Решено: Бургас връща 40-годишния секс гуру на Русия

Той смята, че го преследват по политически причини
14 юли 2017 21:16,
25
Решено: Бургас връща 40-годишния секс гуру на Русия
Снимка: кадър Youtube

Окръжен съд-Бургас взе решение за екстрадация спрямо Митрадевананда П. и предаде исканото лице на съдебните власти на Руската Федерация, като взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо лицето.

Още по темата
Задържаният е обявен за издирване от съдебните власти на Руската Федерация, където е привлечен като обвиняем по две престъпления, които имат аналог и в българското законодателно право. За първото престъпление той може да получи до 7 години затвор, а за второто - от 13 до 20 години.

Първото обвинение към Митрадевананда е за "изтезание", т.е. причиняване на физически и психически страдания чрез системно нанасяне на побои и други насилствени действия, извършени към непълнолетно лице, знаейки, че то се намира в безпомощно състояние, от група лица по предварителен сговор.

Второто обвинение е за насилствени действия от сексуален характер с прилагане на насилие към потърпевшия. Те са прилагани от група лица по предварителен сговор към малолетно лице.

В началото на съдебното заседание защитниците на исканото лице и самият Митрадевананда поискаха отвод на съдебния състав с мотив, че председателят на състава е съдията, който е взел мярката за неотклонение "Задържане под стража" спрямо руския гражданин. Съдът не уважи искането за отвод на състава, позовавайки се на факта, че не се нарушават правни норми.

Окръжен съд–Бургас остави и без уважение искането за назначаване на комплексна психиатрично–психологична експертиза, която да установи състоянието на Митрадевананда. Решението на Окръжен съд–Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд–Бургас в 7-дневен срок.

Припомняме ви, че в началото на юни месец руснакът бе задържан в Бургас, след издадена заповед за арест от 5 април от съдия в районен съд в Москва за убийство на малолетно дете, сексуални гаври с жени и мъчения на деца. Убийството на детето е извършено на 18 юни 2016 г. в Русия.

Той е заподозрян също и за отвличането на 7-годишно дете, което е изчезнало от дома на баба си и дядо си в Москва през април м.г.

В материалите от Русия се сочи се, че 40-годишният мъж е лидер на криминална група, създадена с цел набиране чрез интернет на жени от Русия, Украйна и Беларус.

Момичетата са били принуждавани да прекратят всякакви контакти с техните близки, за да имат сексуални отношения само със Свами, да участват във филми с порнографско съдържание и да проституират в Европа, САЩ и Мексико.

"Всички обвинения срещу мен са лъжа. Това е абсолютно политическа работа. Аз ще искам политическо убежище в България. Всички, които искат да се приближат до мен, до моето формирование, попадат в полезрението на Интерпол", заяви по-рано в съда Свами.

В съдебното заседание стана ясно, че руснакът е водач на формирование, което обединява стотици хора в социалните мрежи.

Според разследващите става дума за сектата "Каула Дхарма", за чийто гуру Свами се е провъзгласил.

Докато бил в Москва, той живеел с 10-15 момичета, свои наложнички, които задължително трябвало да правят секс с него. Гуруто ги убеждавал, че сексът е част от пътя, по който ще постигнат духовно извисяване, и ги снимал в порнофилми, които след това разпространявал чрез интернет.

Той имал и собствен сайт "Каула Дхарма" и Youtube канал, създаден през 2012 г. В него той има хиляди последователи, пуска видеа, в които обяснява тайните на йогата и духовното израстване.

По време на престоя му в ареста, руснакът се оплака, че не се чувства добре. Той каза, че бил йога и свикнал да спи с вдигнати крака, но там нямал такава възможност. Освен това се хранил само веднъж сутрин, а в затвора му давали храна 3 пъти на ден, както и много захар, каквато той не консумирал.

"Условията в затвора са ужасни, има много хлебарки, хранят ме с бяла захар", оплака се в края на миналия месец Митадевенанда.

"Щом сте духовно извисен, ще издържите условията в затвора", пък му отвърна тогава съдия Катя Господинова.

Според 40-годишният мъж в Русия го преследват по политически причини, тъй като бил последовател на движението Шахтра, което в превод от руски означавало оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
мале мале преди 6 години
На тоя в кафеза така ще му разгембят изходящото устройство...
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На гуруту в панделата ще му отворят всички чакри във всички възможни пози от тантра йога и ще го прекръстят на Брамапутра или Бременнамутра, все тая.
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хранели го с бяла захар........а той предпочитал с бяла лепкава течност. осигурете му я.
17
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евразийски ценности. Най - много са порноактрисите от Русия и Украйна.
16
0
 
11
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
До като тече обжалването да престои няколко дни при бай Ставри... и тогава сам ще иска да бъде пратен по-бързо в Русия !
15
4
 
10
 
! Отговори
За Майка Русия преди 6 години
А така върнете им го. Най-сетне някой съдия да си свърши малко работата за която му плащаме. На нас не ни трябва. Нека Майка Русия да си го накаже както си му е реда,че нашите калпави съдий даже ще го поканят на кафе в дома им....
14
0
 
8
 
! Отговори
. преди 6 години
Кви са тия ромски имена бре, верно че сте почитатели на ерноса, ама дайте му руското име на тоя мужик, аз ще го кръстя Вики, най ухажваната в бургазкия пандиз.
13
0
 
12
 
! Отговори
. преди 6 години
Бургаския съд не приема вкспертиза за псих. състояние, защото са си го поискали ит Русия, за аш престъпник веднага луд, болен, самопризнания и авън след две годинки. Колкото до този, за хора които принизяват други хора до стока и посягат деца, справедлива присъда е бой до спукване и куршум в тиквата.
12
2
 
12
 
! Отговори
Кънев преди 6 години
*** как може, това е недопустимо. Ще освободя гурото и ще го направя говорител на бхк. Митрадевананда, прости!
11
21
 
6
 
! Отговори
номер2 преди 6 години
Как може да предават човек на руското правосъдие? Там правосъдие няма! Да го съдят тук!
10
1
 
12
 
! Отговори
Вишински преди 6 години
До Ф.М.ДостоевскиСамопризнанието е царица на доказателствата, Фьодор Михайлович, в Русия всичко ще признае!
9
20
 
5
 
! Отговори
Ф.М. Достоевски преди 6 години
Всичко това не е факт, докато не се докаже в съда.Руският съд не може да представи никакви доказателства, за да иска екстрадиране.
8
0
 
41
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
Че той и в затвора пак ще си е секс гуру :)
7
0
 
30
 
! Отговори
Садо-Мазо преди 6 години
....физически и психически страдания чрез системно нанасяне на побои и други насилствени действияЛеле малеее, какво го чака в затвора
6
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересното е, че запада подкрепя такива руснаци. Подкрепя мафиоти и убийци напълно осъзнато. Особено англичаните бяха царе - приютиха милиардите на десетки руски олигарси. Хора, станали богати както нашите комунисти и мутри придобиха своите пари.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да го запозная освен с гуруто на източната философия в България - проф. Иван Камбуров.
4
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички руски престъпници се представят като преследвани по политически причини. Колкото повече е крал и убивал, толкова по - велик антипутинист е. Също като нашите евродемократи - колкото по безморални и некадърни са, толкова по изявени русофоби са. Като плевенлиев. И като някои от списващите тука.
3
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
О да бе, че разбира се......то всеки извратеняк, мошенник, криминално проявен бандит, аферист и т.н......като го гепят някъде по света, веднага става "противник" на Путин и го "преследват по политически причини"!!!! Господи Боже, как търпиш още на земята такава ***?????
2
1
 
17
 
! Отговори
Затворник БГ преди 6 години
Дало руските затворници няма да я харесът. Че отгоре на всичко и опитна.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Владимир Путин харесва това.