След ада на "Тракия": Няколко души остават в тежко състояние

Жена е все още с опасност за живота в "Пирогов"
6 юли 2017 09:49, Елка Василева
10
След ада на "Тракия": Няколко души остават в тежко състояние
Снимка: Булфото

Състоянието на 80-годишната жена, настанена в „Пирогов“ след катастрофите на автомагистрала „Тракия“, все още е критично. Тя е на командно дишане и съществува непосредствена опасност за живота й, съобщи доц. Олег Чолаков, заместник-директор на болницата, цитиран от „Фокус“.

Предстои другата възрастна жена /на 67 г./, приета вчера в болницата с фрактури на крайници, да бъде оперирана. Двегодишното дете е добре и днес или утре то ще бъде изписано, уточни д-р Чолаков. 16-годишната му майка също остава в болницата, но като негов придружител.

Общо 7 души са постъпили в "Пирогов" след катастрофата, като трима вече са освободени.

14 души от пострадалите при верижните катастрофи на автомагистрала „Тракия“ са настанени в УМБАЛ „Св. Анна“ (Окръжна болница).

Четирима от тях са в по-тежко състояние. Те са в реанимация и не може да се изключи опасността за живота им, каза д-р Славчо Близнаков, изпълнителен директор на болницата, цитиран от „Фокус“.

По думите му единият пациент има счупване на шийни прешлени, с увреждане на гръбначния мозък и неговото състояние е много тежко.

„Има две жени с черепно-мозъчни травми, при които са възможни усложнения. Има жена с травма на сърце, гръдно-коремна травма. Настанен в болницата е и младеж със счупване на бедро и предмишница, което също е тежка травма“, уточни д-р Близнаков.

Всички са стабилизирани и състоянието им е предвидимо. В момента продължава лечението им.

Двете пострадали деца от Сърбия, които бяха в болница "Св.Анна", са изписани.

Над 30 души пострадаха при верижните катастрофи вчера сутринта на автомагистрала „Тракия“ в района на Ихтиман. Повече от 40 автомобила катастрофираха в резултат на намалена видимост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
33
 
! Отговори
До 5 преди 6 години
Момченци ли си момиченце ли си, вземи научи правилата за движение по пътищата и недей да ръсиш глупoсти. Най-*** пример, като за теб - когато на магистралата има задръстване, с колко шофираш? Примерно пред теб колоната е спряла, но ти мислейки, че закона не ти разрешава да си на магистралата с под 60 км/час, продължаваш смело напред. Едно ограничение има близко до твоето - по магистралите не могат да се движат МПС, които конструктивно не могат да се движат с над 50 км/час и толкоз.
8
0
 
34
 
! Отговори
Факт преди 6 години
За жалост вината отново е в институциите - община Ихтиман и кмета на Ихтиман, АПИ и най-вече в КАТ. Очевидно хората са намалили скоростта, но без сигнализация в този пушек от сметището, се вижда какво е станало.
7
1
 
32
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Държавата няма отговорност за калпави състезатели които се мислят за безсмъртни. За жалост вината си е на хората
6
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забранено ако не си знаеш правилника, като при теб очевидно е така
5
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 3 ПРИ СТАРА ЛАМАРИНА И С ШУТ ДА Я УДАРИШ СЕ МАЧКА.НА МАГИСТРАЛА ИМА И МИНИМАЛНА ДОПУСТИМА СКОРОС! ПОД 60 Е ЗАБРАНЕНО КАРАНЕ
4
0
 
33
 
! Отговори
Fos преди 6 години
Tova magistrala v bg s vinetkite li e?
3
0
 
33
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
До Jojo А, не можело. Този на снимката е карал с 20. И този след него - също...
2
2
 
34
 
! Отговори
Jojo преди 6 години
Трябва да се кара внимателно, не може да навлизаш в зона с намалена видимост (дали е мъгла или дим) и да пердашиш със 100 км. в час.
1
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такова чудо по време на мъгла не може да стане..През сезона на мъглите / пролет и есен/, редовно минавах по магистрала Е 79 пътя за ферибот Орехово. Стотици коли и тирове такова чудо няма.Не съм пострадал , но защитавам хората. Щетите да се поемат от ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ.В това е справедливостта.