте такива страхливци, те числят само за кесията си и ще продадат не само честта си за мамона.
19
2
 
10
 
! Отговори
Край преди 6 години
В държава в която с авариики се отменя закон и се спира където искаш, в която като "няма къде" паркираш на тротоара, в която икономиката се гради на повсеместната кражба е нормално ромите да са такива. Даже са ни много добри. От юг идат други те ще ни подредят Българи юнаци.
18
0
 
30
 
! Отговори
Инж. преди 6 години
Интересно защо цялата налична полиция днес е в Асеновград. Кой кого и от кого пази.
17
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Искаме обща сигурност и спокойствие......"?!?!?!?!Защо не излезе преди 10 дена с такова заявление в гетото,а??Като опре яйцето,тогава се сещате за сигурността и спокойствието!!Докога,до следващият подобен случай ли??
16
1
 
38
 
! Отговори
Засега ... преди 6 години
...конфигурацията на "общата сигурност и спокойствие" е следната - ромите бият и грабят, политици, полицаи и бехекари ги пазят след золумите. Ако българските властимащи си въобразяват, че нещата ще продължават по този сценарий до безкрай, дълбоко се лъжат! Или ще овладеят ромската престъпност, или, когато хората започнат да решават проблема сами, и те ще са в кюпа !Изборът е техен!
15
2
 
39
 
! Отговори
**** преди 6 години
Значи шерпите когато се организират и бият,полицията стои от срани и гледа,и си чопли носа,а когато българите се организират,полицията пази тези пар...ази...тите,и по този начин им дава крила и спокойствие да продължават да действат по същият начин,я да ги оставят да пребият българите едно гето,май шерпите ще се замислят дали ще бият пак.
14
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Край,приятелю работя има,нали чете ,няма работници,аз съм работил със ***,през 90г,и много добре,Нали знаеш,нямя сирене без пари,така де къшти,коли,А имя ли престъпление,има наказание,Тъй де,сега сте на топа на устата,моли Господа да не гръмне
13
3
 
44
 
! Отговори
След Асеновград, преди 6 години
Се преместете в Банкя. Там е мястото за протеста.И той ще си остане глас в пустиня,като предишните.Няма полза да се отреже опашката на змията. Трябва да се отстрани главата.
12
4
 
37
 
! Отговори
Начало преди 6 години
До КрайМогат да изчезнат само за седмица......................но са електорат на Али Реза от Банкя.
11
1
 
33
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 6 години
До Анонимен 11И защо след инцидент,трябва да се рендосват всекидневно,само тогава ще са по-ниски от тревата?
10
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да се научат тези на обноски, трябва след всеки такъв инцидент да се влиза в махалите и да се бие масово (все има за какво)! Тогава ще знаят, какво ги чака ако пак посегнат или откраднат! До сега само се толерират действията им!
9
33
 
9
 
! Отговори
Край преди 6 години
Братчета българчета. И да набиете десетина беззъби баби файда няма да има. Българите не могат да подредят държава в която да има ред и хляб и дом за всечи- ромите им виновни. Ромите няма да изчезнат щото на нас ни се иска. А сега повикайте - "Българи юнаци" и пите по една бира от найлоновите шишета.
8
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той Тиквата им плати по изборите и не го интересува съдбата на българите!
7
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как няма да ги защитава, като са гласували за него и тях зависи поста му. А е краднал нещо и ще му трябва подкрепа.
6
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На оружие братя срещу романовското робство
5
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега е моментът. Така казват участниците.
4
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам усещане, че ДПС участва в финансирането на БХК