Учение край Варна: Кораб, терористи, спецчасти...

Родните ВМС проведоха демонстрации с Румъния, Турция и Англия
Обновена: 19 юли 2017 19:22 | 19 юли 2017 19:21, Анисия Иванова
14

Снимка: ИА "Черно море"

Обезвреждане на терористи, завладели кораб. Това бе първата задача на военноморското учение с международно участие "Бриз 2017". С помощта на вертолет "Пантер" и съвместен екип за специални операции от ВМС и кралската морска пехота на Великобрита обезвредиха терористите. Това бе първата задача на военноморското учение с международно участие "Бриз 2017“, съобщи ИА "Черно море".

Демонстрацията се състоя на морска гара Варна и бе наблюдавана от борда на фрегатата "Дръзки“ от президента на България и главнокомандващ на БА Румен Радев и министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

Втората демонстрация бе овладяване на пожар на търговски кораб в пристанището. В нея участваха и много институции извън армията като ЦСМП, БЧК – Варна, Басейновата дирекция за Черноморския регион и други. Екипажът бе евакуиран, а пламъците загасени за минути. Нефтосъбирач се погрижи накрая за ликвидиране на последствията от евентуален разлив.

Третата демонстрация бе свързана с противодействие на нелегален трафик на хора по море и спасителни действия. В акцията се включиха вертолет "Пантер“,  гранично-полицейски кораб, моторен катер и други. След съвместните действия рибарският кораб бе отклонен и се отдалечи от линията на държавната морска граница. Направено бе и показно как от вертолета се спуска спасител-плувец, който оказва помощ на бедстващ във водата.

По-нататък учението продължи в открито море. Там бе отработена защита на кораба от бързоходна лодка – т.нар. асиметрична атака. След стрелба с картечница и автоматично оръжие "пиратите“ бяха отблъснати. Това стана и с помощта на агресивно маневриране от страна на "Дръзки“, който чрез винтовата си струя създаде вълни, за да затрудни "нападателите“.

По време на демонстрациите бяха проиграни отразяване на атаки на въздушен противник и на подводница. Журналистите видяха от борда на "Дръзки“ корабна тактическа ударна група, състояща се от корветата“Решителни“, фрегатата "Смели“. Екипажите на "Верни“ и "Смели“ извършиха артилерийска стрелба със 100 и 76-мм оръдия по парашутни мишени. Основната цел на заданието бе проверка на готовността на групата кораби за отразяване на атаки на пикиращи бомбардировачи.

В заключителния етап от учението в открито море, което премина при добра организация, бе демонстрирано отдаване на чест при среща на военни кораби на море. Пред "Дръзки“ преминаха в последователен ред "Верни“, "Смели“, "Решителни“, румънската фрегата "Regele Ferdinand“, турската "Yildirim“ и ескадрен миноносец "Duncan“ на Великобритания и Северна Ирландия. Терористите бяха "обезвредени“, а корабът – "освободен“.

Втората демонстрация бе овладяване на пожар на търговски кораб в пристанището. В нея участваха и много институции извън армията като ЦСМП, БЧК – Варна, Басейновата дирекция за Черноморския регион и други. Екипажът бе евакуиран, а пламъците загасени за минути. Нефтосъбирач се погрижи накрая за ликвидиране на последствията от евентуален разлив.

Третата демонстрация бе свързана с противодействие на нелегален трафик на хора по море и спасителни действия. В акцията се включиха вертолет „Пантер“,  гранично-полицейски кораб, моторен катер и други. След съвместните действия рибарският кораб бе отклонен и се отдалечи от линията на държавната морска граница. Направено бе и показно как от вертолета се спуска спасител-плувец, който оказва помощ на бедстващ във водата.

По-нататък учението продължи в открито море. Там бе отработена защита на кораба от бързоходна лодка – т.нар. асиметрична атака. След стрелба с картечница и автоматично оръжие „пиратите“ бяха отблъснати. Това стана и с помощта на агресивно маневриране от страна на „Дръзки“, който чрез винтовата си струя създаде вълни, за да затрудни "нападателите“.

По време на демонстрациите бяха също проиграни отразяване на атаки на въздушен противник и на подводница. Журналистите видяха от борда на "Дръзки“ корабна тактическа ударна група, състояща се от корветата “Решителни“, фрегатата "Смели“. Екипажите на "Верни“ и "Смели“ извършиха артилерийска стрелба със 100 и 76-мм оръдия по парашутни мишени. Основната цел на заданието бе проверка на готовността на групата кораби за отразяване на атаки на пикиращи бомбардировачи.

В заключителния етап от учението в открито море, което премина при добра организация, бе демонстрирано отдаване на чест при среща на военни кораби на море. Пред "Дръзки“ преминаха в последователен ред "Верни“, "Смели“, "Решителни“, румънската фрегата "Regele Ferdinand“, турската "Yildirim“ и ескадрен миноносец "Duncan“ на Великобритания и Северна Ирландия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайния резултат. Отровена природа и стотици мъртви делфини.
5
0
 
1
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Напишете истината как анадoлските мaнaфи от турската гемия Йълдъръм не отдадоха почест на Главнокомандващия - президента на Република България ген. Радев!Какви съюзници сме с тия, това са най-долните и най-злобните ни врагове, само Русия ни е приятел а в НАТО всички ни мразят и само чакат удобен случай да ни забият ножа в гърба, анадoлските мaнaфи от турската гемия Йълдъръм ни го показаха много добре, но продажните ни медии мълчат!!!НАТО вън, България в Евразийския съюз!!!!
4
2
 
7
 
! Отговори
АФУЗ АЛИ преди 6 години
Цялото учение бе подчинено на идеята,че Русия ни е общ враг!
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А утре, като изплуват 30 делфина обърнати по гръб, да не се чудят от какво са загинали....
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турските военни не са отдали чест на Каракачана.
1
1
 
8
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Личния състав налице ли е?