По ръцете на Влайков и детето – еднакви барутни частици

Лазар Влайков остава под домашен арест, реши съдът в Пазарджик
Обновена: 12 сеп 2017 17:42 | 12 сеп 2017 17:16,
75
По ръцете на Влайков и детето – еднакви барутни частици
Снимка: septemvri.org

Окръжният съд в Пазарджик отказа да задържи за постоянно Лазар Влайков и потвърди мярката му за неотклонение "домашен арест". Определението е окончателно и  не подлежи на обжалване.

Като мотиви от тричленния съдебен състав посочиха, че Влайков не е осъждан, няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Самият Влайков отказа коментар по решението на съда.

15 телефонни разговора е провел Лазар Влайков с жена си Мими след като ресторантьорът Наско Тонкев паднал прострелян в сърцето в ресторанта си на 31 август. Общото времетраене на разговорите било почти половин час. Това показва разпечатката от разговорите на Влайков във фаталната вечер, разкри окръжният прокурор Васил Малинов по време на делото, в което държавното обвинение настоява пред Окръжния съд в Пазарджик да бъде отменен домашният арест на Влайков и той да бъде задържан под стража.

Още по темата
Според показания на свидетели, съпругата на Влайков е била там по време на инцидента. Това твърди и дъщерята на простреляния Наско Тонкев - Деница.

Пред съда прокурор Малинов обяви, че вече е готова физико-химическата експертиза от натривките за барутни частици от ръцете на 6-годишното момченце, за което се смята, че е убило ресторантьора, Лазар Влайков и починалия Наско Тонкев.

Експертизата е показала, че по ръцете и ръкавите на Влайков и детето има еднакви по химически състав барутни частици, докато по ръцете на убития Тонкев са съвсем други. По това от държавното обвинение правят заключение, че бойният пистолет "Глок" е бил държан от Влайков, който го е дал на детето зареден.

От съдебно-медицинската експертиза стана ясно, че раневият канал, през който е проникнал куршумът, е от ляво на дясно и отдолу нагоре. Според прокурор Малинов има свидетел, който твърди, че детето е стояло отдясно на убития Тонкев, така че няма как то да е простреляло ресторантьора, пише "24 часа".

Преди дни прокурор Васил Малинов оповести, че 6-годишният Юри е бил разпитан пред съдия. Тогава детето заявило, че то е произвело изстрела, но и че пистолетът му е предоставен от "човек с кожено яке". Единственият човек с кожено яке по време на празненството е бил Лазар Влайков.

Припомняме ви, че прокурор Малинов направи заключение, че лицето има склонност към извършване на престъпления, тъй като до момента срещу него има 6 досъдебни производства – 2 за причиняване на средна телесна повреда и 4 за кражби.

Името на бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков бе замесено и в случай от 2012 г., когато по време възникнал скандал на пътя, Влайков намушкал с нож 5 пъти другия водач. Тогава е освободен от редиците на ГЕРБ, а години по-късно отново е сред тях - поради това, че лицето не е осъждано. След този случай, той подаде оставка от поста.

При инцидента, случил се на 31 август, собственикът на заведение в село Виноградец бе застрелян по време на празненство по случай рождения ден на 6-годишното момче.

Тогава, след употреба на алкохол, единият от присъстващите извадил законно притежавания си боен пистолет и започнала размяна на оръжието сред присъстващите, съобщи тогава говорителят на полицията в областния град.

Така пистолетът стигнал до детето, което произвело неволен изстрел, с който убил собственика на заведението.

В съдебната зала в Пазарджик присъстваха съпругата, дъщерята и сина на починалия Наско Тонкев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що не дадат на детето същият пистолет, само че наистина празен и да опота да натисне спусъка. Ако успее, може и да повярярваме. Иначе историята вони яко!
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
no coment :/
17
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А по ръцете на Нероден Петко намерихте ли барутец! Убил човек и под домашен арест! Е как да не се гордеем с диспансер "България"!?
16
1
 
42
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
Окръжният съд в Пазарджик отказа да задържи за постоянно Лазар Влайков и потвърди мярката му за неотклонение "домашен арест". Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.Припомняме ви, че прокурор Малинов направи заключение, че лицето има склонност към извършване на престъпления, тъй като до момента срещу него има 6 досъдебни производства 2 за причиняване на средна телесна повреда и 4 за кражби.И НЕ ГО ЗАДЪРЖАТ ,А ГО ОСТАВЯТ ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ !БАХ ТИ БЪЛГАРСКОТО ПРАВОСЪДИЕ !
15
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това, че има един и същи барут по ръцете и на двамата малко обърква нещата. Тъкмо си мислехме, че детето е бръкнало в кобура под памперса, извадило е друг пистолет и гръмнало по кръчмаря.
14
4
 
31
 
! Отговори
ББ и ЦЦ преди 6 години
Наше момче е Влайков, сгрешил е 5-6 пъти, утепал е един кръчмар и к'во от това? Ще се поправи като го върнем в ГЕРБ и му поставим партийно поръчение, да се труди за да имаме Видими резултати. Верно, че имахме излагации с НДК, Суджук гейт,убитият но от дете кръчмар, но ще ги привикване виновните за да им се кара Батко Боце. За да е наказанието пълно, от държ.поръчки нищо няма да вземат, а всичко ще се дава на Батко Буби. Така докато Батко реши. Кръчмари дал Господ, един паднал, друг ще го замести
13
2
 
36
 
! Отговори
ами преди 6 години
То се знаеше...детето е!Лазар-невинен,сега да му се извинят!
12
0
 
30
 
! Отговори
Опасност преди 6 години
Не разбрахте ли, че в БГ трябва да ходите с бронежилетки по заведенията ?!
11
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам какви са тези съдии, прокурори, но нека всичките те да се молят всеки ден - да не им се случва на тях и на близките им, иначе онзи горе гледа, забавя, но не забравя както се казва! Сега семейството на убития нека осъдят държава по други инстанции!
10
1
 
38
 
! Отговори
ГЕРБ- Симитли преди 6 години
Ами значи няма никакви съмнения - детето е убиецът. Браво на МВР и прокуратурата.
9
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вонята в *** е вече нетърпима...
8
4
 
17
 
! Отговори
инспектор Гешев преди 6 години
Ще го търсите моето време.Няма да го върнете.
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Vinoven vednaga v satvora
6
1
 
46
 
! Отговори
Николета преди 6 години
Задръжте детето, да не вземе да убие още някой свидетел докато тече делото. Тези деца убийци са опасни, нека да се действа навреме преди да е станало късно.
5
1
 
33
 
! Отговори
Нямам думи преди 6 години
това дете ще остане психически осъкатено за цял живот
4
1
 
55
 
! Отговори
Мацоф преди 6 години
Напишете и за онзи"принца" от Несебър дето застреля готвача,как като затварял вратата на колата и пистолета сам гръмнал..напишете,да знаят хората,..как дете на 6год!?!?!? гърми с боен пистолет,как като се протегнеш пистолет,сам гърми!!!Напишете,щото ако някой да не е разбрал още къде живее,да вземе да му светне!!!Гавра,всеки ден е гавра с това че човек се,е,родил на тая територия.Това го няма ни в трети ни в четвърт свят.Млади хора,изчезвайте от тук докато сте все още живи!
3
0
 
38
 
! Отговори
гербист-столичан преди 6 години
Браво, ето че няма доказателства за уважавания наш член г-н Влайков да е стрелял, както и няма доказателства че човека е убит с неговото оръжие. Може някой друг да е минавал по пътя и да е стрелял с друго оръжие, или пък детето е домъкнало отнякъде друго оръжие и е стреляло за да убие жертвата. Но най-вече трябва да се предприемат мерки за детето-убиец, да се сложи под някаква мярка за неоклонение за да не се укрие или да не повлияе на правосъдието.
2
1
 
55
 
! Отговори
това бе ясно преди 6 години
На всичко отдавна бе ясно, че детето е убиец, Влайков е невинен и убитият е най-много виновен. Срам за съда е да оневини убиецът Влайков и да вмени във вина на 6г. дете.че е убиец. Как ще живее от сега нататък това дете-като всики ще го сочат с пръст-убиец. Нямат ли тези хора малко свян ...даже са гнусни , и по-гнусни отколкото изглеждат.
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
детето е произвело изстрел,окно дали то е застреляло човека