Черна неделя: При верижна катастрофа млад мъж загуби ръката си

Инцидентът станал на АМ "Тракия", 8 души загубиха живота си днес
Обновена: 13 авг 2017 21:30 | 13 авг 2017 21:30, Петя Славова
52
Черна неделя: При верижна катастрофа млад мъж загуби ръката си
Снимка: архив, Булфото

28-годишен мъж е пострадал при катастрофата в района на 25 км на АМ "Тракия" в посока Бургас. Това съобщи пред "Фокус" говорителят на ЦСМП-София Катя Сунгарска.

Още по темата

Пострадалият е транспортиран в болница "Софиямед" в столицата с тежки наранявания - откъсната ръка, черепно-мозъчна травма, травма на гръдния кош.

Екипът там ще положи усилия да ретрансплантира ръката на мъжа. При инцидента лек автомобил се е преобърнал няколко пъти в насрещното движение на АМ "Тракия" и предизвика верижна катастрофа.

Километрично задръстване се е образувало в района на 25 км на АМ "Тракия" в посока столицата. На 13 август станаха няколко тежки пътно-транспортни произшествия с осем загинали, сред тях и деца.

Четирима души загинаха при тежък инцидент между лек автомобил и автобус на пътя Плевен-Ловеч.
Катастрофата е станала около 15.00 часа в плевенския участък на пътя. Загиналите са в лекия автомобил - мъж, жена и две деца.

Баба и внуче загинаха при тежък инцидент край Шумен. Тежка катастрофа със загинали стана и на главния път София - Варна между селата Микре и Сопот.

В столицата млад мъж е с опасност за живота, след като кола се блъсна в автобус на градски транспорт

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
0
 
! Отговори
скиорче преди 6 години
До АнонименЛамбите са виновни....палете ламбите, да бегат ората отдалеч кат видят, че луд пезевенк върти геврека! Може и свирката да пуснете. Щом ламбите светят и тутурутката свири, начи бегай...пай се и бързо залегай у храстето!
37
2
 
4
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Така става, когато КАТ не работи, нарушават се правилата, като най-често се шофира с превишена скорост, стават много катастрофи и загиват хора и това е резултата от неработещият КАТ. КАТ е първопричината за нарушенията, а не шофьорите, както КАТ умело е промил мозъците на не особено умните.
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 40Защото хората стават все по-прости. И технологиите не могат да компенсират това.
35
2
 
3
 
! Отговори
Real AK преди 6 години
До Анонимен #40...защото новите коли създават измамното усещане за повишена сигурност, само че Физиката си казва думата. Високата скорост и мокрия път често са неблагоприятна комбинация. Като се съчетае и с неопитен шофьор и става 3 в 1. Отделно и пътищата ни грохват. Централизираните бюджети хвърлят средствата в големите обекти на "правилните" фирми, а по периферията на страната всичко е на самотек...
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото по нови и по-съвременни коли, толкова повече жертви. Защо?
33
1
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Сводка от фронта би изглеждала по благоприятна
32
1
 
2
 
! Отговори
Real AK преди 6 години
Много оскъдна е информацията за катастрофата между с.Сопот и с.Микре. Свирепо беше! Чудя се да не би да се стремят да скрият виновника в леката кола (ако изобщо са го разпознали)?! Колата беше мекица и не можеше да се разбере каква е? Автобуса София-Ловеч се беше обърнал напречно на пътя и се наложи заобикаляне през Угърчин. Едва ли само шофьора на колата е загинал, а сигурно е имало и ранени от автобуса?! Станало е след дъжда, преди да изсъхне платното. А там по принцип се кара щуро.
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моето мнение е, че най-често има комбинация от три фактора за тежките катастрофи:1. Зад волана е някой нахакан с крайно завишена самооценка - или е нагъл и богат, или е млад и неразумен, или комбинация от двете. Резултат - неадекватно поведение на пътя.2. Зад волана е някой плах - или е неопитен, или не става за шофьор, или е "неделен" шофьор. Отново може да е комбинация. Резултат - неадекватно поведение.3. Кофти обстоятелства - лош път, неизправен автомобил, лоша сигнализация. Или комбинация
30
3
 
10
 
! Отговори
алф преди 6 години
До Свидетел140 е ад за тая магистрала тряя си луд да караш с толкова
29
5
 
6
 
! Отговори
алф преди 6 години
На тракия не тряя се кара с повече от 90-100 поне до пловдив тъй като е адски опасно и в момента хора нямащи елементарни техн познания имат книжки
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде направете така, че за убийство на пътя виновният да влезе в затвора за 30г.! А сега- условно/ пробация , а убил две деца на пътя! "Милосърдният" български съд! А как ци.ните взимат книжки, като повечето от младите от тях вече нямат и трети клас!!! Кой им дава книжките? Кой контролира какво става по селата? Там е ужас -неграмотни, пияни, без книжки се качват зад волана. Щом няма санкции и контрол, ще има престъпления!
27
7
 
12
 
! Отговори
Свидетел преди 6 години
Има много хора, според, които бързата скорост е виновна за катастрофите по пътищата, но аз не съм съгласен с тях. Вчера станах свидетел на катастрофата на АМ Тракия на 25км., не мога да кажа каква е причината за катастрофата, но мога да кажа със сигурност, че хора със стаж зад волана по-малко от 2-3 години нямат място на магистралата. Карат със 90 достигат кола със скорост от 80 и предприемат изпреварване без да увеличат скоростта, но на магистралата допустимата скорост е 140 и причиняват ПТП.
26
2
 
4
 
! Отговори
шофирането-опасно преди 6 години
Интернет и БТ многократно ни напомняха, че през месец Август е много опасно!
25
3
 
6
 
! Отговори
Скитник преди 6 години
Инженер Ганев е гявол! Той закони и правила НЕ спазва! Те са за " балъците"
24
4
 
37
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Любимката на Бойко - Лиляна Павлова излъга в прав текст, че като стане винетката 100 лева ще оправят пътищата.Винетките поскъпнаха, а пътищата останаха с дупки. Даже се увеличиха. Факт !
23
1
 
12
 
! Отговори
ЗАЩО ? преди 6 години
Защо са го откарали в Софиямед а не в Пирогов ?Можеше да му спасят ръката , в другата болница само точят пари от ЗК . Спешното е проформа заради стандарта и нямат Лекари .
22
2
 
37
 
! Отговори
Очевидец. преди 6 години
Кара бързо, десен завой, не може да го вземе.... центробежната сила го изхвърля на ляво и отива през мантинелата в насрещната лента на магистралата като се преобръща. Щото все сте с бързите коли , разбирачи, биячи, пиячи, карачи и е*чи!!!
21
1
 
9
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
А в Софиямед имат ли екип за реплантации на откъснати крайници? Нямат. Единствените успешни реплантации се правеХА в ИСУЛ...
20
7
 
22
 
! Отговори
Елемаг преди 6 години
Давайте минуси роби,*** най-малко знаете,че пътя Плевен-Ловеч е на бабуни.Всички знаци са само забранителни,а не предупредителни.Сума ти и пъти стават катастрофи, заради дупките и подскачанията там.Но Пътна полиция не им изнася да казват истината.За това давайте минуси,само ще ви глобяват,а катастрофите ще се увеличават.Робско племе!!А, и яко ФАРОВЕТЕ.РОБИ!!!
19
4
 
7
 
! Отговори
очевидец преди 6 години
Видях верижната катастрофа до смолян, фърчаха ръце и крака и ич не им пукаше....