Шведът с ритника едвам си намерил адрес у нас. Никой не го искал

Камериерката все още на приспивателни и в шок
22 юли 2017 07:30,
50
Шведът с ритника едвам си намерил адрес у нас. Никой не го искал
Снимка: Булфото, архив

Нов скандал избухна около 54-годишния швед Ралф Сундберг, който изрита камериерка - съдът в Бургас го пусна тихомълком под домашен арест.

След като бил освободен от бургаския затвор на 20 Юли, конвоят на "Съдебна охрана" заедно с шведа поел към курорта, тъй като според адвоката на Сундберг Никола Атанасов имало сключен договор за наем на студио в хотел. Там Сундберг трябвало да изтърпява наложения му домашен арест.

Още по темата
Пристигайки в хотелския комплекс обаче, се оказало, че шведът не е желан там. Управителят заявил, че хотелът не е сключвал договор за наем със Сундберг, нито е правена резервация за него.

След конфузната ситуация се наложило съдът в Несебър да постанови адрес, на който шведът да бъде настанен. Това се оказало трудна задача, тъй като никой хотелиер в курорта не искал да се компрометира и да приеме шведа бияч.

В крайна сметка Сундберг е отведен в кв. "Стадиона" в Несебър и настанен в апартамент в сграда "Калифорния". Постройката се намира до паркинга на стадиона в началото на Слънчев бряг, пише 24 часа. Там Сундберг обитава студио, което няма право да напуска. Около 14 ч вчера полицейски патрул провери на място дали обвиняемият спазва мярката.

"Не знаех, че този швед е при нас, вече ще съм по-внимателна, като чистя. Работата ни е такава, че трябва да се нагаждаме към всичко, но боят е недопустим. Живея в същата сграда, на никого не му е приятно този човек да е тук", каза камериерката Катя Господинова.

Пускането на шведа под домашен арест дойде като гръм от ясно небе за магистратите от Несебър, които разследват случая от самото начало и два пъти потвърдиха постоянния му арест.

"Научих едва на 20 юли вечерта. Това за мен е безобразие", коментира районният прокурор на Несебър Радост Бошнакова, която е и наблюдаващ прокурор по делото. Тя заяви, че и съдът в Несебър научил по същото време, че Сундберг вече не е в затвора.

Делото за мярката за неотклонение на Сундберг е минало при закрити врата на 18 юли в Бургаския окръжен съд, установи репортерска проверка.

Съдията Светлин Иванов е изменил мярката от "задържане под стража" в "домашен арест", като първоначално е приел, че Сундберг ще пребивава на адрес в столицата, посочен от адвокат Атанасов.

На 20 юли в 15 ч обаче адвокатът депозира писмо, в което уточнява, че адресът в София е невалиден и Сундберг ще бъде настанен в студио в хотел в Слънчев бряг. Според прокурор Бошнакова адвокатът е подал невярна информация, заради което ще бъде разследван.

От своя страна юристът, който работи в известна софийска кантора, твърди, че няма нарушение на закона и неговият клиент се намира на място, известно на съда, прокуратурата и полицията.

Нито той, нито самият Ралф Сундберг е присъствал на съдебното заседание в Бургаския окръжен съд на 18 юли. То е било закрито, тъй като законът позволява това, когато делото е в съдебна фаза. Обвинителният акт срещу Сундберг вече е внесен в съда, чака се насрочване на дата за разглеждане на делото по същество, обясниха юристи.

Едва в петък - 21 юли, след като лъсна скандалната ситуация, от Бургаския окръжен съд разгласиха мотивите за домашния арест на шведа. Според 3-членния състав, гледал делото, основният мотив за по-лека мярка е продължителното задържане на шведа. Той е зад решетките от 6 юни, като бе арестуван 3 дни след ужасяващия ритник в лицето на камериерката Диана Петкова.

Бургаските магистрати не подкрепят колегите си от
Несебър, които оставиха Ралф зад решетките с мотива, че само по този начин може да се обезпечи протичането на същинското дело и налагането на определеното му наказание.

"От медиите научих, че шведът вече не е в затвора. Не знам какво да мисля, аз не мога да преценя редно ли е, или не, както и колко време трябва да е зад решетките", каза битата камериерка Диана Петкова.

Тя все още взема приспивателни, за да заспи нощем, физическите болки също не са отшумели напълно. Петкова разказа, че нито шведът, нито адвокатите му са я потърсили за извинение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
4
 
! Отговори
sid преди 6 години
Ако не бяха тръгнали от хотел на хотел да му търсят стая и адреса в София беше реален,никой нямаше да разбере,че е освободен.Мама ви *** продажна.Колко плати шведа на адвоката и съдията?Защо никой не разследва това?И тук им лъсна мръсната същност.Съдията да се разследва,адвоката също.Много добре знаем,че веднъж отиде ли в София ще избяга от там.За това си е платил явно.
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УВЕРИХТЕ ЛИ СЕ СЕГА КАКВИ ДУПЕДАВЦИ СМЕ?БИЯТ НИ,ТОРМОЗЯТ НИ,ГАВРЯТ СЕ С НАС,АМА НАЛИ СА ЧУЖДЕНЦИ ВСЯКО ПРОВИНЕНИЕ МИНАВА МЕТЪР!!! АБЕ "ДЪРЖАВА"
39
1
 
4
 
! Отговори
свободен преди 6 години
До дани...никой не се сеща...щот са бай-***....сите до един !
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 2-3 места са отказали дълъг период. Иначе новините в България са като филма Кит. От уста на уста цацата стана кит.
37
1
 
25
 
! Отговори
Рашо преди 6 години
А какво стана с рома дето удари с бокс младежа в Нова загора и му причини мозъчно сътресение? На свобода е, и вие си мълчите, обаче за шведа оревахте орталъка. Трябва да поработите малко на приоритетите си, иначе всичко се обезмисля.
36
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 6 години
До бай ПеткоТой ако му ходатайства Бай Ставри, може и да не го пуснат а да го облекат като "булка" и омъжват 4-5 пъти дневно!
35
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 6 години
Съгласен съм дори и да го освободят, но аз да му забия един шут в простата кратуна!Но не зная, дали ще отиде до летището или ще го превози траурна агенция?
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОВА НЕ Е ВЯРНО!!!!!!!!!!1В БЪЛГАРИЯ Е ПЪЛНО С ПОДАЖНИ БЪЛГАРИ :D :((((((((((((((((ИСКАЛ Е НИСЪК НАЕМ ЗАТОВА Е ТЪРСЕЛ ПОВЕЧЕ!
33
1
 
23
 
! Отговори
Защо??? преди 6 години
Предлагам медиите да поканят съдията дето го е пуснал да обясни защо така е решил.Нека да чуем и неговото мнение.Мисля,че обществото има правото да чуе защо така се е случило.Не съм злонамерен,само искам да разбера мотивите за постъпката на съдията.Изглежда ми нелогично-вместо да го бяха осъдили досега тепърва под домашен арест го пускат.Защо???Бих искал да чуя и мнението на правосъдният ни министър-отдавна не сме го ни чували ни виждали.Да не би да е минал в нелегалност???
32
1
 
24
 
! Отговори
дани преди 6 години
някой да си спомня,че пияния руснак максим ставински уби двама наши младежи и беше оправдан без ден в арест или затвор
31
0
 
5
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
Защо не се е обадил на бай Ставри, веднага щеше да му ходатайства.
30
1
 
29
 
! Отговори
Васко преди 6 години
След една седмица ще изчезне, както изчезна и турчина сгазил мотористите с камион. Да ни е честита съдебната реформа!
29
0
 
10
 
! Отговори
ЦОНЬО преди 6 години
пуснаха го за да донесе още парички
28
0
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Тоя е *** като на Дан Колов седалищните части-вместо да се разбере с жената и да и даде 30 000 ,които имаше ,сега служителите на Темида ще го одерат жив от скубане на мангизи...
27
1
 
25
 
! Отговори
1 преди 6 години
Е за това, като излезем в чужбина никой не ни уважава и се гаврят с нас!Ако Българин беше направил това в Швеция, така ли щяха да се отнесат с него?
26
2
 
2
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
Ahahahaaaaa.............. TIHOMOLKOM eden sudija SVETLIN ja ZATEMNI ... cela BG...
25
1
 
23
 
! Отговори
PB преди 6 години
ДО 26Тези съдии и прокурори обичат само парите. Престъпниците за тях са златна мина.Съгражданите им са трън в очите,те само лаят и искат справедливост.....
24
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хотелиерите не искат да го приютяват, за да не се компроментират, ама съдът няма нищо против да се компроментира. Скоро ще го пуснат даже да си ходи в Швеция.
23
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
едно време посрещахме похотливи шведки.сега пропаднали д,е,били шведи.че им намираме и мазни адвокати.
22
1
 
18
 
! Отговори
!? преди 6 години
После се чудите защо младите хора бягат от България