8 месеца след трагедията: Хитрино се готви за протест

Фирмата, виновна за инцидента, няма средства за обезщетения
Обновена: 11 юли 2017 11:27 | 11 юли 2017 11:23,
24

Пострадалите от взрива в Хитрино преди седем месеца се готвят за протест. Хората планират с живи вериги да спрат влаковете, които преминават през селото.
Още по темата
До решението им се стигна след като техният адвокат обяви, че фирмата, виновна за жп катастрофата, няма необходимите средства, за да изплати обезщетенията на потърпевшите.

Николай е един от пострадалите в тежката катастрофа. Мъжът едва се придвижва с патериците, но събира оцелялата покъщнина, разказва Bulgaria ON AIR.

Разстроен е от информацията за липсващи средства по сметката на фирмата, чиято влакова композиция уби седем души и разруши почти цялото село.

Предстоят му две тежки операции, а средства за тях няма.

Адвокатът на потърпевшите е категоричен, че за да се докаже липсата на средства по сметките на фирмата, предизвикала катастрофата, ще търсят съдействието на Европейската система за банков надзор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Аха преди 4 години
Значи след 3 години има къщи по улица възраждане без ремонт на покриви най пострадалата улица Защо!!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те и в село Бисер още си чакат къщите. Ама иначе благодариха лично на Вожда, че погреба жертвите безплатно. Те така ще е и тука.
19
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 6 години
По-интересният въпрос, който се пропуска тук е къде изчезнаха ония 30 млн. лв., които веднага бяха обявени от държавата, че ще се дадат на пострадалите и за които Наивен пита няколко пъти по-долу?
18
0
 
0
 
! Отговори
Елена преди 6 години
Според мен това е поредният лов на вещици. Имаше един много смислен коментар по-долу, че това дали има пари или не може да бъде лесно проверено. Финансовите отчети на фирмите са публични в търговския регистър. По-скоро си мисля, че така наречения адвокат на пострадалите е омазал нещата и сега, за да не се издъни разпространява тия манипулации, за да притисне фирмата и съда. След като правото е на негова страна не мисля, че е етично и морално да се манипулира общественото мнение.
17
0
 
7
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Повтарям се, но пак ще го напиша. "Бойко" даде 10 мил. лв. ЕС да деде 20 мил. лв. Общо 30 000 000 милиона лева. Никой ли не помни? Ало, има ли опозиция или всички сте в кюпа? Къде са тези пари? Или са като на ц.и.г.а.н.с.к.а сватба. Викам ги, ама то после ще видим...
16
0
 
12
 
! Отговори
1 преди 6 години
Хитренци,разбрахте ли,че двамата братя,нурдин и бойко ви излъгаха,на следващите избори,пак гласувайте ,за герб-комунисти,тогава може да ви построят къщите.Съжелявам,че пуснах смс от 1лев.за помощ на Хитрено,прокрадваше се в мен мисълта,че отново ще остана излъган,но си рекох,поне от тази трагедия,няма да откраднат нищо
15
1
 
17
 
! Отговори
Ха преди 6 години
Боко Тиквата така майсторски ги излъга!! Ще им остане сега гласуването им за Тиквата!Гласувайте другия път пак за Шайката!*** народ - слаба държава!
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе народът им събра милиони, държавата им даде милиони, бизнесът им строи безплатни къщи, к`во искат още.
13
0
 
6
 
! Отговори
goso преди 6 години
До Евгениами значи да чакаме когато отсъди съда, някъде къмто след като отсъди за КТБ, 2050 и нататък
12
0
 
11
 
! Отговори
goso преди 6 години
Поредното доказателство че застраховането в България е безсмислено. И да, в случая фирмата превозвач би следвало да има застраховка, с която да обезщети за нанесените щети и фирмата имала, ама то не стигало.Даже и собствениците на къщи да ги бяха застраховали, щеше да е същото както с превозвача, застраховка имал, премия плащал, а когато станала белята ще му обяснят защо няма да го обезщетят точно за този случай, съгласно общите условия 60 страници ситен шрифт юридически жаргон
11
0
 
1
 
! Отговори
Евгени преди 6 години
До ПичаНе е вярно това дето се пише. Вчера по БТВ собственикът Станко Станков каза, че пари има и фирмата ще си плати обезщетението, което отсъди съдът. Това може да се види от финансовия отчет на дружеството, само че журналистите ги мързи да го отворят и се хващат за глупости, за да си вдигнат малко тиражите.
10
0
 
5
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
Ами например, превозвача на опасни товари трябва да има застраховка Гражданска отговорност към трети лица. Тази застраховка трябва да е с лимит в зависимост от товарите които се превозват. Лимита на застраховката за опасен товар е по малък от лимита за един автомобил. Това е законодателна инициатива. В НС ГЕРБ са в управляващо мнозинство от около 8 години. Защо се допуска да превозваш опасен товар със застрахователен лимит 500 000 лв. Та само релсите струват повече.
9
3
 
15
 
! Отговори
Пича преди 6 години
Някой да е очаквал Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев да платят нещо ? Те са само по прибирането....
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква наглост !!!!
7
1
 
21
 
! Отговори
vah преди 6 години
Кви застраховки, кви глупости приказвате! Повечето от тези хора гледат едвам да изкарят деня. Те ли са виновни, че държавата с нищо не им помага!?!? Няма оправия у тази пропаднала държава!
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората в Бьлгария живеят разделени, едните мутри другите бедни!
5
0
 
24
 
! Отговори
zeus преди 6 години
До Анонимен 4Застраховка Имущество и Живот още не са станали задължителни, виж на опасните товари трябва да се прави. Оказва се обаче, че за застраховката се мълчи, фирмата нямала пари, Дебелата Цаца нищо не разследва, а това става само с чадър на най-високо ниво ;)
4
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не са си застраховали къщите, живота ?!Защо за неуредици да е виновен Борисов ?!В това село отдавна е забранено да се правят къщи, но са построени, нали ?!Нарича се Гара Хитрино!Кой е разрешил строежите на къщи преди 50 години ?!Първата влакова трагедия е точно в Хитрино преди доста години, но всички забравят, нали ?
3
5
 
3
 
! Отговори
Момо преди 6 години
До 1Дори и да има застраховка то тя не покрива щетите на 100%.Сега гледай как този адвокат ще изхрани децата и внуците си с това село. :)
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В правителство с бивши кадри на СИК е така.