Слънчев бряг – алкохол, жени, джебчийство... Как се оцелява според британците?

Външното им министерство с ценни съвети към туристите
Обновена: 15 юли 2017 06:27 | 14 юли 2017 07:11, Александър Попов
28
Слънчев бряг – алкохол, жени, джебчийство... Как се оцелява според британците?
Снимка: Булфото, архив

Слънчев бряг е една от любимите морски дестинации на британците и всяка година е в Топ 10 на предпочитаните от тях курорти. Естествено, сред хилядите туристи най-много са младите островитяни, които оценяват по достойнство забавленията и евтиния ни алкохол.

Черноморският крайбрежен курорт регистрира скок в престъпността, след като мошеници се опитват да експлоатират пияни туристи, пише "The Sun", цитирано от "Монитор".

Външното министерство на Великобритания предупреждава, че проститутките и техните сводници ограбват туристите, има сериозна опасност и да бъдат тарашени хотелските стаи.

"Проституцията не е нелегална в България, но получихме многобройни сведения за джебчийство, грабежи и нападения над британски граждани от проститутки и техните опекуни", твърдят от министерството.

Според британското външно министерство техни сънародници са били жертва на надценки в стриптийз клубове в София и в някои курорти като Банско, Боровец и Слънчев бряг. Те възлизали на стотици лири, а жертвите са били заплашени от насилие, ако не плащат.

От ведомството са извадили и препоръки към британците, които са решили да прекарат отпуската си на Слънчев бряг, с цел тяхната безопасност. Ето и съветите за оцеляване, които могат да бъдат полезни за всички, които са решили да акостират в курорта:

- Не вземайте ценности на плажа и внимавайте за лошо осветени пътища около курорта през нощта.

- Уверете се, че заключвате стаята си (включително прозорци и балконни врати) и пазете ценните си вещи в заключени в сейф.

- Не обменяйте пари по улиците в Слънчев бряг, само в лицензирани обменни бюра, банки или хотели.

- Избягвайте райони, където работят проститутки, особено късно през нощта, включително паркинги, плажове, лошо осветени места и райони с храсти и дървета.

- Придържайте се към основните маршрути и избягвайте алеите и преките пътища в Слънчев бряг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дреме ми са клоаката която направиха Рагин и сие мутрохотелиери от наистина Слънчевия бряг.Природата един ден ще си върне всичко.
22
0
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРКАТА преди 6 години
АМИ ТЕ ТОЧНО ЗА ТОВА ИДВАТ НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ. ТЕ САМИ СИ ТЪРСЯТ ТЕЗИ РАЗВЛЕЧЕНИЯ. АКО ГИ НАБЛЮДАВАТЕ ТА ТЕ СА ПО ЗЛЕ И ОТ НАШИТЕ *** САМИ СИ ГО ТЪРСЯТ. А ЗА АЛКОХОЛА НАПРАВО ИЗПАДАТ В ДЕЛИРИУМ ТОЛКОВА ИМ Е КЕФ. А ЗА НАРКОТИЦИТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ. НИКОЙ НА НИКОГО НАСИЛА НЕ СИПЛА АЛКОХОЛ В УСТАТА, НЕ ГО ТЪПЧЕ С НАРКОТИЦИ И НЕ ГО ВКАРВА В ЛЕГЛОТО СИ. ТЕ СИ ГО ИСКАТ ТОВА И ЗА ТОВА ИДВАТ ТУК. НИКОЙ НЕ МОЖЕ ПРОТИВ ВОЛЯТА ТИ ДА НАПРАВИ НЕЩО.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съветите не са много точни. Как да знае един британец кое обменно бюро е лицензирано и кое не. Повечето бюра мамят вече десетилетия наред необезпокоявани от никакви власти.
20
1
 
7
 
! Отговори
Петър преди 6 години
Преди няколко дена ви написах, че черноморието си е сървайвър! Британско външно министерство се сети да инструктира гражданите си за участие в Съни Бийч Сървайвър. Да си вземат Съни Бийч стартер пакет и парашут задължително.
19
10
 
5
 
! Отговори
дипломат САЩ преди 6 години
До АнонименАмериканците са обещали Варненско и Варна на турците!!!
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забравили са да дадат инструкции как да се търкалят без да се наранят като се напият и как по -безопасно да практикуват балконинг.
17
0
 
19
 
! Отговори
поминак преди 6 години
До без коментарКакво става с частните квартири на местните *** дето за един сезон припечелваха по една вноска за лека кола?
16
6
 
6
 
! Отговори
Боко е за ебане преди 6 години
До пророкАко не им го дадем, тогава те сами ще ни го вземат черно море!
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пророкКримски или кипърски сценарий ни очакват! Нямаме армия да ни защити!
14
0
 
27
 
! Отговори
без коментар преди 6 години
До СюнетчиятаПроституцията започва от властта и стига до народа!!!
13
24
 
4
 
! Отговори
пророк преди 6 години
До АнонименСмятайте го черноморието за бъдеща турска територия! Източна ромелия също!
12
3
 
25
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
Ако не идват - що не идват, било кофти за туризъмът. Ако идвали - що идват и пият. А, сега де? Тия пиели , ония не пиели.НЯМА УГОДИЯ.
11
20
 
9
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Не бива да укорявате поданиците на Кралицата -Майка. Забравяте, че по-големи "пияндета" от " рашъните " няма. Дайте някой случай с пиян руснак, че да покажем на целия свят, какво можем в областта на ругателствата и политиката Не е хубаво така: разни англичани, шведи - ами "братушките" ?? Ще им е криво..............
10
2
 
30
 
! Отговори
Сп??нс преди 6 години
От така дирижирата пропаганда започвам да си мисля, че англичаните от 20 до 55-тата си година не излизат от острова. В Испания са същите изцепки - евтин алкохол и драйфус до 6 сутринта, после минава полицията и след нея минават с маркучите и в 9ч все едно нищо не е било. Та въпросът е къде почиват родителите на тези ***.
9
0
 
41
 
! Отговори
Сюнетчията преди 6 години
"Проституцията не е нелегална в България" Така питайте политиците!
8
0
 
11
 
! Отговори
Със.. преди 6 години
..същия успех могат да предложат въпросните инструкции и не свинете в една свинеферма..
7
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оцелява се като спрат да пият толкова тези пияндета. Нищо не става от тях
6
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оцелява се, като се ходи е Гърцоя, Албаноя, Хърватска, Испания! Бойкот на еничарите-българистанци от бг черноморието!!!
5
1
 
5
 
! Отговори
Marica преди 6 години
Tova e reklama na katarskite i iranskite kelnerki i kamerierki v sunny beach...li?
4
4
 
49
 
! Отговори
пфу преди 6 години
Те пък едни туристи. Като дрогирания, който го гонеше полицията, балконните герои, пияните руснаци или дрогирания швед. Едни на други си купуват наркотиците. После как да минат за културни, кажете ми ?