След такса "Празен стол", ново 20: Такса "Желание на клиента"!

Кръчма в Кранево взима 2 лв. за препържване на лук
20 авг 2017 17:50,
174
След такса "Празен стол", ново 20: Такса "Желание на клиента"!
Снимка: Facebook

След такса "Празен стол", срещаме нов вид такса - "Желание на клиента".

На снимка, публикувана в социалните мрежи, се вижда, че освен поръчаната храна, клиентът трябва да заплати такса "Желание на клиента", на стойност 2 лева, пише 24 часа.

Още по темата

"Днес ми се случи нещо невероятно ! В тази кръчма в Кранево таксуват препържването на лука като желание на клиента за 2 лв. Боже то килограм лук не струва 2 лева хахаха...ПАК ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ !", написа Владислав Славов, недоволен клиент на заведение в Кранево, под снимката на касовия бон.

От коментарите под снимката става ясно, че това е редовна практика на заведението.

Впечатление правят и високите цени от касовата бележка. Така например литър и половина минерална вода струва 4 лв., а рибената чорба е 5 лв.

От заведението отказаха коментар. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Южното Черноморие точно с това би северното,с по-достъпните си цени и затова туризма в южното върви повече.
152
0
 
3
 
! Отговори
Виктор преди 6 години
Здравейте,Много скъпо в това село.Защо,хората ходят там незнам,от едната страна Албена,от другата Златни пясъци.:):):):)
151
1
 
11
 
! Отговори
Невалиден преди 6 години
Аз мисля, че вече е време да се направи потребителски регистър с нелоялни търговци в туризма. Коментар+снимана касова бележка или друга нередност. Като тръгнеш за почивка, хвърли едно око на заведенията в "почетния" списък.
150
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що ми изтрихте коментара кое не е вярно че обяд на двама човека само с водичка в смотаното село Кранево излиза много повече от обяд с узо в таверна в Солун например?
149
3
 
19
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Като има кой да им дава пари за това, може и по-скъпо да взимат. Не е луд този дето яде зелника, луд е този който му позволява. Селски тарикати, може да въведат и такса прясно свинско филе. Макар, че всичко е купено от местния магазин и е доста старо.
148
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИНТЕРЕСНО, АМИ АКО ЖЕЛАНИЕТО НА КЛИЕНТА Е ШОПСКАТА ДА Е БЕЗ ЛУК? ПАК ЛИ ДВА ЛЕВА ОТГОРЕ, ЩОТО ШОПСКАТА Е ПРЕДВАРИТЕЛНО НАРЯЗАНА С ЛУК И САМО СИПВАТ ОТ ТАВАТА? И ТОВА КАТО ЗА 13 ЛЕВА САЛАТА
147
9
 
4
 
! Отговори
до 141 преди 6 години
До АнонименАбе КРАЧЕН ЛОСТ ЧЕРВЕН да не мислиш че сме забравили как трябваше да се молим като на господ на сервитьорите от соца да ни пусне да седнем да се нахраним с парите си !
146
0
 
17
 
! Отговори
мдаа преди 6 години
Не виждам с какво тази практика е по-различна от практиката "избор на екип" в болницата , което обаче струва поне 600 лева повече. Просто мутрите имитират българското здравеопазване.
145
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цървулъ седнал в заведение иска нещо извън менюто и естествено ще му таксуват. 1 - губи се време и се заема котлон за тоя лук. 2 - някой после трябва да мие съдове. Лукът на пазара струвал 2 лева. Ами да си купи и да си пържи. И ми е интересно ако в Гърция поиска пържен лук - дали ще искат гърците да им плати. Но *** клиенти, още по-*** журналисти.
144
0
 
10
 
! Отговори
123 преди 6 години
"Пази Боже сляпо да прогледа." Тези думи са толкова валидни за навсякъде и на всички нива в нашата държава, че вече е дразнещо не, ами направо вбесяващо. Аман от *** ***.
143
0
 
18
 
! Отговори
Месалина преди 6 години
Салата - 5,50лв.Основно - 7,90лв.'ко мини - 8,00лв.Бира - 2,40лв.'ко мини - 6,00лв.- Абе, сервитьор, к'ви са тези комини в сметката ми?- Еми... 'ко мини... ама не мина :)
142
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужас! От днес колеги от чужбина почиват точно на Кранево, веднага ще ги предупредя да не стъпват в тази механа!
141
1
 
10
 
! Отговори
Пак 148 преди 6 години
А пък ние толкова му дадохме 58,колкото явно е била сметката,но сме мислели че даваме и бакшиш.Като разбрахме какво е станало, се сконфузихме,извинихме се за недоразумението,въпреки че вината си е в тях изцяло и си му дадохме 58 + 10 лева отгоре и насреща получихме една пак *** физиономия,взе да заеква.Иначе курназ беше със стотинките, явно подучен от колегите си
140
3
 
8
 
! Отговори
Пак 148 преди 6 години
сега си припомних много кофти случка, тука поне са им го написали ясно на бележката.Романтична вечеря с любимия в елитен варненски ресторант на плажа,който не ни е много по джоба но имаме повод.Ядохме , пихме доволно, оставихме приличен бакшиш на намусения сервитьор.За наша изненада, по едно време се приближи тихомълком до масата ,остави купчинка жълти стотинки и зачезна.И се чудим wtf,привикахме го,хънка-мънка.Оказа се че мастилото на касовата бележка понеже беше бледо и сме видели 53 вместо 58
139
1
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Какви са тия цени в това село, преди два дни се върнах от почивка в Златни пясъци,такива цени имаше само в най- елитните кръчми.Но не и 4 лева за вода и 13 лв за кебап,сигурно пет човека са го друсали тоя кебап ,а месото е от филета на млади прасенца,чиито майки са яли само био помия
138
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
юхпо яде ли ? Ядох ! руски слуги не наяли се !
137
0
 
25
 
! Отговори
месара преди 6 години
само да попитам : в тая такса желание на клиента от 2 лева , влиза ли еротичен танц ? мерси !
136
1
 
18
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Такса празен стол не е така фрапираща,ако заведението бяха определили предварително таксата наречена резервация,а нима е правилна таксата "куверт",т.е. правото да влезнеш в определен ресторант. Мен тази такса куверт повече ме притеснява,а после искат да им оставяш и бакшиш. На запад не съм видял никъде да вземат куверт в някой ресторант или да плащаш в тоалетна.
135
4
 
37
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Като не умеете да работите с клиенти,не ги скубете,че няма да се върнат.Алчници-частници.
134
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип мога да оставя бакшиш много надвишаващ тези два лева, но ако бях на местото на тези не бих платил това нещо, защото е абсурдно. Не ходете на бг морето и няма да имате такива проблеми .