Варна – чиста, окосена, френски знамена се веят

Морската столица ударно се готви за визитата на Макрон
52
Варна – чиста, окосена, френски знамена се веят
Снимка: Монитор

Дни преди визитата на президента Еманюел Макрон, централните булеварди на Варна са идеално почистени, а на стълбовете за осветление са поставени български и френски знамена, които се редуват с флага на ЕС.

Заради посещението на френската президентска двойка, работници от чистотата се трудеха за оформянето на тревните площи и придаването на спретнат вид на градинките между пътните платната на булевардите.

Още по темата

Работници усърдно косяха зеленината край тротоарите и прибираха излишната тревна маса, а метачките почистиха тротораите и пътните платна.

Маршрутът на правителствените делегации се пази в тайна, като прави впечатление, че отсега мерките за сигурност са засилени, пише "Монитор".

Очаква се Макрон и съпругата му Бриджит да бъдат посрещнати в двореца "Евксиноград" на 24 август вечерта. Те ще бъдат настанен в прочутото "Слънчево бунгало", където по принцип отсядат държавният глава и министър-председателят на България.

На следващия ден се очаква Еманюел Макрон да бъде приветстван на специална церемония в 10 часа пред двореца "Евксиноград". След нея е предвидена официалната снимка на двете президентски двойки. По-късно двамата държавни глави ще се оттеглят, за да проведат среща "на четири очи".

Те ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на двете президентски институции. В 11:15 часа президентите ще дадат съвместна пресконференция за медиите, а 20 минути по-късно е и срещата на френския гост с министър-председателя Бойко Борисов. Тя също ще бъде последвана от пленарни разговори, в които от българска страна ще участват вицепремиерите Екатерина Захариева, Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, както и финасовият министър Владислав Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
3
 
! Отговори
Варна преди 6 години
Западнала друг път ,ама казвате-отивам на море в отпуската,а ние -утре почивам и отивам на плаж
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Stiga gluposti....portnih....gerb...vseki znae koi koli I besi vav varna....apropo shefovete I na vashiat sait sa sashtite varnenskata tribukvena ikonomicheska grupirovka...nali veche taka se narichat mutrite
39
3
 
5
 
! Отговори
Гггггг преди 6 години
Човече,ти май не си бил скоро във Варна, а?За Пловдив не знам, но Варна си е Варна-природа, плаж, море,красота,млади хора,туристи.Всеки ден различни мероприятия.Европейска младежка столица.Ако на това му викаш западане 😀😀😀 ?????
38
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София е в много пъти по готина от Варна като град за живеене....пловдив и варна западнаха много...
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НикиНо! въпросът е друг. Ние не харесваме страните, граничещи с България, не харесваме съседните градове, не харесваме някои квартали в нашия си град, не харесваме даже съседите в блока.Това, за съжаление, е характерна черта, с която не знам как, но трябва да се преборим. Защото е смешно .. български градове, с българи :Dне виждам причина за хейт. Така че .. аз се радвам за Варна, трябва повече такива мероприятия да се случват! А защо хората отивали във Варна и София - питай управляващите :)
36
1
 
2
 
! Отговори
Сашо преди 6 години
До НикиНики, не си прав... и сега ще пробвам да ти обясня моето виждане. Забелязал съм, че във Варна хората наистина здраво си нареждат всички. То на Шумен "ш"-то им било пречило да са умни, Силитра били селяни, Толбухин (както вие им казвате) били ТХ - *** хора, Разград, Плевен, .. Бургас пък .. кой каза, че бил по-добър град от Варна, Пловдив къде се слагат .. софиянци били надути :D .. тъ така де, когато хейтиш всички, не може да очакваш да те харесват.
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно София е загубена кауза
34
0
 
6
 
! Отговори
Олег преди 6 години
До НикиПо Варна плюят и хора като мен - дето не можаха да издържат да чакат да "оправят" Варна повече от 20 години. Аз не живея вечно!
33
4
 
9
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Само тъпите селяни плюят по Варна и по София, Аз се чудя защо ли всички отиват да живеят във Варна и в София тук във Варна събрахме всичката селяния от Шумен Добрич Силистра Дулово и какви ли не други забутани селца и градчета
32
0
 
3
 
! Отговори
Олег преди 6 години
До ЕленаДа е 1ист и подреден града се разбира от самосебе си и изобщо не трябва да е предмет на разговори.
31
0
 
8
 
! Отговори
Елена преди 6 години
Трябва ли да ни идват някакви гости на посещения,за да имаме чисти и подредени градове?!?!
30
5
 
6
 
! Отговори
олег преди 6 години
Варна е много зле. Нито кръстовище на две нива, нито адекватен транспорт, нито работа за хората, нито заплти, нито оправяне на Максуда. *** в красива опаковка.
29
0
 
21
 
! Отговори
uyuy преди 6 години
Да мине и през побити камъни да види за 10лв каква френска ще му врътнат мургавелките :)
28
0
 
8
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
А на плаж ще ходят ли? Ще бъде интересно.
27
0
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Да идва чичко Тръмп след Макрон!
26
0
 
10
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
Бе то всякога трябва да е така-не само зарад тоз Микрон.И в другите големи градове трябва,ама няма.И се радваме като *** в такси като оберат малко храсти и шума.
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво!
24
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствения голям град в България без синя зона, а вие ми говорите за интелигентност. От кореняк варненец-----Знаете ли защо във Варна? Защото е най-интелигентно устроеният и най-красив град в България, разликата с всички други е от земята до небето. Това ви го казва кореняк софиянец. :)
23
7
 
8
 
! Отговори
Една преди 6 години
Политици и народ слуги. Повръща ми се. Никаква гордост, никакво достойнство. Можеше и без толкова плиготовления и слагачество, унизително е. И то точно пред тия двамата. Поне скрийте бабите, че знае ли се....
22
11
 
28
 
! Отговори
Мерси кмете! преди 6 години
Кмета на Варна Иван Портних разкара 95% от ромите в Максуда, предните кметова не смееха защото ги ползваха за изборите!Разруши бараките, изринаха стотици тонове ***, сега ще съборят и незаконните къщи.Добър си ни е кмета!Ама варненци са тъъпи че избираха предния кмет да стои 14 години на власт.И тъъпия Марешки искаше да става кмет, но не му стигна мозъка. Е, сега умниците го вкараха в Парламента.