Роми срещу рокери заради рок фест! Една история от Секулово

Властите в селото почти спрели купона заради страх от етническо напрежение
20 сеп 2017 07:11,
51
Роми срещу рокери заради рок фест! Една история от Секулово

История за роми, готови да се изправят срещу рокери и за рокери, набедени, че искат да се саморазправят с роми за малко не взриви етническия мир в силистренското село Секулово. Полицията тушира напрежението около един рок фестовете в страната и успокои ситуацията.

Преди да се стигне до мирната развръзка районното полицейско управление предупреждава за опасността в специално уведомление и иска събитието да бъде преместено. Според организаторите на феста обаче проблем между жителите на селото няма, а в основата на издадения от полицията документ е кметът на селото Невзад Ибрям, информира "Дарик".

Разпалените страсти били провокирани от фестивала "Енигма рок", организиран от местното читалище "Христо Ботев".

Кметът на Секулово Невзад Ибрям обаче е против и направил всичко възможно, за да внуши на жителите, че рок фестът представлява опасност за тях. Историята разказа Боби Ейнджъл, който е един от  организаторите на рок фестивала.

В Секулово живеят българи, роми и турци.

"Кметът е циганин, той е заплашвал местните или по-скоро им е насаждал мисълта, че ние правим този фестивал с идеята за саморазправа и едва ли не ще дойдат едни мото клубове и рокерски клубове, ще ви извадят от къщите, ще ви пребият с вериги. Беше им казал, че на 9-ти, когато трябва да се състои събитието, трябва да се заключат в къщите си, да не излизат и да вземат предпазни мерки", каза Боби Ейнджъл.

Кметът дори подал молба в полицията с искане да забрани провеждането на рок феста.

Така на 28 август организаторите получили писмо от МВР-Дулово да сменят мястото на събитието, тъй като село Секулово не е подходящо и е възможен етнически конфликт.

Рокаджиите провели бързи совалки с властите в Дулово и намерили подкрепа в кмета, който решил, че рок фест в Секулово все пак ще има.

Фестивалът се е провел успешно и не се е усетило етническо напрежение. А ромите не само не се заключили по домовете си, но и не след дълго се присъединили към рок купона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
1
 
! Отговори
българ преди 6 години
Тия рокери са ***. Слушат сатанинска музика и са анти-българи. Агресивни са и нямат ценностна система. Не, че защитавам ромите ама... дайте си сметка, че рокерите са комплексари, които изповядват една отминамала култура създадена в САЩ от гангстери. Тъпо, братя, тъпо! Засрамете се и продайте миризливите си рокерски дрехи и станете хора.
25
2
 
1
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До Един българин 11 Рок музиката пречи и трябвада се забрани..Ми така е.Нали тази западна рок музика поквари младите и провали социализма.Друго си е -Изкарай Гано ***...на бас китара.И аз съм един от "покварените"пенсионери.
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кметът на селото Невзад ИбрямЕ ОТ ГЕРБ.За да го изберат той осигури гласове за парлам.избори за ГЕРБ.
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромите разбират от всякаква музика и се кефят максимално. А кмета им е музикален инвалид който сигурно не е слушал музика от както се е родил. Защо да се заключват по къщите си да не би да идват мечки стръвници? Ето че всичко е била спокойно даже и самите роми са се включили в купона! Ето такива като този онзи лудия черния и дебелия както се казва светата троица нагнетяват изкуствено етническо напрежение. Това ли е демокрацията да се нагнетяват изкуствени разделения мужду етносите?
22
2
 
8
 
! Отговори
Светло бъдеще преди 6 години
Скоро и в други градове...
21
54
 
3
 
! Отговори
гербист-столичан преди 6 години
Не е редно да се прави рок-фест в такива райони. Там културата и държавата са други, хората имат други ценности, рокът е западнала история. Иначе, да бяха ги оставили рокерите да си свирят и като ги наобиколи местното население сами после щяха да се оплакват, рокерите де.
20
0
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кметът трябва да се арестува за насаждане на етническо напрежение. Ситуацията е била гузен негонен бяга.
19
5
 
91
 
! Отговори
/./ преди 6 години
А защо тогава българи като се жалват от ромските сватби, които са по 3 дена, полицията не спира събитието? Значи полицията защитава ромите когато има напрежение - пази махалите а българите им плащат заплатите. Сега спира рокфест, защото на ромите им пречело а не спира сватба когато пречи на цял квартал да спи и пак българина с данъците си им плаща заплатите. Значи излиза че ние им плащаме а те пазят тези които ни тормозят. И после ще ми реват за по големи заплати. Бой за ушевите заедно с ромите
18
8
 
7
 
! Отговори
Клеций II преди 6 години
До 55 ти набор"Тодор Живков като идва в Дулово ме погали по главата."По коя глава?
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази новина не е поднесена от жутналиста коректно. Написаното е изопачено! За справка вижте как отразяват същата новина другите медии!
16
0
 
30
 
! Отговори
де де преди 6 години
До Анонименза тези 80 % "турци" Ердоган заяви в ДейлиАманЗамана, че милее сърцето му и винаги с едно око наднича през дувара има ли бедстващи девици, особено по избори, даже праща везирите си да ги ухажват с обещания за мед и масло
15
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Елемагти остави расовата дискриминация и религиозната мобилизация, тъй си изкарва поста и хляба, ами три кърмачки получили страхова невроза след призива му за паника и сега Здравната каса моли спонсорите за няколко тона сухо мляко внос с търг/обжалване за нарочен изпълнител
14
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 21А не е ли по-просто с картечниците!?
13
39
 
1
 
! Отговори
баш тарикатин преди 6 години
До Анонимен 7Ще плащаш и хоро ще играеш!За 500 години си свикнал,къв ти е проблема!?
12
3
 
62
 
! Отговори
българин преди 6 години
Като няма полиция е време сами да се разправим с крадливото нагло ислямизиращо се общество и да ги издухаме от България.
11
6
 
40
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Ясно е, че Валерката Симеонов не дава косъмче да падне от електората на ГЕРБ.Затова Бойко Борисов му е признателен. Рок музиката пречи и трябва да се забрани!Да не нарушава спокойствието на електората.Сега очаквам Валери Симеонов да проведе една показна акция по арестуване на нарушителите на реда - "агресивни" рокери заплашващи да взривят иначе идиличния етнически мир!!! Едно време, може би при Вълко Червенков, Бийтълс са били забранени, но не и при Тодор Живков. Ами сега?
10
1
 
87
 
! Отговори
Елемаг преди 6 години
От цялата работа разбрах,че кметът трябва да бъде подведен под отговорност за расова дискриминация в най-тежката и форма!!Защо обаче това не се е случило и не е отстранен от длъжност,не става ясно.
9
41
 
11
 
! Отговори
Gruio преди 6 години
Най-голямата опастност за България са самите българи, не някой друг.
8
1
 
55
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
До ГюнтерАми, ами... Тия ако са можели да направят държава, досега толкова векове да са направили. То не е само да седиш в тази държава и да получаваш помощи. Трябва и да се работи, да се плащат данъци, осигуровки... Я си представи какво ще стане ако българите изчезнем! Виждал ли си какво правят ***, когато запалиш лампата през нощта?
7
10
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ и ПатрЕотите превърнаха България в ци-ганска държава!