Старият Несебър ще привлича туристи от Китай и Америка

Градът е включен в проект на ЮНЕСКО за европейско наследство
12 сеп 2017 17:45, Анисия Иванова
19
Старият Несебър ще привлича туристи от Китай и Америка
Архив: Булфото

Старият град на Несебър е сред шестте обекта, които са подбрани от Центъра за световно наследство към ЮНЕСКО и "Нешънъл Джиографик" за участие в проект, чиято цел е чрез създаването на модерна уеб платформа да привлича  туристи в Европа от Китай, Северна и Южна Америка, съобщиха от общината. 

Другите исторически ценности, освен българския град, които ще бъдат включени, са: храмът на Асклепий в Епидавър, археологическите останки в Олимп, Гърция, старият град на о. Хвар в Хърватия, археологическия ансамбъл Тарасо в Тарагона, Испания и римският акведукт Пон-дю-Гар, Франция.

Проектът, в който са обхванати тези шест обекта, се изпълнява от Центъра за световно наследство към ЮНЕСКО, с финансовата подкрепа на Европейската комисия и в партньорство с "Нешънъл Джиографик".

В новосъздадена интернет страница ще бъдат представени тематични маршрути, включващи специално подбраните обекти от списъка на културното наследство на ЮНЕСКО с цел тяхното популяризиране в нова, по-различна перспектива.

Проектът ще фокусира вниманието на туристите върху четири теми: "Древна Европа"/Ancient Europe/, "Кралска Европа"/Royal Europe/, "Романтична Европа" /Romantic Europe/ и "Европа под земята" /Underground Europe/.

Старият Несебър със своите богати археологически останки е представен в раздел "Древна Европа".

За улеснение на потребителите уеб платформата ще бъде лесно достъпна и от мобилни устройства. Очаква се тя да бъде активна през ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълна селения какви туристи ще посрещат. Да махнат дилърите и мутра гените та тогава да чакат нормални туристи, не пропаднали англичани
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е зле там. Бяхме миналото лято . Харесаха ми къщите, улиците ..но на всяка крачка заведения и те канят нахално , сергии , гнеж от хора със царевица в ръка ..Селяния ...
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За наплив от китайски туристи по нашето Черноморие, се говори от години, но освен някоя група посетила Истанбул и заблудила се да отскочи до България, други не се мяркат, а за американци, да се не надяваме.
13
3
 
6
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Мислиш, че не съм бил там ли? Никъде няма толкова пасмина на квадратен метър! Мутри, ***, наркомани, убийци...
12
4
 
4
 
! Отговори
до Snorky преди 6 години
Разходи се до Амстердам, Лас Вегас, Прага, Берлин, Бангкок и т.н и виж там дали не е пълно с *** и наркомани. И после си направи справка колко милиона туристи от цял свят ги посещават тези градове всяка година.
11
4
 
4
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
С какво ще привлекат туристи в тоя бит пазар се чудя?! Гнездо на *** и наркомани...
10
2
 
0
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
Този дето шамароса туристката не е от Стария Несебър.Мерцедеса не е нов и е на дядо му.В Европата наистина газят туристите като ***,но лошото ще дойде по-късно.Айде, пийте си млекцето и лЕгайте...деца.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо изтрихте коментарите ?
8
1
 
4
 
! Отговори
Умник преди 6 години
Според мнението на тези, които изтъкват инцидента със селския бабаит, който наби беззащитни хора в Несебър, Барселона, Ница, Лондон, Париж, Брюксел и т.н. ще спрат да бъдат посещавани от туристи, защото там не само бият, ами направо газят и ръгат с ножове туристите. Вярвате ли си?
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
елате повечеда ви газят селските пръчки с новите си мерцедеси :))))
6
1
 
6
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
След тази новина, наемите на търговските обекти в градчето ще скочат.И пак ще има балъцци, дето ще фалират, както всяко Лято.Айде, алчни и прости печалбари, действайте !
5
1
 
6
 
! Отговори
Men преди 6 години
А питаха ли тия от несебър дали искат. Защото по всичко личи, че те искат да продават, ***, тениски, долнопробна храна и алкохол и разбира се да си изливат *** в морето където така нежеланите туристи да усетят какво е да се къпеш в клоака.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пред американците по този начин да се рекламира несебър:Nesebar - the area where local residents beat up powerless, disabled and blind people!Nasty but expensive food, poor hotel services! Come here and *** up your vacation right now!
3
0
 
7
 
! Отговори
Зара преди 6 години
Привлича,тук си дава среща най-голямото китайско изложение на ризи,потници,*** ,фанели и прочие *** по сергийте.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой нормален не ходи в района на слънчев бряг, в това число клоаката несебър, където местните бият възрастни слепи инвалиди!
1
2
 
5
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
Хейтърите газ пикат !!