Арсен във водата в Монтанско, пробите – нестандартни

В други села от областта пък има режим на водата
26 сеп 2017 14:45,
7
Арсен във водата в Монтанско, пробите – нестандартни
Снимка: архив, Reuters

От изследвани 132 проби от централното водоснабдяване в селищата в област Монтана през месец август 11 на сто са се оказали нестандартни, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Монтана.

Наднормено съдържание на арсен е открито в селата Георги Дамяново и Меляне в община Георги Дамяново и в Кобиляк, Громшин и Бели брег в община Бойчиновци.

В тези села ползването на вода за пиене и готвене от централното водоснабдяване е забранено и ВиК-Монтана доставя вода на хората с водоноски.

Режим на водата пък има в селата Мокреш, Ботево и Златия в община Вълчедръм, където дебитът на местния водоизточник е малък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
32
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
никой пустиняк не го интересува дали има вода у арсена. важното е да има бензин у жигулата и на касетката - миле.
6
0
 
32
 
! Отговори
Арсен Льо Пен преди 6 години
Световната здравна организация (СЗО) твърди, че "питейната вода е най-голямата заплаха за човешкото здраве поради арсена". Ефектът на арсена върху тялото може да доведе до интоксикация, която в зависимост от силата на въздействието може постепенно да се превърне в сериозни последици. Потенциалните последици от арсен отравяне включват стомашно-чревни симптоми, диабет, периферна невропатия, заболявания на сърдечно-съдовата система, бъбречна дисфункция, кожни заболявания и дори рак.
5
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НИЕ ПУСТИНЯЦИТЕ ВОДА НЕ ПИЕМЕ! ПИЕМЕ САМО ВИНО И РАКИЯ. А ТАКВИА СИ ИАМЕ В ИЗОБИЛИЕ. ВОДАТА Я ПОЛЗВАМЕ ЗА МИЕНЕ ОНА НЕ Е ЗА ПИЕНЕ. ОТ НЕЯ ШЕ РЪЖДЯСАМЕ!
4
1
 
34
 
! Отговори
местен преди 6 години
Абе тия пустиняци нищо им няма от арсена, пускайте водата!
3
1
 
35
 
! Отговори
Bankia преди 6 години
O, za onezi ima extra arsen, a za nas samo uran...
2
0
 
36
 
! Отговори
Жоро с моторо преди 6 години
Тоя арсен от сто години го има, но сега изведнъж го "откриха". Отделно, че водоизточника захранващ селата Георги Дамяново и Меляне в община Георги Дамяново захранва и други села, но за тях се мълчи. А околните села нямат вода откакто "откриха" арсена. А на всичко отгоре, вдигат цената на водата!!! На какво основание?
1
1
 
37
 
! Отговори
Това е скандално! преди 6 години
Абе какво става в тая държава?!? Навсякъде Арсен и Уран във водата, 27 години демокрация, за да ни тровят най-безцеремонно!