Полицията задържа 47 бежанци, сред тях 16 деца

Чужденците са обявили пред полицията, че са иракчани
27 юли 2017 18:36,
22
Полицията задържа 47 бежанци, сред тях 16 деца
Снимка: архив, Dnes.bg

47 бежанци са заловени при операция на пловдивската полиция на пътя за Карлово. Сред тях има и 16 деца.

Два буса, натоварени с кюрди, са били спрени за проверка на отбивката за Строево и се оказало, че всички те са минали нелегално границата. Микробусите са били с хасковска регистрация, потвърди за Dnes.bg директорът на МВР-Пловдив Атанас Илков.

Чужденците не знаят точно къде са минали границата, платили са различни суми, за да бъдат транспортирани до Западна Европа.

Всички задържани ще бъдат разпитани пред съдия, а след това ще ги транспортират до лагера в Елхово.

Шофьорите на бусовете остават в ареста.

Това е втората операция в рамките на седмицата, при която се залавят бежанци и трафиканти. Канал за бежанци, в който са замесени активистката на НФСБ Анелия Велева, бивша барета и още четирима души, бе разбит от Криминална полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
7
 
! Отговори
Хех преди 6 години
Е кога най- накрая ще се научите какво означава "бежанец" и какво означава "мигрант". В този смисъл аз приемам тази статия като фалшива новина, а уж щяхме да се борим с фалшивите новини. Лицемерие от лакеи на власта - Нищо повече не виждам в тази статия.
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как са минали съоръжението за няколко милиона?
13
3
 
11
 
! Отговори
кабеларов преди 6 години
Да питат по въпроса онзи ***, кабеларя Валерито симеонов, ТОЙ е спец по трафик на мигранти, особено една негова активистка, кандидат за депутат и кмет!
12
2
 
18
 
! Отговори
въпросче преди 6 години
И как можаха да прескочат здравата ограда по границата, която е като китайската стена. Я ги проверете тези, да не би да имат крила под ризите.
11
2
 
4
 
! Отговори
Сотир преди 6 години
Някой е изпял колеги за да я пуснат.....#ПФ Костинброд
10
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак,демократичната преса , ни води за носа. Е няма никакви бежанци . Няма ! Има престъпници нарушили държавната граница има и управници н,а които им е през хея, че държвата е разграден двор .Управници който умишлено допускат,създават възможност това да става . И покорни слуги от покорната преса ,който ни заливат умишлено с лъжи .Бежанци ли . Това е демокрацията -лъжи ,лицемерие ,демагогия .
9
2
 
10
 
! Отговори
PD преди 6 години
Журналисти не добиват информация, от службите.Службите се крият зад удобни клишета.Прокурорите не дават основателни мотиви, за решенията си.Политиците се занимават с обикновени договори са сътрудничество, с неистов ентусиазъм, все едно, обявяваме война.Това е лицето на четирите власи в демократичната държава. Сега ясно ли е, що нямаме въобще държава.А народ ? Народ имаме, и той, ще не ще, ще се самоорганизира. С кого ли ще започне първо да се разправя?
8
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безобразие!!!Валери Симеонов да дава обяснения за оградата.Вътрешния м-р да дава обяснение защо не се пази границата и откъде и как минават тези хора.А Бойко Борисов да даде отчет пред народа за какво харчи милиарди левове като от нищо няма никаква плза.Само пладнешки грабеж!
7
3
 
26
 
! Отговори
Ограда преди 6 години
Е как е възможно, ограда чудо, великата Българска гранична ограда...
6
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ко?Неее.Нали Бойко каза,че сме имали двама бежанци и единия е избягал.А какво се оказа?През швейцарското сирене наречено ограда си минава който и когато поиска,а тук го поемат ***,национални предатели,които за няколко сребърника са готови да вкарат и терористи и всякаква пап.ач.
5
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хм, това последното изречение:"Канал за бежанци, в който са замесени активистката на НФСБ Анелия Велева, бивша барета и още четирима души, бе разбит..."Е как така? Нали вчера пуснаха момето и казаха, че нямало нищо общо - въобще невинна, като Дева Мария??На кое да вЕрваме сега? .... а: ше се оправим след 800 дни .... б: Боце суджук не яде??
4
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ZASHTO STE PROTIV BEGANZITE,NALI I STOTIZI HILYADI BALGARI SA BEGANZI PO SVETA
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нулевия емиграционен натиск отиде на кино. Може да е и лятно, но е на кино. Аман от общи приказки, като на пазара.
2
4
 
23
 
! Отговори
ти не хапват суджуци преди 6 години
Бежанци, бегайте от БГ час по-скоро, тук е запазено за мазохисти.
1
5
 
16
 
! Отговори
Далавери Каналджиев преди 6 години
Скубя си косите.