Пловдив – столица на твърдия алкохол през 2018-а

Събитието е сред най-значимите за индустрията в световен план
25 авг 2017 10:55,
2
Пловдив – столица на твърдия алкохол през 2018-а
Снимка: архив, Reuters

Пловдив става световна столица на високоалкохолните напитки през 2018 г. , съобщиха от пресцентъра на общината.

Пътуващият "Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles" избра града на тепетата за домакин на своeто 18-то международно издание. То ще се проведе от 21 до 23 август 2018 г., с подкрепата на Министерството на икономиката и на община Пловдив. Организаторите на "Spirits Selection by Concours Mondial" са обявили това на пресконференция, в град Ла Серена, Чили - домакин на тазгодишното издание на спиртния конкурс, се посочва още в съобщението.

В деня, посветен на следващия домакин през 2018 г. е излъчен филм за хилядолетния Пловдив, разказващ за многобройните културно исторически забележителности и за традициите в производството на вина и високоалкохолни напитки.

"За втори път "Concours Mondial" избира България за домакин", е споделила Меглена Михова от "Пробежекс" - представителят на Конкурса за страната ни. Пловдив бе домакин на световния винен конкурс "Concours Mondial de Bruxelles" през 2016 година.

Събитието е сред най-значимите за винената индустрия.

"През 2019г. Пловдив е европейска столица на културата", е добавил Тиери Хайнс, директор на "Spirits Selection". "Международното жури ще открие не само вашето богато историческо и културно наследство, но и качествени високоалкохолни напитки."

България участвала в "Spirits Selection" за първи път през 2015 г. През 2016 г. седем от 18-те български мостри получават медал от конкурса, което е успеваемост от близо 40 процента. Четири златни медала за страната ни "отиват" при произведените тук бренди, водка и джин.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: пловдивалкохол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Баце преди 6 години
Ние обичаме културата и ... бахура.