Утре ни очаква хладно време, с температури между 19° и 24°

През уикенда температури слабо ще се повишат
Обновена: 20 сеп 2017 22:01 | 20 сеп 2017 22:01,
0
Утре ни очаква хладно време, с температури между 19° и 24°
Снимка: visualhunt.com

През нощта вятърът ще се ориентира от северозапад, ще започне да се усилва и с него ще нахлува хладен въздух. На места в Западна и Централна България ще има валежи, по-значителни в централните райони на Дунавската равнина. Ще има и гръмотевици. Минимални температури между 11° и 16°, по морския бряг малко по-високи. Утре ще духа умерен, в Дунавската равнина силен вятър от запад-северозапад. Ще има променлива, над много райони по-често значителна облачност и на отделни места, главно в Южна България, ще превали дъжд. Ще бъде хладно, с максимални температури на повечето места между 19° и 24°, в София - около 18°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи дежурният синоптик Христо Христов, предаде "Фокус".

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца, през деня ще се задържи почти без промяна. Вечерта ще започне повишение.

Над Черноморието по-значителна облачност ще има преди обяд. На отделни места, главно по южното крайбрежие, ще превали дъжд. След обяд облачността ще намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 23-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще духа предимно умерен северозападен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин - югозападен вятър, който към края на деня също ще започне да се ориентира от северозапад. Ще има променлива облачност и на много места ще превали дъжд, над 2200 метра сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 5°.

В петък времето ще се задържи хладно и ветровито. Ще има променлива, често значителна облачност, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще са между 8° и 13°, а максималните - между 17° и 22°. 

В събота и неделя ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Вятърът ще отслабне. Дневните температури слабо ще се повишат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари