55-годишен софиянец се удави край плажа "Хармани"

Спасители му оказали помощ, но въпреки това починал
24 юли 2017 11:23,
7
55-годишен софиянец се удави край плажа "Хармани"
Снимка: Архив, Булфото

55-годишен мъж от София се е удавил в района на плаж "Хармани" в Созопол, съобщиха от полицията в Бургас.

Вчера малко преди обяд е получено съобщение в полицията за инцидент в района на нудистката зона до плаж "Хармани".

От водата бил изваден давещ се мъж. Оказана му е медицинска помощ, но въпреки това той е починал.

По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
Аз плувам редовно и знам, колко малко му трябва на човек за да се удави. Доста пъти съм се къпал на Приморско при мъртво течение и ако водата ти е малко над кръста, около зоните на гърдите течението изравя пясъка под краката и те отвлича навътре. Въпрос на особености на дъното е дали ще те пусне след 10 или 200 метра но е достатъчно да се паникьосаш и да почнеш да плуваш с всичка сила към брега. Няма как да му се избяга на течението понеже скоростта му е по голяма от тази на плуващ човек.
4
0
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Защото между Егейско и Черно море няма нищо общо. Нашето море е много коварно с множество непостоянни и временни течения. По плажовете се наблюдават много дупки, които днес ги има, а утре вече ги няма. Достатъчно е плуващият дори и да знае добре да плува да се поддаде на паниката и с него е свършено. Не знаеш ли да плуваш не бива да се влиза във вода над кръста, при силно течение и вода над кръста морето може да те дръпне и до там.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако всеки сам не се грижи за живота си, кой др. да го прави. Ако е нямало спасители починалият защо е влязъл във водата като е скаран с плуването? Аз умея да плувам и за мен не е проблем да прекарам във водата минимум 2 часа, но въпреки това с респект влизам в Черно море и като цяло избягвам да се къпя на не охраняеми плажове. Ако пък влизам то за това, че съм във водата знаят др. хора, които при необходимост да подадат сигнал, ако течение ме замъкне навътре в морето. С теченията борба няма!
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно защо в Гърция, в която няма никъде спасител по плажовете няма и нито един удавник. Ходя от 15 години на море в Гърция, на различни места и нито съм видял, нито съм чул за удавен турист.
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ZASHTO NE E IMALO SPASITELI NA PLAGA?