Цената на водата в Клисура тайно увеличена с 64%

Жителите на града излязоха на втори протест
17 авг 2017 20:01, Анисия Иванова
11
Цената на водата в Клисура тайно увеличена с 64%
Архив: Булфото

Жителите на Клисура излязоха на протест срещу 64%-но увеличение на цената на водата в населеното място, каза кметът Генка Тодорова. Днес жителите са изразили недоволството си за втори път.

"Първият ни протест беше след публикувано интервю с директора на ВиК-Пловдив в във в. "Дума" на 17-ти май. Тогава разбрахме, че комисия е заседавала при закрити врата и е взела решение да бъде увеличена цената на водата с между 18% и 55% в 18-те общини на област Пловдив. Тогава отреагирахме и направихме протестен митинг пред кметството.

Още по темата

Единият от въпросите, които поставихме, беше за цената на водата и той беше сведен до знанието на директора на ВиК-Пловдив. Въпреки това се оказа, че цената на водата е увеличена, а заповедта за това увеличение дойде с голямо закъснение при нас", обясни Тодорова.

Тя посочи, че хората са почувствали по-високата цена на водата, плащайки сметките си за юли.

"Всеки ден идваха хора и казваха да предприема мерки срещу случващото се. Жителите искат въведената цена да се преразгледа, защото няма видими причини за нейното увеличаване", коментира кметът на Клисура и уточни, че преди 1 юли цената на водата е била 0,91 лв. за кубичен метър, като след първи юли е станала 1,43 лв.

"За един пенсионер, каквото е масово населението на Клисура, това е непосилно. Над 60% от старите хора взимат пенсия до 200 лева", подчерта кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
сиромах преди 6 години
До9 Сам човек може само до тоалетната да свърши работа!Иначе ще опита да направи организация ще дойдат 5 човека и другите наоколо ще се подсмихват просто така са свикнали!Няма го единият ЛЕВСКИ да ни организира!
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До сиромах"Хората в Клисура да знаят.........."------Ами какво чакате,бе хора?Организирайте се и осъдете ВИК или напишете до прокуратурата и т.н.А те да му мислят как да оправят проблема,а вие контролирайте.Какво чакате наготово някой да ви свърши работата и само се оплаквате?Това е опасно за хората и околната среда,трябва да се вземат мерки!
8
1
 
4
 
! Отговори
сиромах преди 6 години
Хората в Клисура да знаят !Има и по лошо както е в Хасково дето никой не пие вода от чешмата даже и шефа на ВиК ама си плащаме по 3 лева за кубик вода заради урана в нея!Да не говорим за водата в Симеоновград където е с 40 пъти над нормата с манган ама си плащаме като попове по 2и50 за кубик и си кютаме като овчици!
7
0
 
6
 
! Отговори
игри на мафията преди 6 години
игра на монополи
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Пустите клисурци станали московци"Да ама гласуваха за европейско развитие на България и сега като гербаджии ще плащат .Баце иска суджук а той е скъп.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Увеличение при ГЕРБ ?Не, не мога да повярвам.Това е просто невъзможно.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Водата е увеличена с триста процента в Сливенския квартал надежда, само че никой не я засича и нищо не се плаща,са сметка на баламурниците от северната част на града, над ж.п. линията. Така че това е като с глобите на рушветчиите,колкото и да се вдигат винаги има начин да не платиш.
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
свиквайте , само да знаете какво ви чака наесен . не ви го казват защото ще правите нервни кризи и припадъци .
2
17
 
9
 
! Отговори
Trolland Dump преди 6 години
Не разбирма каква е трагедията. Освен, ако не си поливат градинките от чешмите. Иначе потреблението на вода от пенсионер едва ли превишава 3-4 кубични метра на месец.4м2 х 0.91 = 3.64лв преди увеличението4ь2 x 1.43 = 5.72лв след увеличениетоРазлика от 2 лева и 8 стотинки?!? И се вдигат на протест?!? А че в държавата с екрадат милиарди - никой не протеститра. Да се чудиш как стават тия неща.
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Капка по капка, вир. Левче по левче язовир, в сметките на политиците.