Пребитият Алекс излезе от кома, но животът му още е в опасност

Все още няма словесен контакт с младежа
Обновена: 12 юли 2017 19:38 | 12 юли 2017 19:36, Петя Славова
10
Пребитият Алекс излезе от кома, но животът му още е в опасност
Снимка: архив, Булфото

Състоянието на 18-годишния Алекс Ангелов се подобрява постепенно, но опасност за живота му все още има, заяви Огнян Игнатов - началник на отделение "Неврохирургия" към Университетската болница в Русе, пише "Дарик".

Младежът беше настанен с тежка черепно-мозъчна травма в лечебното заведение рано в неделя сутринта, след сбиване с група роми. На излизане от местната дискотека те му поискали цигара, а той отказал.

Още по темата

От прокуратурата обясниха, че 32-годишният Валентин Маринов е нанесъл удар с ръка в главата на Алекс, при който младежът пада и си удря главата в тротоарните плочки.

Той е приет в русенската болница с тежка черепно-мозъчна травма, в кома и с опасност за живота. Районният съд в Бяла задържа вчера за постоянно в ареста Валентин Маринов. Заради случая в града в продължение на три дни бяха организирани протести. Във Facebook приятели на момчето, както и съпричастни граждани, споделят негова снимка с хаштаг #АзсъмАлекс

Д-р Огнян Игнатов обясни, че момчето вече не е в кома, но словесен контакт с него все още няма. То диша самостоятелно и има нормална сърдечна дейност, което е добър прогностичен белег.

"Опасност за живота все още има, тъй като една черепно-мозъчна травма минава през няколко етапа. Това са травми, които изискват дълго лечение. За късните усложнения не можем да сме сигурни, но каквото и да се появи, сме готови да реагираме", обясни д-р Игнатов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Коко преди 6 години
Че от кога в рс има университетска болница, там има градска болница на далаверите.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ударът не е с ръка, а със стъклена бутилка. Не лъжете драскачи клети.
3
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не си е гледал в краката ,спънал се в плочките и паднал
2
36
 
4
 
! Отговори
Доко преди 6 години
Расистът Алекс, който си получи заслуженото
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
той излезе от кома и ромът излиза от ареста. ИСКАМ РАВНИ ПРАВА С РОМИТЕ. Не е евроатлантически, малцинствата да имат повече права. Да не споменавам, че скоро ще са мнозинство