Столипиново кънти: Свекърви, снахи – шумни ромски патаклами!

Младите жени се жалват и търсят помощ в "Джендър алтернативи"
Обновена: 25 сеп 2017 09:24 | 25 сеп 2017 09:23, Петя Славова
27
Столипиново кънти: Свекърви, снахи – шумни ромски патаклами!
Снимка: "Монитор"

15 млади ромки са потърсили правна помощ и защита в пловдивската фондация "Джендър алтернативи", където се жалвали от свекървите си. Те ги били прокудили от Германия и Австрия, където фамилиите им живеели.

При изгонването обаче свекървите задържали дебитните карти на снахите си и въпреки тяхното отсъствие, продължавали да получават европейския размер на социалните им помощи за децата им.

Още по темата

Мъжете на прокудените жени и свекървите продължавали да живеят на чужда територия и да теглят тлъстите суми, но в същото време младите ромки нямали пари дори, за да се приберат с децата си обратно в България.

Те се качвали на автостоп или се молели на шофьори на международни рейсове да ги докарат до родината, а като залог им давали личните си карти, пише "Монитор".

При идването си обратно в Пловдив жените установявали, че нямат право на тукашните социални помощи и детски за хлапетата си, защото по документи се водели, че ги получават в Германия и Австрия.

Затова ядосаните ромки наемали адвокати, за да се разведат официално с половинките си. От фондацията пък започнали да пишат до немски и австрийски общини да спрат преводите към нехайните съпрузи и алчните свекърви, тъй като майките с децата са се върнали обратно в България, обясниха от "Джендър алтернативи".

Само преди дни социалните мрежи заврахя от клип, в който ромска свекърва бие и обижда младата си снаха пред погледа на 2-годишното си внуче. Драмата се разиграва в жилището на семейството в Банкя.

2-годишната Дарина плаче при поредния скандал между 20-годишната Габриела и свекърва ѝ Галина Димчевска. Баща ѝ Чавдар - син на едната и съпруг на другата жена, само наблюдава свадата. Твърди, че го е направил нарочно, за да направи клипа.

Социалните веднага се намесиха, а от полицията викнаха семейството да даде обяснения за скандала.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: социални помощироми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Не във фондацията, преди 6 години
а да идат в посолството на Германия. Та дано Западна Европа най-после да разбере как се употребяват детските надбавки и онези 22 вида помощи, които този етнос получава, докато е в България. Когато идат в Германия, прилагат и там модела, който използват и у нас - правят много деца, получават за тях пари, които мъжете употребяват за свой кеф, като не винаги дават част от тях у дома за храна и очакват жените и децата да носят у дома пари, придобити не с труд, с които пари пак той, мъжът прибира!
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13Правилно питаш.Когато човек не работи, а от социала получава много повече отработещата българка-данъкоплатец, той ще се угои лесно.А българката я питат защо има само едно или най-много две деца и защо ги ражда късно. Като че ли не е ясно защо.
14
0
 
3
 
! Отговори
абе ц-работа преди 6 години
Уж нямат пари,ама наели адвокати.Е адвокатската защита безплатна ли стана?
13
0
 
1
 
! Отговори
а преди 6 години
кат видех заглевието, реших че ще си сменят джендъра и си отдъхнах ама язък:)))
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това снимка на отделение в Родопа ли е?
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гробокопачизключчително *** индивид....
10
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моного е лесно, вместо детски се дават данъчни облекчения. Финансовият ефект ще е много по-голям.
9
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е "Рицаря на тишината", за да посети Столипиново? Сезонът в Слънчев бряг май свърши....
8
0
 
9
 
! Отговори
рветеер преди 6 години
Местя....
7
10
 
20
 
! Отговори
До Мей Мей преди 6 години
Много си отворена, меймей. Аз не съм от малцинствата и имам 3 деца и си ги гледаме с баща им добре. Познавам много други български семейства като нашето. Имаме някакви малки привилегии и трябва и тях да ни отнемат, за да се почувствате добре ти и такива като тебе - тесногръди ....
6
0
 
28
 
! Отговори
Онеправдан преди 6 години
Опаа! БКХ има ли реакция?
5
8
 
48
 
! Отговори
МЕЙ-МЕЙ преди 6 години
Спрете най-после да плащате каквито и да било помощи след второ дете!!За всички!!Две деца са напълно достатъчни,който иска повече да си ги гледа както знае.
4
0
 
33
 
! Отговори
Значи преди 6 години
драми и в Банкя и навсякъде където има роми, обаче от заглавието се разбира, че такива неща се случват само в Столипиново.
3
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бая охранени ми се виждат за стояли без пари. Пак някоя нова схема са измислили.
2
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗНачи тия двете, които се млатеха в Банкя били ромки? Ама много бели, бе... Като гледам и тези на снимката - как избеля така това племе?!
1
0
 
78
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Свекървите са броили по 20 000 на булка, трябва да си избият инвестициите. Проблема обаче е много по-сериозен, жените от ромски произход просто са превърнати в машини за бебета, не без стимулиране от страна на държавата и ЕС.