Край на протестите в Асеновград, макар и само за две седмици

Ще има полицейско управление в ромската махала
Обновена: 10 юли 2017 22:39 | 10 юли 2017 21:22, Камелия Цветанова
28
Край на протестите в Асеновград, макар и само за две седмици
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Хората от Асеновград няма да протестират в следващите две седмици. Това съобщи Иво Величков, член на
Инициативния комитет в Асеновград, след проведена среща с вицепремиера Валери Симеонов в Министерски съвет.

Недоволство в Асеновград срещу ромите ескалира преди седмица, след като бяха нападнати с колове и мотики ученици, треньорите и родителите им.

Още по темата

В петък родители на битите внесоха в парламента петиция с над 10 000 подписа, в която настояват за справедливо и бързо наказание на всички виновни за побоя, осигуряване на въоръжена охрана на язовир "40-те извора”, и равенство на всички пред законите, а днес Валери Симеонов се срещна днес с представители на недоволните.

"Срещата беше конструктивна, поеха се конкретни ангажименти. Те са  създаване и възобновяване на ангажимента за създаване на участък в ромската махала в Асеновград, поето от вицепремиера Валери Симеонов, главния секретар на МВР Младен Маринов, зам.-министъра на регионалното развитие Валентин Яворов“, обясни Величков.

"Другият ангажимент е за охрана на спортистите, които бяха тормозени от ромите, освен това забрана за къпане във фонтаните и всякакви незаконни действия в центъра на Асеновград. Основното ни искане е свързано със сигурността“, допълни той.

"Поеха ангажимента да се обръща внимание на всички сигнали, които се изпращат за лични заплахи на етническа основа“, поясни Иво Величков.

"Удовлетворени сме. Сроковете за изпълнение на тези искания са две седмици. След две седмици ще имаме среща с вицепремиера Валери Симеонов. За две седмици спираме протестите, за да да видим резултатите“, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: асеновградпротестроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак типично по български ще търсим решение на последствието, а няма да търсим причините. Всичко ни е посредствено - държавата, живота ни, ние самите... Щели да въведат "забрана за къпане във фонтаните и всякакви незаконни действия в центъра на Асеновград"!!! Значи ли това, че в краен квартал на Асеновград може да се убиват хора, да се изнасилва, да се ограбва?!? Положението ни е много зле! Ама много! Обществото ни е изключително много изостанало в развитието си. Тъжно.
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
преди 89година учеха задължително до 8клас.Учеха.И бяха що годе грамотни.После трудови войски където учеха занаят.За да имаш пари трябва да работиш.Няма безплатно ток и вода,няма помощи.Ако откраднеш затвор.Абе като българите.Равноправни.Сега знаем какво е.Не плащат ток вода,отопление,не работят,крадат,убиват,изнасилват,тероризират населението,но полицията на която ние плащаме заплатите ги пази.Защото те са основният електорат на управляващата мафия.Първо трябва да се разправим смафията
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се почне така във всяка ромска махала участък до къде ще се стигне? До сега един милиярд и половина на МВР не стига още толкова пак нема да стигнат. Малко ли ни е полицията?. Не нов участък - строго спазване на законите му е майката. Преди 25 години само един милиционер се опрявяше с цела махала роми и трепереха. Сега искат нов цел участък и сигурно ще поискат роми полицаите да са. До къде така?
16
13
 
2
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Орешарски съсипа страната!
15
3
 
8
 
! Отговори
Хипотеза ли?! преди 6 години
Борисов и Ко ли организираха протестите за да прикрият друго по съществено нещо, като по този тачин отклоняват общественото внимание?
14
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това беше...Всички ще с разотидат, управляващите няма нищо да свършат , но след две седмици няма да има значение, защото ще се съберат макс 100-200 човека.Не разбирам, гражданска война ли искат мизерниците в парламента за да разберат че нещо трябва да се промени!!!
13
0
 
20
 
! Отговори
До 14 преди 6 години
... вдигат гюрултия по цели нощи, защото полицията не ги спира. Държавата или ГЕРБ спира полицията да създава проблеми на ..., защото е основен електорат на тази партия. Платен разбира се. И не спим от гюрултията, защото няма помиция да я спре. Ама това е кръгче вече и ние сме извън него
12
2
 
21
 
! Отговори
ХАХАХАХА преди 6 години
До следващото престъпление нали. И защо трябва да стане първо нещо за да има полицейско наблюдение. Щото това е България нали и българите сме бок.ук и всякаква изме. която си поиска може да издевателства над нас и да ни изтребва нали. Няма да търпим дълго и ще получат това което са планирали гражданска война.
11
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фонтаните са за красота, не са за къпане. По белия свят хората сядат около тях да си говорят и разхлаждат. Нали няма да ти е приятно докато си говориш с девойката, на фонтана до тебе да шляпат мускурливи ***. Грозно е.. Възпитаните хора не го правят
10
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Другият ангажимент е за охрана на спортистите, които бяха тормозени от ромите, освен това забрана за къпане във фонтаните и всякакви незаконни действия в центъра на Асеновград. Основното ни искане е свързано със сигурността, допълни той....Интересно с какво къпането във фонтаните в тези жеги нарушава сигурността?
9
1
 
50
 
! Отговори
Асен преди 6 години
Полицейски участък в ромската махала.....СМЯХ, поставят двама полицая роми, дето ще спят цял ден, хем заплата ще взимат, хем цяла вечер ще пият с крадците.Хората в АСЕНОВГРАД искат ПОЛИЦАИТЕ като видят ром с кол да бие българин, полицая да извика : "Легни по корем" и след, като не се изпълни заповедта да извади личното оръжие и да застреля !Това искаме, не общи приказки от БОКО, ЦЕЦО, ВАЛЕРКАТА...
8
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като в Катуница много шум за нищо и ГЕРБ ги купуват а ромите се удвояват .
7
12
 
6
 
! Отговори
Асеновец преди 6 години
До МногоБрато аз имам кредит да изплащам. Трябва да се бачка това с знамената не ми помага за кредита
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е мир и любов да има. Другото ще си го платиме.
5
7
 
7
 
! Отговори
Хасан Чавуш преди 6 години
Г-н Симеонов, кардаш мой човек колега кейн проблем демирждия чок яша.
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страх, страх, страх.
3
8
 
6
 
! Отговори
Хасан Чаушев преди 6 години
A хаирлия да е!
2
4
 
52
 
! Отговори
Много преди 6 години
Това беше, хора, знамена и всеки се върна към ежедневието си.Скоро ще прочетем за поредния побой което се превръща в нещо нормално.*** скапаната държава, пълно с овце.
1
1
 
48
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Изброените мерки трябва да се случат в национален мащаб, иначе е просто туширане на напрежението от страна на управляващите!