"Стената на срама" показва лицата на крадците в Благоевград

Търговци се опитват да се справят със зачестилите кражби
17 юли 2017 21:39,
19
"Стената на срама" показва лицата на крадците в Благоевград
Снимка: БНТ

Снимки на крадци на хранителни продукти са разлепени на витрините на някои магазини в Благоевград. Продавачите и собственици на търговските обекти поставят снимките, направени от видеокамери, още на входа на магазините, за да могат хората да видят лицата им и да се пазят от тях.

Продавачи и собственици на магазини за дрехи и хранителни стоки в Благоевград се оплакват от зачестилите кражби през последните месеци. Най-много се крадат хранителни продукти, а заловените са предимно млади хора.

Въпреки монтираните десетки видеокамери, с които се наблюдава всяка част на търговския обект, всеки ден стават кражби. Да се вземе стока от рафтовете без да се види лицето на човека обаче е невъзможно, защото записите се правят с няколко камери едновременно. Управителят на супермаркета казва, че от тях много лесно се вадят снимки на крадците. След като ги заловят, съобщават на полицията и предават случая в ръцете на компетентните органи.

Продавачите и управителят на магазина са нарекли мястото със снимките "стената на срама". Разказват, че това е наказанието им срещу крадците.

"Идеята е, когато го залепиш, той да се почувства засрамен. И да го знаят в квартала. И мисля, че има доста добър ефект", споделя пред БНТ управителят на магазина.

Стената на срама в магазините вече дава резултати. Сниманите и заловени крадци повече не влизат в търговските обекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадците не влизат вече в магазините не защото се срамуват вече, а защото ще ги познаят. Вероятно крадат в други магазини.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да сложат пред парламента така депотаткраците ще ги е срам да влязат в парламента
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тоя на снимката не е ли Пижамата? Тоя какъв еленовски наркоман е...
8
1
 
4
 
! Отговори
Николай Газдов преди 6 години
Едно време се грижехме за такива лица
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стената на срама.Звучи като, кутията на пандора.
6
4
 
16
 
! Отговори
цицероний преди 6 години
за 27 години окрадоха държавата, приватизация-кражба, пазят с плоския данък богатите,умните млади отдавна са в нормални държави, тук останаха простите и дъртите, ще крадат,като нямат работа или работят за жълти стотинки, държавата хрантути ромите, а нехае забългарите, има геноцид на българският етнос.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност не, младите са притиснати до ръба от мързел, наркотици, алкохол и подобни. Никой не може да ме убеди че ако един млад и здрав човек иска да работи за да се издържа то той не може да си намери работа. Крадците има много и на запад, въпреки по-високият стандарт. И там проблема също не е в липсата на работа, а в посочените по-горе неща.
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На волен и шкембето всеки ден им виждаме снимките, тьй че!
3
12
 
5
 
! Отговори
Анти мутра преди 6 години
Атия богати задни части, аждаба честно ли са станали магазинери? Колко пьк по хубаво щеше да е, ако бяха им направил на тях някой снимки на тия самонарекли се магазинери като крадьт милионите на Бьлгарския народ!
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А пък в сайтове като този им изписват само инициалите.
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а крадците на държавата?ама те срам нямат.