Йерусалимово – там, където тъгата, надеждата и вярата се срещат

В малкото селце няма и свещеник, а жителите са не повече от 90 човека
26 юли 2017 21:00,
8

Вход Господен в Йерусалимово - така посрещат всички гости жителите на малкото селце край Любимец. И ако тук преди години е кипял живот, днес в селото с библейско име са останали не повече от 90 човека. Вероятно защото са малко, живеят сплотени от силната вяра.

Днес в Йерусалимово живеят само 6 деца. Запознаваме Ви с историята на Петя. Преди години любовта я довежда в селцето. Не крие, че животът в селото е скучен, а възможност за реализация - няма.

С надеждата младите да се завърнат живее 81-годишната баба Марийка.

"Седиш и гледаш, дали някой ще спре колата си пред твоята порта. Когато дойдат, все едно са ни уважили, а когато не идват, времето натежава", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

Освен млади хора, в селото няма и свещеник, въпреки че точно тук хората носят силна вяра в сърцата си.

Въпреки всичко, животът в Йерусалимово е различен, твърдят малцината останали. С тъгата все още живее надеждата, че селото ще се оцелее, ако не за друго, то поне заради името си, което и най-ловкият крадец не може да открадне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КараибрахимОтвори си ной-добре опаковката със сутрешните хапчета, че идва време за обедните! Ако вече не ти действат, ходи да ти изпишат по-силни. Обаче, като се замисля, май и те няма да ти помогнат. Безнадежден случай си щом вярваш в някакъв пeд0фил и книга преписана и лековидоизменена Библия наречена кypaн. Болни, промити мозаци сте вие мюслитата. Биете чело в земята и се дупете по 7 пъти на ден. Това нормалните хора не го правят. А за теб *** девици в рая ще има ли,като си обратен?
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
21 век все още се толерира вярвата в литературни герои. Не мога да повярвам в какъв измислен свят живеят някой хора.
4
4
 
0
 
! Отговори
Караибрахим преди 6 години
До Пенчо: Ти на мое място нямаше ли да похристиенчваш мюсюлмани и да искаш да ги вкараш в твоята вяра, правата, ристиенската? Аз дойдох в Родопите, за да ви отворя вратите към Рая, защото единственият бог е Аллах и който вярва в нещо друго, ще отиде директно в Ада. Затова аз съм вашия спасител, а ти ме обиждаш сега. Ходи в Ада, като много знаеш, коя вяра е лъжлива и коя е права.
3
10
 
1
 
! Отговори
Караибрахим преди 6 години
Според мен религиозните са психично болни. Ако един човек вярва в небивалици, го обявяват за луд. Ако много хора вярват в небивалици, тогава вече имаме религия. Статистиката показва, че най-бедните държави в света са най-религиозни, като единственото изключение е САЩ. Заради хора като тези в това село България е на това дередже. Най-лошото е, че медиите им правят реклами тук и ги представят едва ли не като пример за подражание.
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умиращи български села. Села в които преди 25-30 години кипеше живот. Това ни донесоха и демокрацията и ЕС с помоща на новата ни поклоническа политическа класа от всички цветове.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нямали свещеник ! в софия, в кв. захарна ф-ка освен свещеник няма лекар,зъболекар,аптека,у-ще,баничка няма от къде да си купиш....въпреки ,че е квартал с много млади хора и много деца.