Утре хлад в Западна България, вятър в цялата страна

По Черноморието температурите ще са до 32 градуса
Обновена: 13 авг 2017 08:11 | 12 авг 2017 21:34,
1
Утре хлад в Западна България, вятър в цялата страна
Снимка: архив Reuters

През нощта на места в западната половина от страната ще се развият гръмотевични бури с валежи и градушки, в отделни райони явленията временно ще са интензивни. До сутринта почти в цялата страна вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е слаб до умерен и с него ще нахлува хладен въздух, прогнозират синоптиците от НИМХ към БАН.

Утре в западната половина от страната ще се задържи със значителна облачност и валежи, а на изток ще има повече слънце. Там в следобедните часове ще се развива купеста облачност и на отделни места също е възможно да превали и прегърми. В цялата страна вятърът вече ще е от запад-северозапад. Температурите ще се понижат и максималните ще са от 21-23 градуса в западните райони, до около 32-34 градуса - в източните.

Над планините ще е предимно облачно с валежи от дъжд. Ще има и гръмотевични бури. Ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър и с него температурите ще се понижават. Максималната на височина 1200 метра ще е 17-18 градуса, на 2000 метра - около 10 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Привечер над северните райони облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър, който по-късно вечерта ще се усили. Максималните температури на въздуха ще са 29-32 градуса, температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала, вечерта по северното крайбрежие ще се усили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
2
 
! Отговори
халифакс преди 6 години
вятър имъгла в цялата стряна