Есента дойде, а с нея и ремонтите – по магистрали, в градовете...

От днес започва и ударна работа по пътя София-Перник
26 сеп 2017 10:00,
10
Есента дойде, а с нея и ремонтите – по магистрали, в градовете...
Снимка: архив, Bulphoto

Ремонтите по пътната инфраструктура на места в страната продължават и след края на летния сезон. От днес започва поетапна реконструкция на участъка от пътя София-Перник през Владая. Вчера стартираха и ремонти по Източната тангента на столицата, както и по тунела "Витиня".

Първата отсечка по пътя София-Перник, по която ще се работи, е между "Черния кос" и КПП "Владая", в двете платна в посока София. Движението ще се пренасочи двупосочно в платната за Перник. Участъкът е с дължина около 2 км. Ще бъде положено ново асфалтово покритие. Срокът за изпълнение на ремонта е 18 октомври, обясниха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) пред "Труд". От АПИ препоръчват на шофьорите да използват автомагистрала "Люлин" и третокласния път Голямо Бучино – Мало Бучино – Суходол.

Още по темата

Вчера започна ремонт на Източната тангента на София в участъка от магистрала "Тракия" до Северната скоростна тангента. Това е участъкът от Околовръстното шосе, от който пътуващите по магистрала "Хемус" могат да се прехвърлят към магистрала "Тракия" и обратно, без да влизат в града. Ще бъде спряно движението от "Хемус" към София, като трафикът ще е двупосочен в другото платно.

Срокът за изпълнение е до 15 ноември, допълниха от АПИ. Целта е подобряване на състоянието на участъка преди настъпването на зимния сезон. Реконструкцията ще се прави поетапно – в едното платно ще се извършват ремонтните дейности, а в другото ще преминава трафикът двупосочно.

Ремонтът на тунела "Витиня" в тръбата в посока София също стартира. Движението на леките автомобили и на превозните средства до 10 т ще е двупосочно в новоремонтираната тръба за Варна. Тежкотоварните машини над 10 т пък преминават по задължителния обходен маршрут Ботевград-София. Целта е ремонтните дейности на "Витиня" да завършат до края на ноември.

По магистрала "Тракия" в област Бургас пък до 30 септември от км 325 до км 359 в участъка Карнобат-Ветрен се извършва почистване на окопи и водостоци. Шофьорите трябва да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, съветват от АПИ.

Текат и част от ремонтите в столицата. Работи се по разширението на булевардите "Монтевидео” и "Т. Каблешков”, както и ремонтът на "Дондуков”. По информация на столичния заместник-кмет по транспорта Евгени Крусев, дейностите по бул. "Монтевидео" ще приключат през ноември, ако времето позволи, а на бул." Тодор Каблешков" – в края на декември.

Първата част от бул. Дондуков – в историческия център, която води до Ларгото и до бул. "Цар Освободител", вече е реконструирана с гранитен паваж. В момента се реновира частта от бул. "Княз Ал. Дондуков" между ул. "Г. С. Раковски" и бул. "В. Левски". Срокът за края на реконструкцията би могъл да се промени, тъй като видът настилка, който се поставя в участъка, може да се промени.

Ремонтът на Аспаруховия мост във Варна ще бъде извършен от Агенция Пътна инфраструктура" наесен, каза кметът на Варна Иван Портних пред "Труд". Той посочи, че очаква АПИ да създаде необходимата организация, за да се избегнат сериозните задръствания, каквито имаше през първите два етапа на рехабилитацията на най-важното и единствено съоръжение за връзка между Варна и Бургас. Все още няма решение за старта на следващия етап, на който всъщност трябва да се довършат останалите 97 метра на уширението в началото на моста в посока Варна – Бургас.

Във Варна се работи по изграждане на булевард "Левски", като строителните дейности се извършват едновременно от двете страни на трасето. Кметът посочи, че над 200 имота ще бъдат отчуждени, като малка част от тях са обитаеми. Правителството даде 75 млн. лева за тази мащабна реконструкция, която ще отпуши трафика в морската столица. А общо над 200 млн. ще бъдат вложени в инфраструктурни обекти през следващите 12 месеца.

Продължават строителните работи по пътя от КПП Кардам до Добрич и Варна. Те са част от основната рекорструкция на най-кратката връзка между Румъния с курортите по Черноморието, която при хубаво време трябва да приключи до началото на 2018 г. Финансирането от 9 млн.лева и е осигурено по ОП "Региони в растеж".

Пловдив заприлича на огромна строителна площадка това лято заради ремонти, които на доста места ще продължат и през есента и почти до Коледа. Новият пусков срок за рязане на лентата на "Коматевско шосе” е 26 октомври, когато стават точно 2 г. от първата копка, като до Димитровден трябва да бъде асфалтиран напълно целият път и се изгради вело-пешеходна алея от западната страна на булеварда. Велоалея се изгражда и по средата на булевард "Руски”, чийто ремонт продължава, както и този по булевард "Васил Априлов”.

До Нова година трябва да бъде пуснат новият път Пловдив – Асеновград, но строително-ремонтните дейности по него ще продължат и през 2018 г. с изграждането на локалните платна и 5 пътни възела. Успоредно с нова ще започне изграждането на новото трасе от 6 км, което да свързва "Асеновградско шосе" с пътен възел "Скобелева майка" и автомагистрала "Тракия", и ще стартира разширяването на Околовръстния път на Пловдив.

До края на октомври трябва да приключи запълване на дупки и преасфалтиране по 40 улици в Шумен. Дейностите стартираха чак в началото на септември, заради обжалване на поръчката, но се движат в срок. Общо 720 000 лв. са предвидени за ремонтите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: пътищаремонти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BOIKO I FANDAKOVA OTIVAT NA REMONT.
9
1
 
2
 
! Отговори
Boqn преди 6 години
Здравейте, ние живеем в кв. Суходол и от както обявиха по новините че затварят Владая и шофьорите да минават през нашия квартал, ужаса е пълен(не мога да изляза от пряката). Липсва каквато и да била координация между Столична община, АПИ и КАТ, защото няма никакви полицаи, които да регулират пренасочения трафик в пиковите часове на денонощието. Днес пътувах от кв. Суходол до Токуда за 55мин.(което принципно е 30мин), което е просто НЕ търпимо!!!
8
0
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 6 години
Прав си - това е основното в модела Мафиянски. Ремонтите винаги да се правят така, че почти веднага да се наложи пак да се прави ремонт и то за още повече пари и после пак и пак, т.е. да се краде все повече и повече. Сега ми е жал за източната тангента на Околовръстното на София - издържа толкова години, а сега ще я бастисат с ремонт, който я издържи зимата, я не. Е,има неравности, за ремонт е, но не и ремонт по начина, по който ги правят сега.
7
1
 
3
 
! Отговори
... преди 6 години
Това журналистите са бати ***! Лъжат мажат и накрая и статии пишат разни дето пак лъжат! Кажете ми бе драги журналисти къде в българията последните години видехте да се прави истински ремонт!!?? Тука ремонти не се правят от има нема 30 години! Тука се ОТКРАДВАТ едни пари, предвидени за ремонт, като след това се СИМУЛИРА същия този ремонт! Примери затова можете да видите по целата БГ територия! Вземете се освестете и най-акрая напишете една вярна статия!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Булевард Дондуков още го правят между Ларгото и Раковски и както върви още доста дни ще го довършват. Хубаво е да се проверяват лъжите на управляващите - в случая зам.кмета на София, преди да се публикуват и да се казва и истината.
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е да ремонтират всички улици едновременно, така поне няма да има хаос, защото никой няма да може да излезе от вкъщи с кола. Ремонтират пътя София-Перник и отклоняват през Магистрала Люлин, като същевременно Околовръстният път вече е огромен ужас и по него така или иначе се минава ужасно трудно. Ако можеше и ремонтите да се правят наистина бързо, щях да кажа браво, но така...
4
0
 
6
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
Основен критерий на всички пътни ремонти е да са некадърни и некачествени, за да може да се правят ремонти на ремонтите. Иначе току виж София станала Европейски град. Факт!
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудесна новина. Хубаво е,че ще оправят тези пътища, сега е много зле.
2
0
 
8
 
! Отговори
Безумци! преди 6 години
В дъжд,студ и сняг- ремонти. Напролет,ремонти на ремонтите. Има пари за крадене,че не се знае до кога.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продължаваме напред...Ударни ремонти на ремонтите...