В Севлиево затягат водния режим

За селата осигуряват водоноски
13 сеп 2017 12:34, Анисия Иванова
4
В Севлиево затягат водния режим
Архив: Булфото

Нов, по-строг режим на водата, въвежда от днес местната водоснабдителна фирма "Бяла". В част от селата водата ще се доставя с водоноски, съобщиха от общината.

Причината за усложняване на режима, въведен през август, е намалелият дебит на водоизточниците и продължителното засушаване.

В града вода ще има сутрин от 6,00 до 8,00 часа и вечер от 18,00 до 22,00 часа.

В селата Батошево, Шумата, Душево, Горна Росица, Сенник, Хирево, Кормянско, Ряховците и П.Славейково вода ще има през два дни - от 18,00 до 07,00 часа.

На същия режим ще са и деветте габровски села, които се снабдяват с вода от фирма "Бяла".

През три дни ще се пуска водата в селата Стоките, Кръвеник, Богатово, Търхово, Ловнидол, Крушево, Идилево, Добромирка и Буря. В част от тези села ограниченото водоподаване ще се допълва с водоноски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Селянин преди 6 години
В града почти няма да се усети. Ставаш, има вода. Връщаш се от работа, пак има. Виж за селата положението е друго. За хора втора и трета категория, водата е лукс. Да се оправят както могат, или да се преместят в града. Още по добре в София. А иначе, по Конституция, всички сме равни. Само че някои-по равни. Подобно е положението и с пътищата. Асфалта, доколкото има остатъци, е от Татово време.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗНАЧИ И ГЕРБУРАКЪТ Е СЪЩИЯТ. ЗАЩО ГО ИЗБРАХА ТОГИЗ? ММммммм?
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами Данчо Стойков и Йовков какво направиха?Ммммммм?
1
2
 
3
 
! Отговори
гласоподавател преди 6 години
Трето правителство на Борисов управлява България. От 6 години кметът на Севлиево е от ГЕРБ. През това време не е направено НИЩО за водоснабдяването на града.Когато не вали има режим,защото водата не стига.Когато вали дъжд има режим,защото водата е мътна.Един лев не е даден за да се тръгне в правилната посока.Доизграждането на язовир 'Мокра бяла" и смяна на водопроводните тръби идващи от Стара планина. Милиони бяха похарчени да разкопаят улиците на града и да сменят канализационни тръби.