Общинарят с Ролс-Ройс-а: Платил съм си данъците, с Москвич ли да движа?

Бенчо Бенчев коментира критиките срещу него от Корнелия Нинова
19 сеп 2017 12:45, Петя Славова
167

Бургаският бизнесмен Бенчо Бенчев застана пред камерата на Bulgaria ON AIR, като заяви, че очаква извинение от председателя на БСП Корнелия Нинова.

"Доказал съм доходите си, платил съм данъците за колата. Ние сме в един отбор с Нинова, би трябвало да ме защити", възмути се той.

Преди дни червената шефка обяви като "неморално" притежанието на автомобила Ролс-Ройс от бизнесмена, чиято цена е 320 хил. лева, но Бенчев от своя страна попита риторично: "Да си скрия колите и да пътувам с обществения транспорт ли? Това ли е по-морално?"

Общинарят смята, че става въпрос за правене на политика покрай този скандал, но не поясни повече.

"След като получавам удари от своите хора, не знам как да процедирам занапред. Щом се различават от мен и аз ще се различавам от тях!", закани се Бенчев.

Скандалът в Столетницата гръмна преди две седмици, на тържествата за 6 септември, когато пред сградата на ДНА в Бургас Бенчев се появи с чисто новата си кола - и това не остана незабелязано. Бенчев я има отскоро в автопарка си наред с "Бентли" и "Мерцедес".

"Ролс-Ройс-ът е уникална кола. Платих 166 хил. евро за нея. Никога не съм крил, че съм богат, макар че в Бургас има и по-богати хора от мен, но те си карат скъпите яхти в чужбина, а тук се движат с трошки, защото ги е страх. А по-морално ли е да си купя Москвич и да ходя с него в общинския съвет? Беден ли трябва да си непременно, за да си честен?", попита бизнесменът.

В състава на сегашния общински съвет в Бургас влиза от гражданската квота на БСП. Не е член на партията, но през годините щедро е дарявал средства за партията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЕНЧО СЛЕЗЕ ПЪРГАВО ОТ КОМБАЙНА ВДИГНА РЪКА В ЮМРУК И СЕ ИЗКРЯСКА- "СВОБОДА, РАВЕНСТВО, БРАТСТВО", СЛЕД ТОВА ПОЕ МАРСИЛЕЗАТА- НА КРАК О ПАРИИ ПРЕЗРЕНИ НА КРАК О РОБИ НА ТРУДА, СЛЕД ТОВА ВЛЕЗЕ В ОБЩИНА БУРГАС, ЗАЩИТИ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЕДНИТЕ, НЕОПРАВДАНИТЕ, НА ПЕНСИОНЕРИТЕ С НИСКИТЕ ПЕНСИИ И СЕ ..КАЧИ В РОЛС РОЙСА- Я СЕГА ДА ВИДИМ ДРУГ СОЦИАЛИСТ ИМА ЛИ ПО СВЕТА КОЙТО ДА ПРИТЕЖАВА МИЛИОНИ И РОЛС РОЙС- ОСТАВАМ НА ВАШЕТО ВНИМАНИЕ ИНТЕРЕСНИТЕ ПРОТИВОРЕЧИЯ- ЗА МЕН Е ИЗЯВЕНО, НАГЛО, БРУТАЛНО ЛИЦЕМЕРИЕ.
133
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A VSI4KI BIAHME RAVNI,ZNA4I TOZI E KRAL MNOGO MNOGO POVE4E OT DRUGITE
132
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До гасиНе можеш да си платиш данъците, ако бизнесът ти е нелегален, гумена тикво такава !Ако знаеш нещо, кажи го. Ако не, мълчи си и не ръси глупости, та да петниш чуждо име.
131
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама не е проблем, че всички останали бяха с мерцедеси за по 100 000 евро. Нашия просто, е нарушил правилото, да има повече от другите, а това, при комунистите не е харесвано.
130
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До BlackradioКакто и ти. Но дотогава, налсади се това, да се криеш от контрола, защото нямаш пари и за билетче в градския.
129
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 138Не всеки човек с пари е крадец и измамник.
128
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко жалък трябва да си да караш ролс -ройс в България, сред толкова гладни и съсипани хора!
127
3
 
3
 
! Отговори
Blr0 преди 6 години
А кирка в предния капак .... 😳😳📦🎥🔪😂🤣
126
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ШибиРибитрудно се подковават пролетарски маси на кренвирши с луксозни откровения
125
5
 
11
 
! Отговори
96 до членска карта7 преди 6 години
Много си плосък. Аз нямам нищо против българските имена, а съм против тези престъпници които се пресмиват в лицето на мизерстващият народ и с откраднатите от него пари, карат ролсове и мерцедеси! Бенчо е рефлекса на България днес! ***, некадърен,нагъл, корумпиран, но с власт. Алеко е нямал нищо против името ***, само че ***, както и Бенчо, са за съжаление, символа на българщината днес. И много хора мечтаят да са като тях, пак за съжаление
124
4
 
6
 
! Отговори
тротски преди 6 години
Маркс, Енгелс и Ленин в ролс ройс на чаша шампанско критикуват суджуците на народния враг
123
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога забогатя, кога стана елитарен сноб. И цялото му богатство е плод на неистов труд, пестил от банички и работил на три места! То е ясно, че е играч и не случайно е общински съветник, забележете "от гражданската квота". Купил си е мястото в общината, още ли сте за мажоритарни избори?
122
4
 
2
 
! Отговори
до Генади преди 6 години
Генчо, 20 тона суджук по 40 лв. килото са 800 хил. лева.Както каза човека - де да беше само суджукът....
121
5
 
3
 
! Отговори
Пича от около София преди 6 години
Тоя боядисан .........Сега ще му пратя Репата и момчетата с писалките ..Мое ли *** да се вози у Ролс Ройс .... У Роойс моое да се воза само аз ...Свети Тиквоний Банкянски !!!
120
2
 
2
 
! Отговори
х преди 6 години
при това от първите модели с двигател отзад,на който подпирахме капака с пръчка,за да се охлажда,че иначе загряваше
119
4
 
4
 
! Отговори
x преди 6 години
ЩОМ СИ ЧЕРВЕН НЕ МОСКВИЧ,А ЗАПОРОЖЕЦ НАЙ ЩЕ ТИ МЯСА...
118
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре,че си боядисал косата и веждите,ама да отиде на лекар-дерматолог ,че бенката на бузата му е карцерогенна и трябва да се премахне от лекар-животозастрашаваща е и язък му за милионите!
117
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нов москвич = 15 годишен западен таралясник при демокрацията!
116
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При демокрацията карам БМВ Х5. Само неудачниците и некадърниците при демокрацията карат 15 годишни таралясници!
115
4
 
4
 
! Отговори
москвич=социализъм преди 6 години
Москвичът е Ролс Ройса на социализмз. Ха-ха-ха...