"Новият Нострадамус": 8,3 по Рихтер ще разтърси Вранча

"Нямаме такава информация", коментират от сектор "Сеизмология"
13 сеп 2017 10:43, Петя Славова
49

8,3 по Рихтер в района на Вранча - такава мощна стихия предсказва известният румънски ясновидец и православен свещеник Йоан Истрат, известен още като "новият Нострадамус".

Според предсказанието му земетресението ще удари не само в България, но и в Русия, Молдова и Украйна.

Твърдението му буди безпокойство, тъй като същият този човек е предсказал катастрофалното земетресение в Букурещ през 1977 г., дълговата криза в Гърция и дори Brexit.

Екип на "България сутрин" посети Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН, за да попита има ли основание за притеснение:

"Ние нямаме такава информация. В момента не сме предупредени за такова нещо от колегите от Румъния.

Няма конкретна прогноза и е изключително трудно да се направи такава за огнище Вранча, чието въздействие на територията на нашата страна се провокира от земетресения на много голяма дълбочина - на 100-на и повече километра. До 180 км се случват такива земетресения, които атакуват със сеизмични вълни нашата територия", поясни в ефира на Bulgaria ON AIR проф. Емил Ботев, директор сектор "Сеизмология".

По чисто статистически път обаче е известно, че огнището във Вранча има много висока честота на катастрофалните земетресения с магнитуд над 7 по Рихтер. За последното столетие такива земетресения са около 5 със среден интервал между тях от 30 години.

Последното такова земетресение е било 90-та година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прилича на същия тип алкохолици като родните политолози, които за последните 25 години не са познали резултата на нито едни избори, но незнайно защо ги въртят в ефир непрестанно.
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"новият Нострадамус"То и старият Нострадамус не бе предсказал нищо вярно. Факт.
5
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вранча е далеч от Южна България, да му мислят тези от северна!А и 8.3 не се случва просто така!Този да бъде окачен на бесилото над натегната клада за назидание!
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори и наистина да има такава информация, то никога няма да бъде оповестено, за да не се предизвика паника. Ще бъдат информирани само определени хора, за да вземат мерки и да се спасят. А от обикновените хора който оцелее - оцелее, това е.
3
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новини от врачки трябва да се забранят да се публикуват. Това е като балсам за медийте, сега ще се обсъждат глупости, като края на света и т.н.
2
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този като се напие се обажда на бъдешите си гаджета.
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни глупости!