Мъж бра грозде в лозя в Бяла, собственикът го гръмна

Стрелецът сам се е предал в полицията, арестуван е
Обновена: 1 сеп 2017 14:45 | 1 сеп 2017 14:30,
233
Мъж бра грозде в лозя в Бяла, собственикът го гръмна
Снимка: архив, Reuters

Застрелян е мъж, който крадял грозде в землището на град Бяла, съобщиха от ОДМВР - Русе.

Вчера около 15 ч. 69-годишният собственик на лозовия масив установил, че двама мъже - на 55 и 58 години, берат грозде без негово позволения.

Извадил пушката си от багажника на автомобила си и прострелял по-възрастния от двамата.

Куршумът попаднал в областта на черния дроб. Въпреки оказаната помощ простреляният починал.

Стрелецът сам се е предал в полицията. Задържан е. Образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: убийствогроздеБяла
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ф.М. ДостоевскиЗастрашава живота му - може да продаде част от гроздето ида си купи хляб и да си плати топлото. Застрашава живота му - може да се каже, че го обрича на глад и студ през зимата.
173
3
 
8
 
! Отговори
де с криминализация преди 6 години
дискриминация.кражбата не е престъпление а право за някои мнозинства
172
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами другият път да гледа около него да има и дете, у нас децата поемат отговорност за убийствата.
171
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я, шведите имат ли черен дроб?
170
1
 
14
 
! Отговори
Ами, преди 6 години
Всеки има право да защитава труда и собствността си. То вече,няма друг начин да се опазиш. Освен из целия терен да се закачат надписи: По крадците стреляме на поражение,но и на това нямаме право. Човекът не е имал време за друга реакция. Правилно е постъпил.Или е трябвало да чака да оберат всичко. Кой да му помогне?
169
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да го хванали ? В смисъл, когато татко е гърмял крадци, винаги сме ги карали (понякога още живи) в една местност, където има много вълчища, а те животинките си свършват сами работата. Никой не чува, никой не разбира и на никой не му пука за крадците.
168
8
 
6
 
! Отговори
Американ преди 6 години
Трябвало е да стреля с едра каменна сол или с много дребни сачми по ***, те си го заслужавали.А той, ***, стрелял с куршум в трупа..
167
3
 
13
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Това е български пенсионер! В затвора ще има лекар, ще има зъболекар, ще има храна три пъти на ден, безплатна библиотека. Неща, които сигурно ги няма "на свобода"...добре е да вземе да намушка някой от рецидивистите там, че да му имат уважението.
166
1
 
7
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
До Браво пичВ Англия е имало смъртно наказание за кражба над определена сума(не голяма,шилинги).Отменено е в 1828г и естествено затворите се препълват.Решението-заселване на Австралия с осъдените престъпници.
165
21
 
5
 
! Отговори
Ф.М. Достоевски преди 6 години
До ФактИма закон в САЩ,който позволява употребата на оръжие за защита на частна собственост!--------------Цитирай ми този закон?Няма такъв.Единствено самоотбраната оправдава убийство. Има тълкование, че ако ти влезе в жилището, това е посегателство върху личността. Но да застреляш някой, само защото ти е влязъл в лозето, такова нещо няма.
164
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Апашите по царско време станаха партизани и си измислиха сегашния наказателен кодекс, който не закача айдуците и поддържа пламака на престъпността.Що ли да се пренапише закона, като айдуците са в парламента?
163
1
 
15
 
! Отговори
Браво пич преди 6 години
Само преди 150 години в Англия са бесели крадците. Откраднеш хляб, щото умираш от глад и ако те хванат, на бесилката. Същото е било положението в Япония. Там ти режат главата. За съжалени сегашните закони са направо ***..стки. Правени от гей-атлантици.
162
1
 
26
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Нека си представим два казуса:1.Описаната случка2.Собственикът не е въоръжен,заварва крадците на местопрестъплението,опитва се да ги изгони и те го пребиват/убиват.Ха познайте в кой от двата случая наказанието ще е по-голямо.Естествено,въпросът е риторичен.Има една съществена причина да е така-правораздавателните органи(полиция,съд,прокуратура) не обичат някой друг да им изземва работата И НАЙ-ВЕЧЕ ОБЛАГИТЕ ОТ НЕЯ(рушветите)!Затова ревностно пазят престъпниците и наказват сурово защитилите
161
10
 
1
 
! Отговори
TAMARA IVANVNA преди 6 години
GERBARITE BARABAR SAS KOMYNISTITE NE KRADAT. TE SA CHESTNI DIAVOLI>>>PRAVOSLAVNATA CARKVA GI PRIEMA>>>SAS POCHESTI
160
2
 
24
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Анонимен"В България крадците са защитени от закона!На стрелеца не му мърдат 2-3 годинки в затвора"Гаранция ще му дадат поне 10!Може и повече.А в същото време на ман****те убиващи и изнасилващи старци по селата им дават най-много 6 години!Ама политиката е такава-трябва да се толерира "бъдещето на България"...
159
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФактТАКА Е! НО САМО КОГАТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО Е ИЗВЪРШЕНО ВЪВ ОГРАДЕНИ ТЕРЕНИ!!!--------------БИЛ Е ОКРАДЕН НО ТЕРЕНЪТ МУ НЕ Е БИЛ ЗАГРАДЕН !-------------------ДА УБИЕШ ПРИ САМОЗАЩИТА ДА!ДА УБИЕШ ПРИ НАСИЛИЕ СРЕЩУ ТЕБ ДА!ДА УБИЕШ ЗА ДА ОТМЪСТИШ ЗА НАСИЛИЕ ДА!И МНОГО ДРУГИ ДА!--------------НО ДА УБИЕШ ЗАРАДИ КРАЖБА БЕЗ ОКАЗАНО НАСИЛИЕ НЕ ЗНАМ ДАЛИ Е МНОГО РЕДНО ТЪЙ, ЧЕ МАЙ ОТГОВОРА Е НЕ!
158
1
 
13
 
! Отговори
Бойко преди 6 години
До Ф.М. ДостоевскиКолега!? Това е КРАЖБА. Застрелваш го и готово............Кремацията на трупа е за сметка на Умните, красивите и грамотните от Организираната престъпна група с инициали МВР.
157
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой каза, че било само щайга? А ако направо са с каруцата, а в ръцете са с чували ? Всъщност няма значение, но едва ли просто е гръмнал по-възрастния. Вероятно ги е смъмрил, а ония са го заплашили..
156
2
 
24
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Ега.ти политкоректното заглавие:"Мъж бра грозде в лозя в Бяла,собственикът го гръмна"!Според фактите би трябвало да е:"Собственик застреля крадец на грозде",ама нейсе...
155
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На къра можеше доста добре да си прикрие следите...