След такса "Празен стол", ново 20: Такса "Желание на клиента"!

Кръчма в Кранево взима 2 лв. за препържване на лук
20 авг 2017 17:50,
174
След такса "Празен стол", ново 20: Такса "Желание на клиента"!
Снимка: Facebook

След такса "Празен стол", срещаме нов вид такса - "Желание на клиента".

На снимка, публикувана в социалните мрежи, се вижда, че освен поръчаната храна, клиентът трябва да заплати такса "Желание на клиента", на стойност 2 лева, пише 24 часа.

Още по темата

"Днес ми се случи нещо невероятно ! В тази кръчма в Кранево таксуват препържването на лука като желание на клиента за 2 лв. Боже то килограм лук не струва 2 лева хахаха...ПАК ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ !", написа Владислав Славов, недоволен клиент на заведение в Кранево, под снимката на касовия бон.

От коментарите под снимката става ясно, че това е редовна практика на заведението.

Впечатление правят и високите цени от касовата бележка. Така например литър и половина минерална вода струва 4 лв., а рибената чорба е 5 лв.

От заведението отказаха коментар. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
46
 
! Отговори
чудя се... преди 6 години
Ако поискам сви.рка от сервитьорката и после да я опъна, това две желания ли са или едно ?че 4лв множко ми се виждат за тия услуги ;)
132
0
 
54
 
! Отговори
ми кво правиш там? преди 6 години
като цените в кранево са като на френската Ривиера. Българска алчност и простотия.
131
1
 
6
 
! Отговори
шматка преди 6 години
134Когато подписваш"форсмажорни обстоятелства"самият ти не знаеш на какво се съгласяваш.Вратичка която ако банката реши да използва два лева ще ти се видят като смешка
130
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шматкакогато подпишеш с банката, ти се съгласяваш с условията които са УПОМЕНАТИ. Когато си поръчваш в ресторанта ти се съгласяваш с условия (цени и състав на ястието) които са УПОМЕНАТИ в менюто. На знам какво повече не ти е ясно
129
1
 
10
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 131А откъде някой може да зное докъде може да стигне човешката простотия.Няма как да предвидиш всяка ситуация.Колкото до таксите в банките.Прочетете си договорите.Там има клауза че банката може да ви цака както си иска при поява на форсмажорни обстоятелства.Именно непредвидени обстоятелства.
128
31
 
6
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Къде ги ядете тези чорби по два леваКило риба 7-10лв те искат чорба за два.Как да стане.
127
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Шопклиента може и да е най-голямот *** на земята - закона е ясен - не може да се таксува за услуги, които не са включени в менюто. Проблем е на самото заведение, че не се е сетило че може да дойде някой селски бек, и не са включили тази опция в менюто, за да му натрият носа.
126
32
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Аз не съм ресторантьор, но съм се нагледал на скапаняци, които освен яденето умират от желание да се погаврят с персонала на заведението. Никой не може да ме убеди, че такива неща се случват ако клиентът е коректен.Тук този *** е направил чудеса от наглост, за да му издадат подобна бележка. Същото се отнася и за случая с таксата за стол.
125
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това с изчукването без да се поемат ангажименти,ако момичето е свястно, и да не се плати, ако жената е меркантилна, не е от днес.--------Ако момичето пуска на този-онзи без да имат брак, със сигурност не е свястно.
124
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Шоппрепържването на лука може да строва и 20 лв. но докато в менюто не е изрично упомената нещо от сорта на " индивидуални промени в резептите на ястията се извършват срещу сумата от 2 лв.", то таксуването е незаконно и подлежи на санкции
123
9
 
6
 
! Отговори
Сп???нс преди 6 години
Килограм лук не струвал 2 лв !? Абе то и в Испания минералната вода им я подаряват на заведенията , ама в ресторанта си я плащаш по 2Е бутилка от 330мл.Още навремето в дискотеките имаше "счупена чаша- 2лв" , а като работих в един хотел им пуснахме касова бележка "Счупен матрак - 85лв" и групата си го натовари с тях в автобуса.
122
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквито ни политиците такъв ни и бизнеса по морета. Такси и такси, остава оше да измислят такса гледка към морето, такса въздух и пр. Добре ги пропука В. Симеонов. Българският новоизлйюпен капиталист се оказа много много алчен. Държавата трябва вече да сложи ред, иначе анархия и бог знае какво след това.
121
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега гледайте епидемия от идьотски желания на клиенти.Всеки смутаняк ще иска да блесне в медиите, "изобличавайки" някой ресторантьор.
120
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 122ти като си откриваш сметка в банката си пише че ще ти вземат такса, а с потписа си се съгласяваш на това. Съвсем различно е да седнеш някъде и накрая да те таксуват за неща които не са предварително упоменати. Никаква дискриминация няма. Ползвай си мозъка за да схванеш разликата
119
29
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Рибената чорба колко искате да бъде?2 лв?Да седнете и да се натъпчете с чорба и 5 филии леп за 3 кинта ли?И според вас да се занимава някой да препържва лук, не струва 2 лв, така ли?Някой е длъжен да ви *** безплатно?
118
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи една банка е напълно нормално да взима месечна такса "обслужване на сметка" (какъвто и шит да значи това), ама кръчмаря не може да скубе безсмислени такси? Дискриминация!!
117
4
 
6
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Много време отделихме за два лева
116
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега като дойдат проверяващите и сложат на управителя такса "селски тарикат", ще знае другия за път
115
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не дай си Боже да има муха в чинията. Ще вземат и за нея такса 5 лева, сигурно!
114
0
 
23
 
! Отговори
НАП ДА ГИ МАЧКА преди 6 години
ПО-ЯКО!ЗАЩОТО ХЕМ СКУБЯТ, ХЕМ Е МРЪСНО, ХЕМ ХРАНАТА НЕ СТРУВА, ПЕРСОНАЛЪТ Е БЕЗ ДОГОВОРИ, НЯМАТ ЗДРАВНИ КНИЖКИ, НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ.ЗАТОВА ПРОВЕРКИ ПОСТОЯННО И ВИСОКИ ГЛОБИ, ЧЕ КАТО СЕ ВЪРНЕ НА СЕЛО БЕЗ ПАРИ, ВТОРИ ПЪТ ДА НЕ ОТВАРЯ РЕСТОРАНТ.