Почина Алекс, пребит зверски за една цигара

18-годишното момче се бори за живота си седмица в русенската болница
Обновена: 16 юли 2017 10:25 | 16 юли 2017 10:07, Красимир Ангелов
722
Почина Алекс, пребит зверски за една цигара
Снимка: Facebook

18-годишният Алекс, който бе пребит жестоко пред дискотека в Бяла, почина в събота в русенската болница, научи Dnes.bg от близки на момчето.

Още по темата
Състоянието му се подобряваше бавно, но в крайна сметка лекарите не успяха да спасят живота му.

Младежът беше настанен с тежка черепно-мозъчна травма в лечебното заведение рано в неделя сутрин на 9 юли, след сбиване с група роми. На излизане от местната дискотека те му поискали цигара, а той отказал.

От прокуратурата обясниха, че 32-годишният Валентин Маринов е нанесъл удар с ръка в главата на Алекс, при който младежът пада и си удря главата в тротоарните плочки. Свидетели сочат, че е имало опит за удар с бирена бутилка, но той е бил предотвратен.

От прокуратурата съобщиха, че веднага след инцидента задържаният е изоставил в безпомощно състояние пострадалия и не е позволил на другите присъстващи да му окажат помощ и потърсят медицинска помощ.

След нападението Алекс бе приет в русенската болница с тежка черепно-мозъчна травма, в кома и с опасност за живота.

Районният съд в Бяла остави за постоянно в ареста Валентин Маринов. Заради случая в града в продължение на дни бяха организирани протести. Във Facebook приятели на момчето, както и съпричастни граждани, споделяха негова снимка с хаштаг #АзсъмАлекс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


722
Още по темата: нападениеубийствоБяла
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
65
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не защитавам ромеите. Но си спомнете как по всички медии и соц.мрежи имаше видео как един мъж шамареше едно момче от ромски произход. На въпроса "ние равни ли сме" ромчето беше отговорило с "да" и оня му лепеше шамар след шамар. Сами сте си виновни. Сега протестирайте.
335
5
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са ви виновни ромите- те скачат според тоягата. Съд, прокуратура, законодателна и изпълнителна власт. Принципалът е народа, но той пише, а трябва да излезне. Но не да играе хора, а да бие. Ако държавата си трае над хилядите престъпления въпросът е принципалът защо все още търпи? Не ни карайте да нахлуем по казармите за АК, щото тогава ще стане страшно!
334
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И още нещо, 374 - обзалагам се, че и сега българинът ще си седи тихичко. Както във всички останали случаи. Ограбени банки, произвол, неработеща съдебна система - българинът тихо си псува, пише из форумите и чака някой друг да му свърши работата :)
333
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
374, сам си си отговорил на въпроса. И не е работата в законите, а в две неща:1. Пълното нежеление на управляващите да прилагат законите2. Пълната апатия на управляваните и нежеланието им да накарат управляващите да налагат и спазват законите.
332
2
 
21
 
! Отговори
до 396 преди 6 години
Съвсем уместен според мен! Сега се надяват, че просто ще си мълчим и ще чакаме тихичко в ъгъла смъртта на поредното българско дете, пенсионер, човек. Е, докога? Законите трябва да се променят. Никой не е длъжен да издържа *** и не е редно за убийство да има присъди от по 5 години? Да не мислиш, че някой друг ще дойде да ни оправи държавата? Няма кой, ние трябва да се погрижим и да въведем ред.
331
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едва ли някой мазен политик ще се трогне от тази новина. Не им дреме, напротив!!! *** са лесен електорат, евтин, неграмотен! Имат сметка от тях и то голяма. От нас обикновените хорица полза няма. Даже не им трябваме ако не бяха данъците които ни цедят!
330
1
 
5
 
! Отговори
Niakoi si преди 6 години
Mongo loso se misli
329
1
 
54
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Моите съболезнования на родителите.За съжаление с темпото , с което се множат след 10 години ние ще сме малцинство.Момчета ще биват убивани за няма нищо ,а момичета изнасилвани и12годишни отвличани за сватби.Няма ли най-накрая да помислим за децата си.Българите вече 30години бягаме от отговорност.Ако има някой виновен това сме ние самите.Няма ли да се появят втори Левски,Ботев,Раковски и др. та да разбудят това заспало племе.
328
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо търпим това?!Що за въпрос? :D
327
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега ще го съдят за средна телесна повреда, а не за убийство, после ще излезе и пак. Сигурно вече е осждан 10 пъти. Защо търпим това?! Да почива в мир детето!
326
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори и да има наченка на някаква организация за терор над ромовете репресивната машина на държавата ще смачка в зародиш всичко. Щото, когато държавата поиска може да е по-репресивна и от омоновците в Москва. Ако искаме нещо да се промени с ромовете, трябва да се съберем на жълтите павета с колове, каски и камъни. Минцифайките не могат да се справят с 30-40 хиляди подобаващо въоръжени граждани (справка Киев). Разберете трябва да се обгради парламента и да се подмокрят предателите.
325
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Село до София, има няколко ромски семейства. Ама нещо взели да изчезват кокошки... Отиват мъжете, гледат - ромите варят пилешка чорба. Откъде са тия пилета бе? Тия гледат в земята. Ясна работата... Взимат един камион, натоварват ги и айде извън село. Повече не са се върнали.Ако имаш топки, нямаш нужда от милиция, полиция и т.н. Вършиш си сам работата. Ако си бъзльо - оправдания много.
324
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямат нищо да губят детето им го няма.
323
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТова че си е ударил главата няма никакво значение. Ударил си е главата заради действието на нападателя му. Сеедно да те бутнат през балкона и да кажат, че си умрял от падането а не защото си бутнат. Бъди сигурен че за тези черните убийци няма да има прошка. Не случайно 80% от затворите са пълни с черни престъпници. Ако нямаше правосъдие нямаше да е така.
322
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво се случва бе хора??? Този е за смъртно наказание!!! Егати държавата...
321
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако беше Митю Очите от гроба щяха да го върнат! Гнусни лекари!!!
320
4
 
10
 
! Отговори
Путин Велик преди 6 години
И в Грузия и в Украйна номерът мина. Защо да не мине и в Болгария.
319
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще бием българите докато дойдат руснаците да ги освободят
318
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
....средна телесна повреда......Бог да прости детето . И това ако не е убииство с особенна жестокост и от расисстки подбуди .Това е демократичнато правосъдие . А чугунените либерасти говорят за ,,реформа в правосъдието ,,ОКО ЗО ОКО ,ЗЪБ ЗА ЗЪБ -ТОВА Е РЕФОРМАТА И СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ .
317
3
 
25
 
! Отговори
Край преди 6 години
Българите си нямат държава - тук е абсолютната свобода - всеки може да прави каквото си иска ОБАЧЕ и на него могат да му направят каквото си искат. За това не са виновни ромите - виновни сме си ние.