Общинарят с Ролс-Ройс-а: Платил съм си данъците, с Москвич ли да движа?

Бенчо Бенчев коментира критиките срещу него от Корнелия Нинова
19 сеп 2017 12:45, Петя Славова
167

Бургаският бизнесмен Бенчо Бенчев застана пред камерата на Bulgaria ON AIR, като заяви, че очаква извинение от председателя на БСП Корнелия Нинова.

"Доказал съм доходите си, платил съм данъците за колата. Ние сме в един отбор с Нинова, би трябвало да ме защити", възмути се той.

Преди дни червената шефка обяви като "неморално" притежанието на автомобила Ролс-Ройс от бизнесмена, чиято цена е 320 хил. лева, но Бенчев от своя страна попита риторично: "Да си скрия колите и да пътувам с обществения транспорт ли? Това ли е по-морално?"

Общинарят смята, че става въпрос за правене на политика покрай този скандал, но не поясни повече.

"След като получавам удари от своите хора, не знам как да процедирам занапред. Щом се различават от мен и аз ще се различавам от тях!", закани се Бенчев.

Скандалът в Столетницата гръмна преди две седмици, на тържествата за 6 септември, когато пред сградата на ДНА в Бургас Бенчев се появи с чисто новата си кола - и това не остана незабелязано. Бенчев я има отскоро в автопарка си наред с "Бентли" и "Мерцедес".

"Ролс-Ройс-ът е уникална кола. Платих 166 хил. евро за нея. Никога не съм крил, че съм богат, макар че в Бургас има и по-богати хора от мен, но те си карат скъпите яхти в чужбина, а тук се движат с трошки, защото ги е страх. А по-морално ли е да си купя Москвич и да ходя с него в общинския съвет? Беден ли трябва да си непременно, за да си честен?", попита бизнесменът.

В състава на сегашния общински съвет в Бургас влиза от гражданската квота на БСП. Не е член на партията, но през годините щедро е дарявал средства за партията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя като гледам преди 89г със сигурност е бил партиен секретар.
73
1
 
15
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Ами да, щом си от БСП, значи трябва да си с Москвич, или айде Волга, че е по-шикозна :) То не става хем да плюеш по евроатлантизма, хем да се обясняваш в любов на Русия и после да лицемерничиш и да изневеряваш с марка от гнилия Запад :)))
72
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички сегашни богаташи в България забогатяха с крадени пари и по партиина линия!
71
4
 
6
 
! Отговори
iskren преди 6 години
И още нещо...излиза, че само щото вие сте бедни, мързеливи и неуспели, то хората, които си скъсват *** от бачкане, рискували са, създали са бизнес, изкарват пари...не трябва да си харчат парите и да си купуват по-скъпа кола или по-голямо жилище, пък ако го направят веднага ще ги дамгосате за мутри..това, че вие не можете да изкарвате пари, не означава, че другите ги изкарват непременно по незаконен начин...
70
5
 
10
 
! Отговори
iskren преди 6 години
1. Човекът има бизнес, изкарва пари, не е длъжен да си дели печалбата по равно с работниците. Вие щяхте ли да я делите с тях или щяхте да си купите Ролс Ройс? 2. Това, че ви стиска колкото да работите по 8 часа на ден за 6-700лв, не значи, че много пари не се изкрават по честен начин - ама трябва акъл и топки, за да рискуваш...щом сте такива капацитети - давайте, правете бизнес, разкривайте работни места, давайте големи заплати...покажете как се прави
69
0
 
7
 
! Отговори
до 71 преди 6 години
грешиш , силиконова долина съществува , на митю пайнера долината е пълна със силиконки , чалгата rulez .
68
0
 
8
 
! Отговори
ко40 von selo преди 6 години
човека го каза много хубаво. Трябва да гледаме всички да сме богати, а не всички бедни и най вече държавата. Хора, бъркате социална държава с комунистическа. Европа е социална. америка не е. африка не е и т.н. Бъкгария не трябва да е социална държава. да се махнат всички детски, социални и т.н. На работещите с деца по малко данъци, патите спестени от социалните за кюмюра да се вдигнат 3-но пенсиите.
67
1
 
10
 
! Отговори
Аз-българина преди 6 години
АЗ--ОТ ХОРА С ПАРИ , ХУБАВИ ЖЕНИ И КОЛИ....НЕ СЕ СТРАХУВАМ!!!!!СТРАХ МЕ Е САМО --ОТ СЕЛСКИ ПРАВЕШКИ *** , ДОШЛИ НА ВЛАСТ С ДОКАЗАНА НЕКАДЪРНОСТ , ПРОСТОТИЯ И НЕКОМПЕТЕНТНОСТ ....И ПОРАДИ ПРИЛЕЖНО БЛИЗАНЕ НА РУСКИ *** , ЦЕЛ ЖИВОТ!!!ВСИЧКО ДРУГО ---СИ ГО МОГА И САМ!!!!!!
66
0
 
15
 
! Отговори
младен преди 6 години
"Не е член на партията, но през годините щедро е дарявал средства за партията."Както и партията се е оплащала подобаващо.
65
1
 
3
 
! Отговори
До 70 преди 6 години
За същите нелицеприятни и разпадащи се панелки ли става въпрос другарю? Ами не, аз не живея в такава катакомба.
64
0
 
3
 
! Отговори
До 63 преди 6 години
Първо силиконова долина не съществува, второ дори да е вярно това което си написъл, което много малко вероятно, това не е комунизъм, а проявление на развито грамотно икономически демократимно общество в условията пазарена икономика.
63
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 60Това което е построил Тодор Живков за нищо не става, за това 90% живеете в жилищата които са построени по негово време.
62
7
 
9
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Кой не скача е червен ! Наскачахте ли се ? Нали искахте демокрация ? Ей ви я!
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей много сте злобни. Всъщност да ги има тези пари има в него нещо,колко хора получиха куфарчета с пари и нищо не можаха да направят. На някой не едно приче, а цяло лято им кацна на рамото и пак нищо...Щом си плаща данъците, да си кара колите. Вие какво искате да сме- бетер Бангладеш, само бедняци...
60
2
 
5
 
! Отговори
До 60 преди 6 години
Ами така е, не могат да го открадне никой това което е постройл великия вожд-овчар от Правец, защото за нищо не става. Ще го цитирам дословно титана на червената мисъл - социализъма се оказа едно недосносче, точка по въпроса другарю.
59
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този човек е доказателство за един отдавна известен факт, докато другите отрасли на земеделието едва кретат, зърно-производителите си прибират тлъсти субсидии, а на работниците и собствениците на земята хвърлят жълти стотинки. Всички помним сделката на предишното правителство с тези кърлежи. И после пак ще изнесат пшеницата за Франция а тук ще пуснат украйнска плява.
58
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При социализма нямаше тоалетна хартия и тоблерон човек да за радва децата, а сега при капитализма имам тоалетна хартия и тоблерон човек да зарадва децата.
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 59Не, грешиш. В Швейцария социалистите управляват от 70 години.
56
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ в силиконовата долина има много комунисти, това са фирми от по няколко топ ИТ специалисти, не повече от 10 човека е фирмата, които управлята фирмата на комунистически принцип - работят всички и после сами се разбират как да разпределят печалбата, кой колко да получи и колко да се инвестира обратно, нямат работници на заплата, всички са собственици.
55
1
 
5
 
! Отговори
До 59 преди 6 години
ДА бе така управляват социалистите в Швейцария, че в последните 50 години не са печелили парламентарни избори. Ей вие комунистите много обичате да си измисляте и направо откровенно да си лъжете.