Чехкиня се удави на Слънчев бряг, издирват дете в морето

Сигналът за трагедията е получен снощи в полицията в Несебър
13 юли 2017 08:15,
4
Чехкиня се удави на Слънчев бряг, издирват дете в морето
Снимка: архив "Булфото"

Чешка туристка се е удавила в Слънчев бряг, издирват 11-годишно момиченце, влязло в морето заедно с жената.
Това съобщиха от полицията в Бургас, цитирани от "Фокус".

Сигналът за трагедията е получен около 20.13 часа снощи в Районното управление в Несебър. Било съобщено за инцидент станал между 6 и 7 спасителен пост в Слънчев бряг срещу бистро "Кораба", при който се дави жена.

Изпратените на място полицейски служители установили, че 38-годишен българин се опитал да спаси жената, но въпреки намесата му, извадената от водата жена е починала. Тя е 61-годишна чешка туристка с инициали О.Б., отседнала в хотелски комплекс в Слънчев бряг.

Мъжът разказал, че влизайки във водата, за да спасява жената, забелязал и дете, което потънало и повече не успяло да излезе на повърхността.

Незабавно са предприети издирвателни мероприятия от служители на "Морска администрация" и "Пожарна безопасност и защита на населението", но тялото на детето не е открито.

Установено е, че изчезналото момиченце е 11-годишно от виетнамски произход, постоянно пребиваващо в Чехия, отседнало заедно със загиналата туристка и 13-годишната си сестричка в Слънчев бряг.

По първоначални данни двете деца и жената влезли в морето, но 11-годишното момиченце започнало да се дави. Жената се опитала да помогне и викайки за помощ привлякла вниманието на българина.

Той се отзовал, но успял да извади от водата единствено чешка туристка.

Към момента издирвателните мероприятия за откриване тялото на 11-годишното момиченце продължават.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужасно.Да дойдеш на почивка и теб и детето да върнат в ковчег.Хора, мислете!
2
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сз съм роден на морето и рядко си позволявам да влизам на вътре . Не знам как има хора идват за 5 дена в годината и влизат на вътре. Морето е много непредсказуемо , като жива материя . Никога не знаеш, какво ще ти подготви. Плувайте в басейни ...морето е за разхлада.
1
2
 
15
 
! Отговори
anton преди 6 години
"НА" Слънчев бряг