Сувенири за туристи: Бонбони като камъчетата на "Царевец"

Поставени са в картонена кутия с контурите на крепостта
Обновена: 17 сеп 2017 18:14 | 17 сеп 2017 17:54, Анисия Иванова
2
Сувенири за туристи: Бонбони като камъчетата на "Царевец"
Архив: Булфото

Бонбони с формата на камъчета от крепостта "Царевец" са най-новият сувенир за туристите, подготвен от общинската туристическа агенция "Царевград Търнов", съобщи нейният директор Борислав Йорданов.

Бонбоните са поставени в картонена кутия с контурите на крепостта. Надписите върху минибонбониерата са на кирилица и на латиница. Изделието се радва на интерес от страна на многобройните туристи, които посещават историческия хълм или се спират в Туристическия информационен център във Велико Търново, коментира Йорданов.

По думите му през летните месеци в старата столица е нараснал броят на индивидуалните туристи от чужбина, които сами организират своите пътешествия в страната. Той посочи, че се е увеличил броят на испанските туристи.

Обмисля се през следващото лято общинската агенция да предоставя на индивидуалните пътешественици маршрути и транспорт до различни дестинации, наситени с исторически и културни забележителности в района около Велико Търново, уточни за БТА Борислав Йорданов. Той смята, че подобни инициативи ще бъдат в полза и на хотелиерите.

Според него туризмът е един от най-динамичните сектори в икономиката, затова процесите и тенденциите в него трябва да се следят, а всеки туристически продукт да се надгражда в съответствие с търсенето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе какво е това "надписите са на латиница и кирилица"вместо да се каже на български и английски,френски и т.н..какво сега не е политкоректно вече и български език да се споменава ли??питам защото и едно софийско общинарче използва същия израз за надписите на табелите по спирките на ГТ...
1
0
 
11
 
! Отговори
Великотърновец преди 6 години
Чудесно е, че някой следи потока на туристите и мисли в тази посока, но можеше когато правиха ремонт на площада пред главния вход да оставят един "джоб" встрани от пътя колкото един автобус с туристи да спре за 5 минути и да стовари хората там, а не сега автобусите да спират на пътя и да създават тапи. Има място и е проста работа. И второ: Преместете пешеходната пътека точно срещу касата за билето, а не както е сефа касата е точно между две пешеходни пътеки и хората пресичат неправилно.