Екозащитници: Секат дървета, строят пътища... застрояват "Делфин"!

Демонстрантите искат спешни промени в екозакона
Обновена: 20 сеп 2017 10:37 | 20 сеп 2017 09:23, Петя Славова
19

Екозащитници излизат на два протеста пред Народното събрание днес срещу застрояването на плаж "Делфин" и промените в екозакона. Първият ще се състои в 17:30, а вторият час по-късно, като и двата протеста ще се обединят.

Участници и в двете шествия застанаха пред камерата на Bulgaria ON AIR, за да разкажат история, която твърдят, че най-добре може да опише причините за протестите.

"Лятото бях със сина си на плаж "Делфин", който посещавам от 20 години. Той навлезе в зона, която концесионерът е решил, че трябва да бъде заградена - т. нар. зона с чадъри. Това не се хареса на представители на наемателя и на мен и детето ми бе казано да се махнем, заплашиха ни с полиция", обясни един от протестиращите пред телевизията.

Той бе категоричен, че никой няма право да ограничава достъпа до плажа, както и да тормози гражданите.

Запитани какво искат да се промени, участниците в протеста отбелязаха и друг проблем - "грубите нарушения на наемателя с природата".

"Изграден е път, който не притежава документи и разрешителни. Тази зима той ще се срине на плажа, защото са изсечени дървета и храсти, които крепяха земята отгоре", твърди втори протестиращ.

По думите му тази ситуация ще е удобна за Министерството на туризма, защото то ще притежава два плажа, които ще може да дава по отделно на концесия, но това само ще унищожи местността.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки който плюе по еколозите заслужава пустиня за дом, наясно сте с изсичането, наясно сте с изливането на бетон, наясно сте със замърсяването на всяко застроено място, наясно сте че страната ни е мъничка и най-голямото и богадство е природата която имаме, но не, искаме бетона,искаме маслата, кво като секат, кво като крадат, важното е да постигнем целта да сме богати и малумни, а тя крайната цел май е еднаква за всички, пазете си земята под краката, тя е единственото което имаме
15
5
 
9
 
! Отговори
ЕкоТалибан преди 6 години
Като са видели изсечени дървета, защо тия ЕкоТалибани не са засадили нови дървета?
14
2
 
8
 
! Отговори
Любо преди 6 години
Има ли екозащитници, които да видят как масово загиват боровите гори в Родопите. Ерозията на почвата ще причини за безводие идващите години. Добро ще е, ако се вземат своевременни мерки за да се запази гората.
13
5
 
10
 
! Отговори
Развиващ се преди 6 години
До НикиПо-големия проблем е че голяма част от тези екоорганизации са създадени за да рекетират тези които преди това са ни рекетирали, с методи много подобни на техните, но сумите са много по-големи. Тези екоорганизации са управлявани от едни хорица с бели якички и костюмчета и са си наели по някой по някой некъпан публичен протестиращ активист-марионетка, които да дига скандали за жълти стотинки и каса топла бира.Екологията и демокрацията са хубаво нещо но като се развиват в правилната насока
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо процента от територията на страната, който влиза в НАТУРА2000 за България е най-голям в целия ЕС, три пъти по-голям от Германия, Франция, Австрия и т.н. Тома Белев ги вади на жълтите павета защото искат да му вземат администрирането на НАТУРА2000. Нали сега той определя кой ще прави бизнес на една трета от територията на БГ.
11
5
 
10
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Крайно време е прокуратурата да се поинтересува от псевдоеколозите
10
0
 
11
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Проблема е че се натрупаха пари от престъпност и най-удобния начин за пране на тези пари е туризма. Всякакви мутри , чичковци , бивши военни и полицаи са в туристическия бранш. 90% от собствениците на хотели по черноморието нямат идея какво е туризъм , мениджмънт, поведение в бранша и прочие. Останаха още няколко плажа за съсипване и после приключваме с туризма.
9
0
 
6
 
! Отговори
найлесно сециментира преди 6 години
До АнонименВ Бг няма общество, има стадо. Докато се създаде общество което активно да си пази благата ще са циментирали и изсекли всичко, започвайки от най-хубавите места, придобивайки ги чрез корупционни схеми тип заменки чрез крадени, прани, руско-мафиотски пари. След като циментират мястото създават екокатастрофа с фекалии и чакат държавата да им построи хубав път, канализация и пречиствателни станции. А обществото мучи и се рови в калта. И НЯМА КАДРИ ЗА ''БИЗНЕСА''!
8
1
 
8
 
! Отговори
А? преди 6 години
Плаж делфин, а видеокадрите от Липите..
7
20
 
12
 
! Отговори
Развиващ се преди 6 години
Крайно време е екозащитниците и техните организации в този уродлив и рекетьорски вид в който са в България да се затворят в резервати докато им дойде акъла, ако не ще чакаме следващото поколение.
6
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-нагли и лицемерни хора от така наречените екозащитници няма - това е напаст от библейски измерения. Тези същества се смятат за висша раса, на тях винаги трябва угажда , те са най-специални. Убеден съм, че проблема в тези долнопробни алкохолици и наркомани! И какво от това като 3-*** ненормалника са излязли на протест, това от какво значение е за обществото?
5
0
 
10
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
А бе човек, не е моя работа и не ми пука, но що не вземеш да потърсиш съвет от специалист? Досаден ставаш вече!
4
12
 
1
 
! Отговори
Затворете МАГИСТРАЛИ преди 6 години
ЗАТВОРЕТЕ МАГИСТРАЛИТЕ ВЕДНАГА молят се от София ще ни подпалят сушата..Ima страшни НЕЛЕЧИМИ увреждания на огромни обеми в градовете ,по магистралите ,пътищата от НАГЛО ВРЕДНИ СКЕНЕРИ ИНсталирани вместо жълти безвредни фарове на автомобили..Терористи на власт чрез МВР принудиха милиони водачи на МПС да увреждат зверски климата и земята с включени фарове и скенери против МЪгла денем и нощем..
3
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господа "еколозите" експлоатират бунгала в ЗАЩИТЕНА МЕСТНОСТ ЧАТЪМА на брега на язовир Голям беглик без разрешение за ползване и на всичко отгоре са отворили и кръчма там. Къде са съответните санитарни възли с пречиствателни станции? Всичко това с подкрепата на цялата "еко" мафия и лично на топ еколога Тома Белев.
2
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господа "еколози", добре е да критикувате ама дайте пример. Какво направихте с района около язовир Голям Беглик? Вече 10 години организирате нарко-сборището Беглика фест на територията на ЗАЩИТЕНА МЕСТНОСТ БАТЛЪБОАЗ. Свързано е с масирано присъствие на хора на територията на ЗАЩИТЕНА МЕСТНОСТ и по-лошото е ДЕНОНОЩНИЯ СИЛЕН ШУМ който се разнася от сцените които строите. Вече го няма гнездото на черния щтъркел, което беше на 400м. от сцената ви. На полуострова го няма трипръстия кълвач и т.н.
1
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хайде закарайте бетоновозите,залейте с бетон пясъците чак до водата,та да мирясате най-после с тази алчност за чадъри и паркинги. и просто затворете всички морски курорти. и после че видите туристи през крив макарон !